18.06.2014

Ensimmäinen osa saneeratuista tiloista luovutettiin Verohallinnolle

Ensimmäinen osa Verohallinnolle DataCityyn saneerattavista tiloista luovutettiin Verohallinnon käyttöön keskiviikkona 18.6. DataCityn 5. kerroksessa sijaitseva reilun 1000 neliömetrin tila saneerattiin täydellisesti. Perusparannuksessa uusittiin sisäkatot, lattiat, seinät ja ikkunat sekä muutettiin pääosin työhuoneista koostunut toimisto neuvotteluhuoneita lukuun ottamatta kokonaan avotilaksi. Huoneistoon tehtiin myös kaksi DataCityn sisäpihalle kurottavaa ”ulokenoppaa”, jotka tulevat toimimaan neuvottelutiloina.

Saneeraus toteutettiin Turun Teknologiakiinteistöjen toimitilojen sisustuskonseptin mukaisesti yhdistämällä Ajaton klassikko sekä Villi ja vapaa -tyylejä. Perusparannuksen suunnittelivat arkkitehti Anniina Savisalo sekä sisustusarkkitehti Leena Arola Arkkitehtitoimisto Siggestä.

Kaikki tilan lattiat pinnoitettiin tehokkaasti ääntä sitovilla tekstiilimatoilla. Työskentelyyn tarkoitetussa avotilassa väritys noudattelee hillittyä skandinaavista tyyliä kun taas kokous- ja neuvottelutiloissa lattioita ja seiniä peittävät eriväriset tekstiilimatot ja -tapetit.

- Verohallinnon remontti osoittaa, että vanha rakennus pystytään saneeraamaan nykyajan vaatimukset täyttäväksi tilaksi. Aina ei tarvitse tehdä uudisrakennusta mikä on myös kestävän kehityksen kannalta hyvä asia, sanoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Tiloihin muuttaa kesä- ja heinäkuun aikana 70 Verohallinnon työntekijää. Seuraava osuus Verohallinnolle saneerattavista tiloista valmistuu marraskuun alussa, jolloin luovutetaan DataCityn katutasoon valmistuva asiakaspalvelutila. Kokonaisuudessaan Verohallinnolle DataCityyn tehtävä reilun 7000 neliömetrin saneeraushanke valmistuu kesäkuun 2015 loppuun mennessä.


Ensimmäisessä vaiheessa Verohallinnolle luovutetuissa tiloissa on kaksi eriväristä ”ulokenoppaa”.

Ota yhteyttä