06.06.2014

Kuvataiteilija Jukka Hakanen tekee seinämaalauksen Turku Science Parkiin

Taideteollisessa korkeakoulussa muotoilua opiskeleva kuvataiteilija Jukka Hakanen tekee seinämaalauksen Turku Science Parkiin BioCityn ulkoseinään. Maalaus tulee ElectroCityä vastapäätä olevaan BioCityn kaarevaan seinään, jonka sisäpuolella sijaitsee Ravintola Maunon Presidentti-auditorio.

Maalaus on Hakasen opinnäytetyö ja se toteutetaan osana Turussa 4.-7.6. järjestettävää Olohuone -kaupunkitaidetapahtumaa. Maalauksen aihe valitaan yleisön toiveiden perusteella, joita Jukka Hakanen tiedustelee nettisivuillaan. Ideana on, että kaupunkilaiset saavat vaikuttaa heitä ympäröivän julkisen tilan ulkonäköön ja kertoa taiteilijalle, mitä haluaisivat ympäristössään nähdä. Ideointiaika jatkuu heinäkuun loppuun asti ja teoksen maalaus tapahtuu syyskuussa.

Tutustu Jukka Hakasen aiempiin töihin
Olohuone kaupunkitaidetapahtuma


Jukka Hakanen 29-vuotias turkulainen kuvataiteilija. Hän on valmistunut vuonna 2011 Lahden muotoilu- ja taideinstituutista ja jatkaa tällä hetkellä opintojaan Aalto-yliopiston Taideteollisen muotoilun maisterilinjalla. Jukka Hakanen on viimeisen kolmen vuoden aikana maalaillut suuria julkisen tilan töitä ja muun muassa Turun satamasta löytyy hänen maalaamansa työ Turun joutsen.


Jukka Hakanen ja hänen Turun satamaan maalaamansa teos Turun joutsen.

Ota yhteyttä