17.06.2020

ElectroCityssä oli tulipalo

ElectroCityn katolla syttyi keskiviikkoiltana tulipalo. Tulipalo sai alkunsa katolla tehdyistä korjaustöistä ja se aiheutti runsaasti savua.

Palon alkuvaiheessa palamaan syttyi myös yksi kaasupullo, joka liittyi katolla tehtyihin korjaustöihin. Muut katolla olleet kaasupullot saatiin siirrettyä pois palon alta ja jäähdytettyä, jolloin räjähdysvaara loppui.
 
Palo saatiin sammutettua keskiviikkoiltana. Henkilövahingoilta vältyttiin, mutta kiinteistö on kärsinyt vesi- ja savuvahingoista, joiden laajuutta selvitetään.
 
ElectroCityssä ei heti palon alkaessa tullut palohälytystä, koska kiinteistön palohälytinjärjestelmä toimii vain kiinteistön sisätiloissa. Palon edettyä palohälytys laitettiin manuaalisesti päälle. Järjestelmä on viranomaisten hyväksymä ja se testataan säännöllisesti.
 
– Tulemme tutkimaan voitaisiinko kiinteistön turvallisuutta parantaa laajentamalla palohälytinjärjestelmää myös katolle. Lisäksi selvitetään, miksi kattotyömaasta vastanneen urakoitisijan tulitöiden jälkivartiointi ei toiminut, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Alustava vahinkoarvio ElectroCityssä on nyt tehty. Osa tiloista saadaan mahdollisesti otettua käyttöön jo tänään. Pahiten kärsineiden tilojen asiakkaisiin ollaan yhteydessä mahdollisimman nopeasti.

Sivua päivitetty 18.6. klo 10.18.

Tagit: ElectroCity

Ota yhteyttä