Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin

Turku Energian pääkonttorin rakentaminen aloittaa Itäharjun teollisuusalueen muutoksen toimisto- ja asuinalueeksi.

Turun Teknologiakiinteistöt ja Turku Energia ovat allekirjoittaneet 25 vuoden vuokrasopimuksen koskien Turku Energian uutta pääkonttoria, jonka Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Itäharjulle. Turku Energian uusi nelikerroksinen pääkonttori rakennetaan osoitteeseen Teollisuuskatu 40, josta puretaan 1980-luvulla rakennettu toimisto- ja varastorakennus. Hanke aloittaa Itäharjun muutoksen teollisuusalueesta toimisto- ja asuinalueeksi sekä tukee suunnitelmia rakentaa kansi yli Helsinginkadun, joka yhdistää alueet toisiinsa.

– Olemme erittäin tyytyväisiä saadessamme Turku Energian asiakkaaksemme. Pitkä vuokrasopimus luotettavan ja vakavaraisen toimijan kanssa sopii täydellisesti strategiaamme. Hanke on Teknologiakiinteistöille ja myös koko Turulle uuden alku, sillä sen myötä toimistomassa levittäytyy nykyisen tiedepuiston alueelta Itäharjun puolelle ja teollisuusalue alkaa väistyä toimistojen ja asuntojen tieltä, kertoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Turku Energian uuden pääkonttorin kokonaispinta-ala on reilut 7000 neliömetriä, josta toimistotilaa on 4000 neliömetriä. Kiinteistöön tulee työtilaa monitilaympäristössä noin 200 ihmiselle sekä ravintola- ja neuvottelutiloja. Pysäköinti toteutetaan osin kiinteistön alle ja osin kiinteistön pihalle. Kiinteistön kadunsuuntaiset julkisivut rakennetaan kokonaan lasista ja pitkät sivut toteutetaan kolmiulotteisilla muoteilla valettavasta betonista, joka tuo pintaan elävyyttä.

Kiinteistön on suunnitellut Sigge Arkkitehdit ja sen rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén. Rakennus toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version Platina-tason mukaisesti, mikä tarkoittaa, että kiinteistön aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan. Erityistä uudelle pääkonttorille on myös sen korkea S1-sisäilmaluokitus, joka ohjaa suunnittelua ja rakentamista sekä varmistaa, että rakennus on ensiluokkainen käyttää kaikissa lämpötiloissa.

Turku Energian nykyinen pääkonttori ja tekniset tilat sijaitsevat osoitteessa Linnankatu 65. Alueen asemakaavaan tehdyistä muutoksista johtuen Turku Energian muutto Linnankadulta on ajankohtainen.  Linnankadulla sijaitsevat Turku Energian toiminnot keskitetään jatkossakin toistensa läheisyyteen, sillä myös varasto ja tekniset tilat tulevat sijoittumaan tulevan pääkonttorin läheisyyteen.

– Uudet toimitilat ovat henkilöstöllemme iso asia ja tuovat meille uudenlaisia mahdollisuuksia toimintamme tehostamiseen, sisäiseen yhteistyöhön ja vuorovaikutuksen vahvistamiseen. Olemme tyytyväisiä siihen, miten Teknologiakiinteistöt on kuunnellut meidän toimitiloillemme asettamia tarpeita ja tavoitteita. Uusien toimitilojen myötä saamme nykyaikaiset ja energiatehokkaat tilat käyttöömme, ja odotamme innolla uusiin toimitiloihin siirtymistä, sanoo toimitusjohtaja Timo Honkanen Turku Energiasta.

Tontilla sijaitsevalle kiinteistölle on jo haettu purku- ja maisemointilupaa, joiden jälkeen lupaprosessi jatkuu rakennusluvan haulla. Tavoitteena on, että rakentamaan päästään mahdollisimman nopeasti ja että kiinteistö voitaisiin ottaa käyttöön alkuvuonna 2022.

Lisätietoja:

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt, puh. 040 685 0948.
Timo Honkanen, toimitusjohtaja, Turku Energia, puh. 050 5573 133.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on olla kannattava ja kasvollinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaan ympäristön toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Hemsö, Turun ammattikorkeakoulu, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet ja Stiftelsen för Åbo Akademi. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 131 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 98 %.

Turku Energia -konserni kuuluu Suomen suurimpien energiayhtiöiden joukkoon. Liikevaihtomme vuonna 2018 oli 258,7 miljoonaa euroa.  Henkilöstön määrä vuoden 2019 alussa on noin 340 henkilöä. Turku Energia on Varsinais-Suomen johtava sähkön ja lämmön myyjä ja siirtäjä. Toimintaan kuuluu myös energiaverkostojen ja energiatuotantolaitosten kehittäminen, rakentaminen ja ylläpitäminen. Turku Energia on myös mukana kehittämässä sähköistä liikennettä Turun seudulla. Toimitamme ympäristöä, elämänlaatua ja kilpailukykyä parantavia energiapalveluita 130 000 taloudelle ja yritykselle. Asiakaslupauksemme on "Olemme lähellä, näemme kauas". www.turkuenergia.fi 

Lue myös

Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 12.2.

Sporttia parhaalla paikalla: Lätkäilta 12.2.

Haluatko lähteä katsomaan TUTO:n peliä, tavata tuttuja ja tuntemattomia rennosti urheilun parissa sekä syödä Ravintola Maunon legendaarisen hampurilaisen? Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen, Maunon, TUTO Hockeyn ja FC Interin järjestämään lätkäiltaan 12.2.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Tiedepuiston toteuttamiseen liittyy suuri ongelma

Tiedepuiston toteuttamiseen liittyy suuri ongelma

Turun keskustaa ympäröi toistasataa vuotta sitten syntynyt pienteollisuuden vyöhyke, joka muistuttaa meitä ajasta, jolloin jäteöljyt kaadettiin surutta maahan, ilma haisi paskalta ja karja laidunsi parin kilometrin päässä kauppatorilta. Nyt tämä ”ruskea vyöhyke” on muuttumassa asuin- ja työpaikka-alueiksi, jotka tarjoavat Turulle valtavan mahdollisuuden....

Lue artikkeli
Blogi
Teknologiakiinteistöt haluaa toteuttaa Turun tiedepuiston kannen

Teknologiakiinteistöt haluaa toteuttaa Turun tiedepuiston kannen

Vuonna 2030 Turun tiedepuisto jatkuu saumattomasti yli Helsingin moottoritien.

Lue artikkeli
Uutinen