29.12.2017

Turun tiedepuistosta löytyy parkkipaikkoja - mutta ei ilmaiseksi

Pysäköinti Turun tiedepuiston ja Kupittaan alueella nousi jälleen otsikoihin Turun kauppakamarin julkaistua jäsenkyselynsä tulokset, jossa vastaajat kertoivat, ettei alueella ole heidän mielestään tarpeeksi parkkipaikkoja. Turun tiedepuiston suurimmalla kiinteistönomistajalla Turun Teknologiakiinteistöillä on alueella yli 1400 maksullista parkkipaikkaa, joita on vapaana kiinteistöjen välittömässä läheisyydessä useita kymmeniä ja Karjakadulla Itäharjulla jopa satoja.

Ilmaisia parkkipaikkoja yhtiö ei kuitenkaan tarjoa, koska se ei halua subventoida yksityisautoilua. Maksullinen pysäköinti kannustaa käyttämään julkista liikennettä, vähentää kasvihuonepäästöjä sekä tekee busseista, polkupyöräilystä ja kävelystä houkuttelevan vaihtoehdon oman auton käytölle. Ilmaisia parkkipaikkoja kuitenkin löytyy jonkin verran Turun tiedepuiston lähettyviltä, mutta ne eivät ole Teknologiakiinteistöjen hallinnoimilla alueilla.

200 vieraspysäköintipaikkaa
Turun Teknologiakiinteistöillä on Turun tiedepuiston alueella noin 200 maksullista vieraspysäköintipaikkaa, jotka sijaitsevat BioCityn yläkellarissa (Joukahaisenkatu 3-5), Tahkonaukion hiekkakentällä (Lemminkäisenkatu 9) sekä TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin pihalla (Lemminkäisenkatu 32). Lisäksi maksullisia pysäköintipaikkoja on Sairaala Neon edustalla Joukahaisenkadulla.

Sopimuspysäköintipaikkoja ympäri tiedepuistoa
Sopimuspysäköintipaikkoja Turun Teknologiakiinteistöillä on Turun tiedepuistossa noin 1200 kappaletta. Paikat sijaitsevat BioCityn, ICT-Cityn, DataCityn ja Kupittaanpuiston talojen kellarikerroksissa, TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin pihalla, Tahkonaukiolla sekä Karjakadulla Itäharjulla. Sopimuspysäköintipaikkoja on vuokrattavissa kaiken aikaa ja muun muassa Kupittaanpuiston talojen autohallissa on vapaana useita kymmeniä autopaikkoja.   

Ota yhteyttä