Näkymä Turun tiedepuistosta. Etualalla Turun ammattikorkeakoululle rakennettavan kampuksen työmaa.

18.01.2018

Turun Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Turun Teknologiakiinteistöt aloittaa suunnatun osakeannin. Annin tavoitteena on vahvistaa yhtiön tasetta ja kykyä investoida lisää Turun tiedepuistoon.

Osakeannilla etsitään yhtiön omistajiksi uusia institutionaalisia sijoittajia, jotka jakavat nykyisten omistajien näkemyksen pitkäjänteisestä omistajapolitiikasta ja haluavat olla mukana kehittämässä laajenevaa Turun tiedepuistoa.

- Turun Teknologiakiinteistöiltä tiedustellaan jatkuvasti enemmän toimitiloja kuin mitä meillä on tarjota asiakkaille. Yhtiön tulevaisuuden ja Turun tiedepuiston kehityksen kannalta on tärkeää, että toimitilojen määrä alueella kasvaa ja löydämme uusia omistajia, jotka haluavat olla mukana rakentamassa alueesta Suomen halutuinta yrityskeskittymää, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Osakeannin tarkoituksena on kerätä maksimissaan 50 miljoonaa euroa, mikä on merkittävä summa suhteessa yhtiön nykyiseen omaan pääomaan.

- Osakeannin onnistuessa Turun Teknologiakiinteistöillä on kyky reagoida asiakkaiden kasvaviin tarpeisiin. Sen lisäksi yhtiö pystyy vastaamaan Turun kaupungin tiedepuisto-kärkihankkeen asettamiin haasteisiin, Lehtinen päättää.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun tiedepuiston sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueiden kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on olla kannattava ja kasvollinen yritys, joka tarjoaa asiakkailleen Suomen parhaan ympäristön toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 136 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 96 %.

 

Ota yhteyttä