07.02.2019

Turun tiedepuistoon tulee 300 uutta parkkipaikkaa

Turun tiedepuistoon saadaan parin vuoden sisällä 300 uutta parkkipaikkaa. Parkkipaikat tulevat tarpeeseen, sillä Veritaksen uuden pääkonttorin kaivuutöiden alettua Lemminkäisenkadulla, on TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin parkkipaikoista pulaa.

Parkkipaikkojen väheneminen TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin ympäristössä johtuu siitä, että Veritaksen uusi pääkonttori rakennetaan tontille, jonka Teknologiakiinteistöt oli vuokrannut väliaikaisesti YIT:ltä pysäköintialueeksi. Veritaksen pääkonttorin valmistuttua vuonna 2020 tontille tulee 200 uutta parkkipaikkaa.

TriviumCityn ja Kupittaan palloiluhallin tontille uusia pysäköintipaikkoja saadaan jo tämän vuoden syksyllä, sillä Teknologiakiinteistöjen suunnitelmissa on laajentaa TriviumCityn pysäköintihallia rakentamalla siihen yksi uusi kerros, mikä tuo halliin 100 uutta parkkipaikkaa.

- Kun Kupittaan palloiluhalli valmistui vuoden 2018 alussa, vuokrasimme TriviumCityn vieressä sijaitsevan tontin YIT:ltä pysäköintialueeksi. Alusta alkaen tiedossa oli, että ratkaisu on väliaikainen, sillä tontti oli kaavoitettu toimistorakentamiseen ja oli vain ajan kysymys, milloin rakentaminen tontilla alkaa. Koska tarvetta pysäköintipaikoille alueella riittää, olemme päättäneet laajentaa TriviumCityn pysäköintihallia, jossa on tällä hetkellä 200 parkkipaikkaa, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Hetkellisestä pysäköintipaikkojen vähentymisestä seuraa kuitenkin positiivisia asioita, vakuuttaa Lehtinen.

- Parkkipaikat lisääntyvät hankkeen ansiosta ja mikä tärkeintä, Turun tiedepuistoon saadaan jälleen uusi merkittävä toimija, joka monipuolistaa entisestään alueen työpaikkarakennetta, lisää palveluiden kysyntää ja tekee mittavan investoinnin Turun tiedepuistoon.

Ota yhteyttä