BioCityn uuden julkisivun on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners.

30.08.2019

BioCityn julkisivu uudistuu

Miksi Turun tiedepuiston ikoninen toimisto- ja laboratoriorakennus BioCity on huputettu ja mitä hupun takana oikein tapahtuu?

Tykistökadun ja Lemminkäisenkadun kulmassa sijaitsevassa BioCityssä alkoi heinäkuussa julkisivusaneeraus, jonka myötä kiinteistön väri muuttuu keskiarkadia lukuun ottamatta valkoisesta mustaksi. Saneeraukseen ryhdyttiin, koska 1990-luvun alkupuolella valmistuneen BioCityn julkisivu oli tullut elinkaarensa päähän. Julkisivusaneerauksen yhteydessä uusitaan myös kaikki kiinteistön 650 nauhaikkunaa sekä 4000 neliömetriä lasiseinää, mikä parantaa merkittävästi BioCityn energiatehokkuutta.

BioCityn julkisivuremontti valmistuu keväällä 2020. Saneerauksen toteuttaa urakkakilpailun voittanut Rakennusliike Lundén, joka vastasi myös vuonna 2017 valmistuneen Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen rakentamisesta Teknologiakiinteistöille. Uuden julkisivun on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Haroma & Partners. Värivaihtoehtoja BioCitylle oli alun perin kolme, joista kaksi olivat harmaita ja yksi musta.

Halusimme vaihtaa BioCityn väriä, jotta se erottuu paremmin naapureistaan.

- Halusimme vaihtaa BioCityn väriä, jotta se erottuu paremmin naapureistaan. Uudesta julkisivusta tulee todella hieno. Sävy sai kiitosta myös rakennusvalvonnassa sekä rakennuslautakuntaa avustavassa kaupunkikuvaneuvottelukunnassa, sanoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Seitsemänkerroksisen BioCityn on suunnitellut turkulainen arkkitehti Benito Casagrande. Kiinteistö on pinta-alaltaan noin 22 000 neliömetriä ja siellä toimivat muun muassa Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Biovian.

Ota yhteyttä