Tervetuloa Turun yrityselämän keskukseen

Turun Tiedepuisto on ollut viimeiset kymmenen vuotta valtavassa nosteessa eikä ihme, sillä alue on Turun yrityselämän kiistaton keskus, jossa tiede kohtaa taiteen ja business julkisen sektorin.

Turun Tiedepuistossa toimii yli 400 erilaista yritystä ja organisaatiota etunenässään Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Turun ammattikorkeakoulu. Alueella työskentelee ja opiskelee noin 50 000 ihmistä ja se sijaitsee vain kävelymatkan päässä Turun keskustasta.

Yhteydet Turun Tiedepuistoon ovat erinomaiset niin kaupungin sisältä kuin ulkoakin: bussipysäkit ja fölifillarit löytyvät lähes oven kuin oven edestä ja Kupittaan rautatieasemalle sekä Helsingin moottoritielle on vain kivenheitto.

Viime vuosina Turun Tiedepuisto on kehittynyt harppauksittain ja alueelle on rakennettu muun muassa Vierailukeskus Joki, Kupittaan palloiluhalli, Trivium Retoriikka ja EduCity.

Parhaillaan Turun Tiedepuistoon rakennetaan toimistorakennus CivilCityä sekä suunnitellaan Tiedepuiston laajenemista Itäharjulle, jonne jo rakentuu Turku Energian uusi pääkonttori. Alueelle suunnitellaan myös Helsinginkadun ylittävää Tiedepuiston kantta, joka yhdistää Itäharjun nykyiseen Tiedepuistoon ja toimii julkisen liikenteen reittinä alueen halki.

Turun Tiedepuistossa on aktiivinen startup-kulttuuri, jota edistää ElectroCityssä sijaitseva startup-yhteisö SparkUp. SparkUpissa järjestetään tapahtumia sekä annetaan sparrausta kasvuyrityksille. Toimintaa SparkUpissa pyörittävät Turku Science Park Oy, opiskelijavetoinen Boost Turku sekä luovien alojen yrityspalvelu Creve.

Kärkialat: bioteknologia ja ICT

Turun tiedepuiston kärkitoimialoja ovat bioteknologia ja ICT. Turku on Suomen johtava bioteknologian keskus ja noin puolet Suomen lääketeollisuus- ja diagnostiikka-alan yrityksistä toimii Turussa. ICT-alan sovellusalueita Turun tiedepuistossa ovat muun muassa terveys- ja hyvinvointiteknologia, bioICT, DTV-teknologia sekä kieli- ja opetusteknologia.

Tykistökadulla sijaitseva BioCity kokoaa yhteen Turun yliopiston ja Åbo Akademin biotieteiden koulutuksen ja tutkimuksen. Lisäksi kiinteistöissä toimii runsaasti bioalan tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa harjoittavia yrityksiä sekä alan palveluyrityksiä.

Samassa korttelissa sijaitseva ICT-City puolestaan yhdistää niin Turun yliopiston, Åbo Akademin kuin Turun Ammattikorkeakoulunkin ICT-alan koulutuksen ja tutkimuksen, varmistaen alan ihmisten kotiutumisen Turun tiedepuiston alueelle jo opiskeluaikoina. ICT-yritysten toimitiloja löytyy ympäri tiedepuistoa pääpainon ollessa Electro- ja DataCityssä.

Ota yhteyttä