Lemminkäinen rakentaa Turun ammattikorkeakoulun kampuksen

Lemminkäinen rakentaa Turun ammattikorkeakoulun kampuksen

Lemminkäinen Talo Oy ja Turun Teknologiakiinteistöt Oy ovat sopineet Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan kampuksen rakentamisesta Turkuun. Rakennustyöt alkavat vuoden 2017 lopulla ja päättyvät alkuvuonna 2020. Osapuolet ovat sopineet, ettei sopimuksen arvoa julkisteta.

Uusi kampusrakennus kokoaa Turun ammattikorkeakoulun toiminnot samaan paikkaan Turku Science Parkiin. Ammattikorkeakoulu tulee kiinteistöön vuokralaiseksi Turun Teknologiakiinteistöjen toimiessa omistajana ja vuokranantajana.

– Pitkään odotettu uuden kampuksen rakentaminen alkaa vihdoin. Tiedepuistoalue korkeakoulukeskittymänä ainutlaatuinen, vastaavaa ei ole missään muualla Suomessa, kertoo Turun ammattikorkeakoulun rehtori-toimitusjohtaja Vesa Taatila tyytyväisenä.

Rakennuksen pinta-ala on 28 400 bruttoneliötä. Se sisältää sekä yksilölliseen että yhteistoiminnalliseen oppimiseen soveltuvia luokkahuoneita, luentosaleja ja ryhmätyötiloja sekä erilaisia laboratoriotiloja, kuten akustiikka-, tehoelektroniikka- ja betonilaboratoriot. Lisäksi rakennuksessa on toimistotiloja, yhteistä monikäyttötilaa sekä tilat muun muassa ravintolalle, liikunnalle ja pysäköinnille. Turun ammattikorkeakoulu keskittää uuteen rakennukseen koko tekniikan alan opetuksen.

Rakennukseen sijoittuu noin 2 000 ammattikorkeakouluopiskelijaa ja 350 työntekijää. Uusi rakennus on osa Turun kaupungin kärkihanketta, jolla se tehostaa toimintaa ja keskittää AMK-koulutuksen tiloja Turku Science Parkiin.

Hanke toteutetaan KVR-urakkana, johon sisältyy koulun rakentaminen käyttövalmiiksi saakka taloteknisine järjestelmineen.

– Teknologiakiinteistöjen kanssa teemme parhaillaan myös Turun uutta palloiluhallia, ja yhteistyö on sujunut erinomaisesti. Me Lemminkäisellä odotamme innokkaina myös tulevaa kampusta, kertoo Lemminkäinen Talo Oy:n aluejohtaja Jukka Lämsä.

Lisätiedot:
Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja
0400 960 626
mikko.lehtinen(a)teknologiakiinteistot.fi

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistamien kiinteistöjen pinta-ala on noin 154 000 neliömetriä ja tilojen keskimääräinen käyttöaste noin 95 %.

 

Lue myös

Vastuullista toimintaa

Vastuullista toimintaa

Vastuullisuus yritystoiminnassa on varsin uusi käsite. Sen juuret ulottuvat kuitenkin kauas: etenkin Yhdysvalloissa on jo pitkään keskusteltu suurten yritysten valtaan liittyvästä vastuusta samalla, kun ihmiset ovat ilmaisseet halunsa kuluttaa vastuullisten yritysten tuotteita ja palveluita. Ajatukset ovat muuttuneet teoiksi nyt myös meillä, eikä...

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulijat Anniina ja Alexandra pitävät Puuhaparkin monipuolisesta toiminnasta

Viikon vastaantulijat Anniina ja Alexandra pitävät Puuhaparkin monipuolisesta toiminnasta

Hei, kuka olet ja mitä puuhaat täällä?

Lue artikkeli
Blogi
Viikon vastaantulija vastaa turvallisuudesta

Viikon vastaantulija vastaa turvallisuudesta

Heippa! Kuka olet ja mitä teet täällä?

Lue artikkeli
Blogi