Cafe Wisio

30.01.2017

Wisiossa yhdistyvät opiskelu ja yrittäjyys

Turun ammatti-instituutin Lemminkäisenkadun yksikössä DataCityssä on avattu yrittäjyyden oppimisympäristö Wisio. Uudet tilat saneerattiin DataCityn A-portaan katutasoon, jossa ammatti-instituutilla onkäytössään yli 400 neliömetriä tilaa. Tilan arkkitehtisuunnittelun on toteuttanut Arosuo arkkitehdit.

Wisio on uudenlainen valmennusympäristö ammatillisen koulutuksen opiskelijoille, jossa voi tehdä yrittäjyyteen liittyviä projekteja, kehittää liikeideoita ja testata niitä käytännössä. Tila on tarkoitettu niin Turun ammatti-instituutin opiskelijoille, opettajille kuin ohikulkijoille. Siellä järjestetään yrittäjyysleirejä, erilaista pop-up-toimintaa, palvelutoimintaa ja opetushenkilökunnan valmennusta.

DataCityn katutasossa sijaitsevat Wision kahvila, ompelushoppi ja hyvinvointikeskus, jossa opiskelijat työskentelevät osana opintoja. Myös lastenhoitopaikka Puuhaparkissa BioCityssä on osa Wisiota, ja siellä työskentelee opiskelijoita yhdessä ohjaavien opettajien kanssa. Puuhaparkki on tarjoitettu yli 1-vuotiaille lapsille. Puuhaketki kesää kolme tuntia, mutta lapsi voi olla hoidossa myös lyhyemmän ajan. Puuhaparkissa järjestetään ohjattua tekemistä: satuhetkiä, teatteria, liikuntaa ja musiikkia. Tilassa voi myös järjestää lasten syntymäpäiviä erilaisilla teemoilla.Wisio tarjoaa opiskelijatyönä myös kampaamo- ja kosmetologipalveluja. Wisiossa tehdään muun muassa erilaisia hemmotteluhoitoja, hierontoja, manikyyrejä ja ripsien ja kulmien värjäyksiä.

Ompelushopissa vaatetusalan opiskelijat tarjoavat pienimuotoista korjauspalvelua. Siellä myydään myös opiskelijoiden tekemiä tuotteita, kuten kuvassa näkyviä vaatteita sekä erilaisia pussukoita, tyynyjä ja säilytyskoreja.

Turun ammatti-instituutti
Yrittäjyyden oppimisympäristö Wisio
Lemminkäisenkatu 14-18, Puuhaparkki Tykistökatu 6

Aukioloajat:
Hyvinvointikeskus ma–pe klo 8–16
Cafe Wisio ma–to klo 7.45 –18.30, pe klo 7.45 –16.30
Ompelushoppi ma–pe klo 10–14
Puuhaparkki ma 9–17, ti 11–17, ke 9–17, to 11–16.30, pe 11–16

 

Ota yhteyttä