29.05.2017

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen nimeksi Joki

Tähän asti vierailukeskus-työnimellä tunnettu elinkeinoelämän esittelyyn tarkoitettu uudisrakennus Turku Science Parkin alueella on saanut nimen Joki – Visitor and Innovation Centre.

Turku on kautta aikojen ollut kansainvälisen kaupan, laivanrakennuksen ja elinkeinoelämän keskus. Joki-nimen taustalla on Aurajoki, joka on vaikuttanut Turun seudun historiaan ja myös nykypäivään merkittävästi. Ohittamattomana luonnonelementtinä se on merkittävä osa kaupunkia ja sen elämää. Joki on kaupungin sydän, jolla on roolinsa niin elinkeinoelämän historiassa kuin nykyhetkessäkin.  

Pohjoismaisittain ainutlaatuinen ja Suomen ensimmäinen alueellinen vierailukeskus Joki on monipuolinen ja vuorovaikutteinen elämyskokonaisuus. Se tarjoaa ympäri vuoden interaktiivisia näyttelyitä ja tuoreita näkökulmia alueen elinkeinoelämästä, kaupunkikehityksestä ja vetovoimatekijöistä.
 
Turun kampusalueen sydämessä sijaitseva vierailukeskus on innovaatioiden, liiketoiminnan ja tutkimuksen moderni näyttelytila. Uusissa tiloissa Turun alueen yritykset, korkeakoulut ja Turun kaupunki esittelevät toimintaansa, ajankohtaisia ilmiöitä ja Turun aluetta innovatiivisena, kilpailukykyisenä ja kehittyvänä toimintaympäristönä. Joki avautuu yleisölle joulukuussa 2017.

www.vierailukeskusjoki.fi
www.visitorcentrejoki.fi

Lisätietoja:
Turun Teknologiakiinteistöt Oy  
Hele Kaunismäki, projektipäällikkö
050 5590374
hele.kaunismaki(a)teknologiakiinteistot.fi

Vierailu- ja innovaatiokeskus -hanke on osa 6Aika - Avoimet innovaatioalustat kärkihankkeen Turun osatoteutusta, jota Turku Science Park Oy hallinnoi. 6Aika-strategia on osa EU:n rakennerahasto-ohjelmaa ja sitä rahoittavat EU:n lisäksi maan kuusi suurinta kaupunkia sekä Suomen valtio. Hanke osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.          

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turku Science Parkin sekä Turun keskustan alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka kehittää alueen kiinteistöjä ja palveluita sekä vuokraa toimitiloja yrityksille ja yhteisöille. Yhtiön tavoitteena on tarjota asiakkailleen Suomen paras ympäristö toimia ja kehittyä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen för Åbo Akademi ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet.

Ota yhteyttä