02.05.2017

Viikon vastaantulija rakastaa akvarellimaalausta

Hei! Kuka olet?
Olen Kaija Söderlund.

Olet ilmeisesti tullut tutustumaan Turun Sunnuntaimaalareiden näyttelyyn?
Kyllä. Minulla on itseltänikin näyttelyssä esillä kaksi akvarellia, Spegling ja Ruusunnuput. Ruusunnuput on tehty akvarellimonotypialla. Siinä akvarelli maalataan laatalle, josta se painetaan paperille. Tekotavasta tekee ainutlaatuisen se, että laatta on kertakäyttöinen ja näin jokainen akvarelli on uniikki. Spegling taas on hieman erilainen maisemamaalaus. Siinä on kuvattu maiseman heijastuminen veteen.

Onko akvarellimaalaus mahdollisesti lempitekniikkasi?
On, akvarellimaalaus on herkkä ja ihana tekniikka. Mieluiten maalaan maisemia.

Kauanko olet harrastanut maalausta?
Akvarelleja olen maalannut nyt kymmenen vuotta ja Turun Sunnuntaimaalareihin liityin viisi vuotta sitten, mutta olen piirtänyt koko ikäni. Lehtien ja vihkojen kulmat ovat aina täyttyneet piirustuksista.

Mikä Turun Sunnuntaimaalarit on?
Turun Sunnuntaimaalarit on harrastemaalareiden yhteisö. Se tukee ja kehittää taiteenharrastamista muun muassa järjestämällä kursseja.

Onko Turku Science Park sinulle entuudestaan tuttu alue?
On. Olen ollut töissä Biotekniikan keskuksessa 13 vuotta, mutta tämä on muuttunut paljon sen jälkeen, kun lopetin siellä. Aloitin työt Biotekniikan keskuksella jo ennen kuin se muutti BioCityyn. Silloin täällä ei ollut näin hienoa, vaan kaikki oli vielä tekeillä. Muistan vahvan yhteisöllisuuden, kun työntekijät ja työmiehet kulkivat täällä ja tervehtivät aina toisiaan.

Onko sinulla kesäsuunnitelmia?
Huomenna lähdemme tyttäreni luokse Norjaan. Tarkoituksena on myös viedä muutama taulu Merimaskun rantamakasiinille näyttelyyn. Lisäksi olen ajatellut osallistua kesäkursseille.

Turun Sunnuntaimaalareiden näyttely BioCityssä 2.5.–19.5.2017. Näyttely on avoinna arkisin klo 8–17.

 

Ota yhteyttä