Martelan Päivi Puroja ja Tommi Nissilä BioCityn toimistossa.

30.11.2017

Martelan Turun aluetoimisto muutti BioCityyn

Muuton taustaa ja lähtökohdat
 

Martela Oyj:n Turun aluetoimisto muutti BioCityyn elo-syyskuun vaihteessa. Martelalle saneerattu 200 neliömetrin toimitila sijaitsee kiinteistön kolmannessa kerroksessa.

Martela tarjoaa asiakkaillensa toimivia ja tuottavia työympäristöjä, joiden suunnittelu perustuu asiakasyrityksestä kerättyyn dataan työtavoista ja -tehtävistä sekä niihin liittyvistä tarpeista. Siksi Martelan tuli päivittää oma työympäristöstrategiansa vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeita, sillä tavat tehdä työtä ovat jatkuvassa muutoksessa.

Martela etsi tilaa, jossa se voi toteuttaa toimivan monitilatoimiston, joka toimii kokonaisuudessaan näyteikkunana asiakkaille yksittäisten kalusteratkaisujen sijaan. BioCity osoittautui parhaaksi Martelan nykytarpeisiin sijaintinsa, suuren yritysyhteisön ja koko tiedepuiston alueen vahvan kehityspotentiaalin vuoksi.


Oleskelualueelta löytyy myös viherseinä.

Turun aluetoimiston suunnittelusta on vastannut sisustussuunnittelija Päivi Puroja.

– Lähtökohtana oli tilan toimivuus monenlaisiin tarpeisiin. Täällä BioCityssä meillä on käytössä 200 neliömetriä, joka on puolet vähemmän kuin edellisessä toimipisteessämme. Enää ei ole tarvetta erilliselle näyttelytilalle, sillä koko toimistomme toimii nyt showroomina asiakkaille erilaisine kalusteratkaisuineen.
 
Työympäristö mahdollisuutena

 
Työympäristö hakee vielä lopullista muotoaan, mutta pienempäänkin toimitilaan voidaan sisällyttää kaikki monitilatoimiston elementit. Toimivassa työympäristössä on huomioitava erilaiset työnteon tarpeet, ja näin ollen Martelan uudessa toimistossa on tilat niin hiljaiseen keskittymistä vaativaan työhön, kommunikaatioon, yhdessä tekemiseen kuin rentoutumiseenkin.


Hiljainen huone takaa rauhallisen työskentely-ympäristön.

Koko Martelan Turun toimiston henkilöstö sai osallistua uuden toimiston suunnitteluun kertomalla toiveita ja parannusideoita vanhaan toimitilaan verraten.

– Viihtyisämpi, paremmin akustoitu tila ja säädettävä valaistus nousivat esille toiveissa, ja niiden pohjalta lähdettiin kohti uutta. Työn vaihtuva luonne on otettu huomioon, joten toimistollamme on neuvottelutiloja eri kokoisille ryhmille ja hiljaista tilaa keskittymistä vaativaan yksilötyöhön. Meillä on myös puhelinkoppi, jossa voi rauhassa hoitaa puhelut muita häiritsemättä. Myös keittiö ja olohuonemainen oleskelutila olivat monen toiveissa, ja myös sellainen täältä nyt löytyy.


Henkilökohtaisia tavaroita voi säilyttää lokeroissa.

– Turun toimivimmasta ja modernimmasta työympäristöstä kiinnostuneet yritykset ovat tervetulleita vierailemaan uudessa toimitilassamme. Vierailusta kannattaa sopia etukäteen soittamalla numeroon 010 345 50, kertoo avainasiakaspäällikkö Tommi Nissilä.

Martela -konserni kuuluu alansa johtaviin yrityksiin Pohjoismaissa. Halu tarjota asiakkaille parhaita työympäristöjä on ohjannut toimintaamme jo yli seitsemänkymmenen vuoden ajan. Ergonomisten ja innovatiivisten kalusteratkaisujen lisäksi Martela suunnittelee ja tuottaa monipuolisesti työympäristöihin liittyviä palveluja. Parannamme työhyvinvointia ja tehostamme samalla tilojen käyttöä työympäristöjen lisäksi oppimisympäristöissä sekä hoivakohteissa. Vuonna 2016 Martela-konsernin liikevaihto oli 129,1 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskenteli keskimäärin 550 henkilöä. 

 

Ota yhteyttä