07.08.2020

BioCityn, ElectroCityn ja TriviumCityn ravintoloiden kilpailutus ratkesi

Turun Tiedepuistossa sijaitsevia ravintoloita ryhtyy pyörittämään Kupittaan Feeniks Oy.

Teknologiakiinteistöt etsi kesäkuussa uutta ravintoloitsijaa BioCityssä, ElectroCityssä ja TriviumCityssä sijaitseviin ravintoloihinsa. Uuden toimijan etsintä tuli ajankohtaiseksi, koska koronarajoitukset ajoivat tiloissa ravintoloita pyörittäneen Manu Events Oy:n taloudellisiin vaikeuksiin, joiden seurauksena yritys joutui lopettamaan toimintansa ja irtisanomaan vuokrasopimuksensa Teknologiakiinteistöjen kanssa.

Uuden toimijan löytämiseksi Teknologiakiinteistöt tarjosi BioCityn, ElectroCityn ja TriviumCityn tiloja 17 ravintola-alan yritykselle. Yrityksistä 12 antoi Teknologiakiinteistöille tarjouksen ravintoloiden pyörittämisestä ja voittaja valittiin kokonaisarvion perusteella.

– Vaikka ravintolatoimijan kilpailutus perustuikin tarjotun vuokran suuruuteen, oli meille alusta alkaen selvää, ettemme ole valmiita tinkimään Turun Tiedepuistossa tarjottavan ruuan laadusta. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä Manu Eventsin toimintaan ja etsimme toimijaa, joka pystyy tuottamaan asiakkaillemme yhtä hyviä lounaskokemuksia kuin ne, joihin olemme vuosien varrella tottuneet, kertoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen

Kilpailutuksen voitti Kupittaan Feeniks Oy, jonka takaa löytyvät samat henkilöt kuin Manu Eventsistäkin. Yhtiön omistavat Santtu Kiili ja Kimmo Nurmi sekä muutama sijoittaja.

– Tarkoituksenamme on nousta tuhkasta kuin Feeniks ja jatkaa laadukasta lounastarjontaa sekä tuottaa entistä monipuolisempia kokous- ja cateringpalveluita. Meillä on ollut nyt tilaisuus pohtia toimintaamme täysin uudelta pohjalta ja uskon, että pystymme tuottamaan kaikille asiakkaillemme runsaasti uusia elämyksiä niin arkeen kuin juhlaan. Nyt vain toivotaan, että koronakriisi jää historiaan ja saamme palata nopeasti arkeen, Santtu Kiili sanoo.

Ravintolat pyritään avaamaan mahdollisimman nopeasti, koronatilanteen kehittymistä kuitenkin silmällä pitäen.

– Kevät ja alkukesä olivat Manu Eventsille taloudellinen painajainen. Jouduimme lopettamaan toimintamme Turun Tiedepuistossa, Basseissa ja Uittamolla. Tuntui todella hyvältä saada tarjota osaamistamme uudella yhtiöllä Teknologiakiinteistöjen tiloihin – kilpailutuksen voitosta puhumattakaan. Nyt pystymme tarjoamaan työtä useille ravintola-alan ammattilaisille, Kiili iloitsee.

Teknologiakiinteistöjen omistamissa tiloissa toimii yhteensä toistakymmentä ravintolaa. PharmaCityssä lounasta tarjoavat Unica ja Kado Sushi, DataCityssä puolestaan toimivat Turun ammatti-instituutin opiskelijaravintola Taito, Subway sekä kiinalainen ravintola China Jade. ICT-Cityssä ja syksyllä avautuvassa EduCityssä ravintolapalveluita tarjoaa Unica. Kupittaan Paviljongissa toimii ravintola Kupittaan Paviljonki ja BioCityssä VG Wok. 

Ota yhteyttä