BioCityn Mauno-ravintolan terassin remontti alkoi kivetyksen poistamisella. BioCityn sisäpihan puoleinen ovi on pois käytöstä remontin ajan.

28.06.2021

Jussinaukion muutos alkaa – ensimmäisenä uudistuu BioCityn ravintolan terassi

BioCityn Mauno-ravintolan terassi uudistuu. Terassialueelle saadaan lisää kaivattuja ruokailu- ja oleskelupaikkoja, ja lisäksi sinne istutetaan pensaita ja pienempiä kasveja. Remontti alkoi kesäkuun puolivälissä ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

Kestävää, viihtyisää ja vastuullista
Terassin uudistus on ensimmäinen askel koko Tiedepuiston ytimessä olevan Jussinaukion alueen kehitykselle. Alueen uudistuksen tavoitteena on rakentaa vastuullista ja kestävää kaupunkiympäristöä siten, että alueesta tulee myös vehreämpi ja viihtyisämpi. Terassiremontin toteuttaa Rakennustoimisto Lundén Oy, joka on rakentanut myös viereiset rakennukset DataCityn sekä Vierailukeskus Joen.

Jussinaukio on Tiedepuiston sydämessä sijaitseva piha-alue, joka levittäytyy Vierailukeskus Joen ympärille – EduCityltä Tykistökadulle ja Joukahaisenkadulta sateenkaariportaita alas Lemminkäisenkadulle.

– Terassin uudistus on alkua koko Jussinaukion alueen uudistamiselle. Toimistokiinteistöjen takapiha kokee muodonmuutoksen viihtyisäksi oleskelualueeksi, jossa voi viettää aikaa niin työpäivän aikana kuin sen jälkeen, kertoo Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö, arkkitehti Anniina Savisalo.

Toimistokiinteistöjen takapiha kokee muodonmuutoksen viihtyisäksi oleskelualueeksi.

Pihlajasta pikkuapolloon
Jussinaukion viherrakentamista on mietitty kokonaisuutena, jonka teemana on ollut rannikon ja saariston kasvillisuus. Suunnittelussa on ollut mukana myös Metsähallitus. BioCityn ravintolan terassin ympäristöön tulee muun muassa pihlajaa ja taikinamarjaa sekä kiinnostavana yksityiskohtana pikkuapolloperhosen toukan ravintokasvia pystykiurunkannusta. Kenties kasvit houkuttelevat jopa harvinaiset perhoset urbaaniin ympäristöön!

Jussinaukion suunnittelun pohjana on ollut KESY eli kestävän ympäristön toimintamalli, joka on luotu edistämään kestävän kehityksen toimintatapoja viher- ja rakennusalalla. Mallissa korostetaan osapuolien välistä yhteistyötä: hankkeen tilaaja, suunnittelija, rakentaja ja kunnossapitäjä voivat kussakin hankkeen vaiheessa huomioida kestävän ympäristörakentamisen mukaisen toiminnan. Ympäristörakentamisessa korostuu erityisesti ekologinen kestävyys ja toteutus siten, että se tehdään alueen olosuhteet huomioiden.

Lue myös: Kestävästi viihtyisä Jussinaukio

Jussinaukiota kehitetään osana 6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI -projektia, jossa Turku Science Park Oy kehittää Turun Tiedepuistoa, Tampereen kaupunki Hiedanrantaa ja Espoon kaupunki Keran aluetta.

Ota yhteyttä