21.04.2015

Onnistunut vuosi takana − aktiivinen kehittäminen jatkuu

Turun Teknologiakiinteistöjen tilinpäätös 1.1.2014 – 31.12.2014

Turun Teknologiakiinteistöjen vuosi 2014 onnistui toiminnallisesti ja taloudellisesti erinomaisesti. Konsernin liikevaihto kasvoi selvästi vuodesta 2013 ja yhtiön omistamien tilojen käyttöaste pysyi hyvänä. Tulevaisuuteen investoiminen näkyi uusien kiinteistöjen hankintoina sekä vuokralaistilojen muutoksina ja korjauksina.

Vuosi 2014 lyhyesti

− Turun Teknologiakiinteistöt -konsernin liikevaihto nousi 16,4 (15,4) miljoonaan euroon, jossa oli kasvua 7 %
− Käyttökate nousi 9,5 (8,3) miljoonaan euroon, jossa oli kasvua 15,4 %
− Liikevoitto oli 5,8 (6,2) miljoonaa euroa
− Tilikauden tulos oli −0,2 (1,2) miljoonaa euroa
− Taloudellinen vuokrausaste oli 94,8 (95) %

Merkittäviä investointeja

Turun Teknologiakiinteistöjen konsernitaseen loppusumma oli 206,1 (152,9) miljoonaa euroa. Yhtiö investoi tilikauden aikana 56,5 miljoonaa euroa uusien kiinteistöjen hankintoihin sekä vuokralaistilojen muutoksiin ja korjauksiin.

Uusia vuokralaisia, kehittyviä palveluita

Turun Teknologiakiinteistöjen tiloihin muutti vuoden 2014 aikana merkittäviä uusia toimijoita. Samalla yhtiö panosti kiinteistöjensä palvelurakenteeseen kehittämällä edelleen alueen ravintola- ja kokouspalveluita sekä toimistohotellikonseptia. Vuoden aikana yhtiö järjesti monipuolisia verkottumistapahtumia Turku Science Parkin alueella toimiville yrityksille ja yhteisöille.

Laajentuminen Turun keskustaan

Vuoden 2014 lopulla Turun Teknologiakiinteistöjen toiminta laajeni alueellisesti Turun keskustan kiinteistöihin. Yhtiö hankki omistukseensa useita toimistorakennuksia keskusta-alueelta ja haluaa jatkossa olla kaikin tavoin tukemassa myös keskusta-alueen kehitystä.

Lisätietoja:
Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja
Puh. 0400 960 626   
mikko.lehtinen@teknologiakiinteistot.fi

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

Ota yhteyttä