13.06.2018

The other danish guy valloittaa maailmaa Itäharjulta

Mitä voi seurata työmatkasta, hiertävistä alushousuista ja newyorkilaisesta yksityisklubista? Esimerkiksi alusvaatebrändi the other danish guy.

Teknologiakiinteistöjen asiakkaana Itäharjulla vajaan vuoden toiminut the other danish guy valmistaa miesten alushousuja, jotka ovat niin mukavia käyttää, ettei niiden olemassaoloa edes huomaa. Kolme vuotta sitten perustettu yritys sai alkunsa epäonnisen – tai yrityksen synnyn kannalta onnellisen – New Yorkin matkan seurauksena ja nyt sen tavoitteena on olla maailman paras alusvaatebrändi.

The other danish guyn ideana on paitsi valloittaa maailma hyvännäköisillä ja -tuntuisilla kalsareilla, myös pelastaa se, sillä vaatteissa käytetään valtamerten muoviroskasta ja hylätyistä kalaverkoista tehtyä kangasta.

Jälleenmyyjiä yrityksellä ei ole lainkaan ja kaikki sen tuotteet myydään yrityksen omassa verkkokaupassa. Eettisyyden lisäksi olennaista the other danish guylle on hyvä asiakaskokemus, joka varmistetaan sillä, että kaikki tuotteet lähetetään ostajille yrityksen toimistolta Turusta.

Tavoitteena miljardin liikevaihto


Viisi henkeä työllistävä the other danish guy haluaa osansa kasvavasta maailman 25 miljardin alusvaatemarkkinasta.

– Tavoitteenamme on myydä tänä vuonna 100 000 kappaletta alushousuja. Meillä on asiakkaita 27 maassa, joista Suomi ja Iso-Britannia ovat tällä hetkellä suurimpia. Tulevaisuudessa tähtäämme miljardin siivuun maailman alusvaatemarkkinasta, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Tommi Lähde.

Lisäboostia maailmanvalloitukseen the other danish guy sai muutama viikko sitten, kun Supercellistä tunnettu Mikko Kodisoja sijoitti yhtiöön. Sijoitus mahdollistaa tuotannon kasvattamisen ja skaalaamisen.

– Meillä on loistava tiimi. Saimme mukaan maailman parhaan sijoittajan, jolla on paljon kokemusta ja jonka päätä ei ala huimaamaan. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että jaamme samat arvot: asioiden pitää olla olemassa vielä 100 vuoden päästä ja meidän lastenlastenlastemme tulee voida olla ylpeitä siitä mitä teemme eikä joutua peittelemään meidän virheitämme, Lähde jatkaa.

Entä pysyykö the other danish guyn toimisto Itäharjulla tulevaisuudessakin?

– Kyllä! Niin kauan kuin vuokra on meille sopiva, pysymme täällä. Voimme muuttaa sitten kerroksissa ylöspäin kun tämän talon tilalle tulee uusi rakennus, huikkaa yrityksen talousjohtaja Harri Nikkanen kaupungin tiedepuistovisioihin viitaten.

Haluatko kuulla koko tarinan siitä, miten the other danish guy sai alkunsa? Katso ja kuuntele se täältä.

Tagit: Asiakkaat

Ota yhteyttä