23.06.2016

Viikon vastaantulija Aku digitoi Kalevalaa

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Aku Jauhiainen, Fake Fish -pelifirman toimitusjohtaja. Toimitusjohtajan hommien lisäksi teen täällä Product Leaderin, 3D-mallintajan ja myös muita töitä tilanteen mukaan. Tällä hetkellä toimistomme on Datakulmassa, jossa työpisteiden lisäksi on pieni keittiö ja oleskelutilaa.

Mielenkiintoista! Kerrotko lisää Fake Fishistä?
Yritys sai alkunsa vuoden 2014 kesällä, kun pelintekijäporukkamme osallistui Boost Turun kiihdytysohjelma Startup Journey’iin. Silloin mietimme, miten peli-ideaa voisi kehittää liiketoiminnaksi asti. Palaset loksahtivat oikeille paikoilleen, ja perustimme virallisesti yrityksen. 

Millainen porukka täällä tekee töitä?
Tällä hetkellä meitä on 10 henkilöä, osa työskentelee täysipäiväisesti, osa osa-aikaisesti. Olemme alun perin tavanneet opiskelujen parissa, kun olimme samalla vuosikurssilla Turun ammattikorkeakoulussa ICT-Cityssä. Täällä Turku Science Parkin alueella olemme siis olleet jo monta vuotta.

Mitä te sitten käytännössä teette?
Puolitoista vuotta olemme tehneet ensimmäistä isoa pelikokonaisuutta nimeltään Northbound. Se on Kalevalaan ja suomalaiseen mytologiaan perustuva seikkailuroolipeli, joka julkaistaan ensin Applen laitteille ja myöhemmin PC:lle. Pelissä on neljä episodia, jotka vastaavat neljää vuodenaikaa teemaltaan ja ympäristöltään. Northbound on hyvin tarinavetoinen peli, ja tietenkin toivomme, että se tekee Kalevala tunnetummaksi Suomessa ja ulkomailla.

Vau! Milloin sitä voi pelata?
Syyskuussa julkaisemme ensimmäinen pelattavan hahmon, eli heti kesän jälkeen! Pelistä on jo katsottavissa lyhyt teaser YouTubessa. Keväällä aloimme myös tehdä Opetushallituksen kanssa yhteishanketta, jonka tavoitteena on Kalevalan digitalisointi opetuskäyttöön. Kalevalan tarina ja henkilöt tulevat koululaisille tutuksi tabletin kautta pelin muodossa.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Pyörä! Asun aika lähellä, joten pyörällä pääsee nopeasti toimistolle.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Kupittaanpuisto ja Veritas stadion ovat suosikkeja, puistoalueella voi viettää aikaa ja tykkään myös käydä katsomassa futispelejä.

Entä onko jotain, mitä toivoisit alueelle?
Pankkiautomaatti olisi vielä hyvä lisä!

Mitä aiot tehdä juhannuksena?
Lähdemme kaveriporukalla mökkeilemään, eli aika perinteinen juhannus on tulossa hyvässä seurassa.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Hyvää juhannusta ja kesää kaikille!

Kiitos Aku ja menestystä Northboundille!

Ota yhteyttä