09.06.2021

Tiedepuistossa kokeillaan uudenlaista laadukasta ja turvallista pyöräpysäköintiä

Kuljetko Tiedepuistoon polkupyörällä? Uusi pysäköintikokeilu voi helpottaa arkeasi.

Turun Tiedepuistossa kokeillaan kesä-lokakuussa uutta pyöräpysäköinnin palvelua. Lukitussa tilassa on tarjolla kuusi pyöräpaikkaa, jotka käyttäjä voi varata käyttöönsä joko vuorokauden tai koko kuukauden mittaiseksi ajaksi. Palvelun käyttäjäksi rekisteröityminen ja pyöräpaikan varaaminen tapahtuu osoitteessa punta.bikegarage.fi

Viiden euron kuukausihintaan kunkin pyörän saa lukittua rungostaan sisätilaan, ja lisäpalveluina tarjolla ovat lukollinen tavaroiden säilytyslokerikko sekä sähköpyörän akun latausmahdollisuus. Kahden euron lisämaksusta käyttöönsä saa myös kontilla sijaitsevan omatoimisen pyöränhuoltosetin. Käyttäjälle palvelu on edullinen (5–7 €/kk tai 1–2 €/vrk) ja pysäköintitilan lukituksen avaaminen tapahtuu helposti omalla puhelimella.

Pyöräpysäköinti sijaitsee Turun Tiedepuiston sydämessä, sisäpihalla ICT-Cityn ja DataCityn välissä. Pääset pyöräilemään pysäköintipaikalle helpoiten Joukahaisenkadun puolelta. Kokeilun toivotaan palvelevan erityisesti Tiedepuiston alueella työskenteleviä ja opiskelevia sekä muita alueella liikkuvia, jotka haluavat panostaa turvalliseen ja laadukkaaseen pyöräpysäköintiin.

Palvelun toteuttaa Punta Oy. Tilan pysäköintiä varten tarjoaa Turun Teknologiakiinteistöt ja kokonaisuuden koordinoinnista vastaa Turun ammattikorkeakoulu.

Pysäköintipalvelu on käytettävissä 10.6.2021 – 31.10.2021 välisen ajan.

Palvelua käyttäviltä pyöräilijöiltä toivotaan myös palautetta ja käyttökokemuksia. Palautetta voi antaa suoraan Punnan ohjelmistoon tai Turun kaupungin palautepalvelussa.

Kokeilu on osa 6Aika: Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. Osana hanketta Turussa toteutetaan kesän ja syksyn 2021 aikana useita auto- ja pyöräpysäköinnin kokeiluja, joista voit lukea lisää Turun kaupungin nettisivuilta.

Ota yhteyttä