Kupittaan palloiluhallin parketti on syksyn aikana ajoittain turvonnut ja noussut koholle kosteasta säästä johtuen. Porausten avulla tutkitaan parketin alustan tuuletuksen toimivuutta.

23.11.2019

Kupittaan palloiluhallin parketin alustaa tutkitaan

Kupittaan palloiluhallin pelikenttien urheiluparkettiin on jouduttu poraamaan reikiä, joiden avulla tutkitaan parketin alustaa.

Parketin alusta on tuulettuva, jonka tulisi vähentää parketin vuodenaikojen vaihtelusta johtuvaa elämistä. Syksyn aikana parketti on suuresta ilmankosteudesta johtuen kuitenkin ajoittain turvonnut ja noussut koholle. Ilman kuivuessa turvotus häviää ja parketti muuttuu takaisin normaaliksi.

Reikien poraamisen on tehnyt Turun Teknologiakiinteistöjen pyynnöstä hallin urakoitsija YIT. Teknologiakiinteistöt odottaa tutkimusraportin valmistumista.

Tutkimukset eivät vaikuta hallin käyttöön, mutta viime kädessä ottelun tuomari päättää, voidaanko ottelu pelata hallissa.

– Tässä yhteydessä haluttiin varmistaa lattian tuuletuksen toimivuus, koska puulattiassa havaittiin kohoumaa ja turpoamista. Ilmankosteuden hallinta hallissa on sitten oma selvityksen aiheensa. Tehdyt reiät on tulpattu puutapein, jotka valitettavasti erottuvat pelikentästä poikkeavan värinsä takia. Jatkossa nämä kohdat paikataan ja maalataan ympäröivän kentän tasoon. Tutkimukset eivät vaikuta hallin käyttöön, mutta viime kädessä ottelun tuomari päättää, voidaanko ottelu pelata hallissa. Olemme hyvin pahoillamme tutkimusten aiheuttamasta haitasta, sanoo Teknologiakiinteistöjen kiinteistöjohtaja Olli Rosenberg.

Kupittaan palloiluhallissa ei ole erillistä koneellista sisäilman ilmankostutusta tai kuivatusta. Jotta lattiapinnan toimivuutta eri vuodenaikoina voidaan jatkossa hallita paremmin, on ratkaisuksi mietitty hallin sisäilmaston ilmankosteuden hallintaa koneellisesti.

Asiasta on tiedotettu hallin vuokralaista Turun kaupunkia.

Lisätietoja:

Olli Rosenberg
Kiinteistöjohtaja
Puh. 0400 288 725

Ota yhteyttä