Käsilläseisova konsultti

Käsilläseisova konsultti

Tämän viikon vastaantulija vietiin tutustumaan Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen.

Hei! Kuka olet ja millä asioilla liikut?
Olen Erika Halonen entinen turkulainen, nykyisin asun Helsingissä. Olen käymässä Turussa yhdistetyllä työ- ja huvireissulla.

Mitä kuuluu kevääseesi?
Hyvää kuuluu, kevättä kohti mennään! Turussa on aina mukava käydä moikkaamassa vanhoja tuttuja. Olin pitkään mukana Boost Turun toiminnassa, ja toimin myös ensimmäisen Shift-tapahtuman luovana johtajana, joten kavereita ja tuttuja täällä on paljon. Nyt 2018 alkuvuonna vietin kuukauden Brasiliassa ja olen täynnä energiaa, lomailu teki hyvää! Tällä hetkellä toimin palvelukonsulttina eräässä helsinkiläisessä yrityksessä nimeltä D11.

Mitä D11 tekee ja mikä sinun roolisi yrityksessä on?
D11 tarjoaa johdon konsultointipalveluita. Yksi heidän tuotteistaan on Millenial Board, jonka idea on tuottaa yrityksille tietoa tulevaisuuden asiakkaista ja työntekijöistä. Millenniaalit tarjoavat yritysten johdolle käänteistä mentorointia sarjassa kahden tunnin sessioita. Minun tehtäväni on auttaa D11:a valmistautumaan Millennial Board -konseptin laajentamiseen muihin Pohjoismaihin.

Tiedepuiston alue on jo vanha tuttu. Mikä on suosikkipaikkasi?
Todellakin on muuttunut edukseen, Turku Science Parkin alue on muuttunut paljon muutamassa vuodessa. Tänne on saneerattu uusi ElectroCity, edustustila Circus ja vierailukeskus Joki, jossa kävin nyt ensimmäistä kertaa. Tykkään, kun täällä on käytetty rohkeasti värejä! Suosikkini täytyy olla ElectroCityn harrastetila, jossa treenaan viikottain. Harrastan capoeiraa, ja ryhmämme Volta por Cima toimii Turussa. Treenaamme torstai- ja sunnuntai-iltaisin ElectroCityssä, jonka kellarista löytyy harrastetila. Kannustankin tässä lukijoita kokeilemaan tätä mahtavaa lajia! Jos vähänkään capoeira kiinnostaa, tule tutustumaan lajiin. Sähköpostia voi laittaa osoitteeseen vpcturku@gmail.com ja sovitaan asiasta tarkemmin.

Kerrotko vähän capoeirasta, millainen laji on kyseessä?
Capoeira on brasilialainen taistelulaji, jossa on vaikutteita tanssista, taistelusta ja akrobatiasta. Se on monipuolinen laji, jossa yhdistyvät fyysinen osuus eli liike sekä myös musiikki. Monilla on turhia ennakkoluuloja capoeiraa kohtaan. Kuulen, että täytyy olla todella hyvässä kunnossa, jotta lajia voisi harrastaa. Se ei pidän paikkaansa, sillä myös aloittelijat ovat erittäin tervetulleita ryhmäämme. Kukin voi treenata lajia omalla tasollaan ja oman kehon ehdoilla. Itse olen ollut mukana 14 vuotta, ja minulla riittää yhä edelleen uutta opittavaa. Capoeira on ennen kaikkea hauska ja sosiaalinen laji. Minulla on lajin kautta kavereita ympäri maailmaa, käyn reissuilla myös treenaamassa. Siinä tutustuu paikallisiin, mikä avartaa aina vähän uudella tavalla maailmankuvaa.

Millainen tausta sinulla on?
Muutin Turkuun Tukholmasta vuonna 2004 opiskelemaan. Vanhempani ovat ruotsinsuomalaisia, joten kieli ja kulttuuri olivat minulle valmiiksi tuttuja. Opiskelin Turun Taideakatemiassa esittävää taidetta, eli tutkintoni on sirkusalalta. Eniten harjoittelin permantoakrobatiaa ja käsilläseisontaa. Niistä on paljon hyötyä myös capoeirassa. Olen myös opiskellut kauppatieteitä Åbo Akademissa. Innostun helposti erilaisista asioista, ja voisikin sanoa että olen tarttunut mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti ja ne ovat johtaneet mahtaviin juttuihin myös työelämässä!

Mikä sai sinut jäämään Turkuun vielä opintojen päätyttyä?
Turku on hieno paikka, mutta pidemmän päälle ihmiset ovat se tekijä, mikä saa jäämään, eivät kadut tai rakennukset. Pidän kovasti Turusta, mutta toivoisin, että ihmisten ambitiotaso olisi korkeammalla.

Olet hilattain palannut reissusta, joko on seuraava matka varattuna?
Kyllä vain, tykkään matkustella ja nähdä kavereita ympäri maailmaa. Keväällä reissaan ainakin Ruotsiin, Ranskaan, Norjaan ja Saksaan. Parasta on, kun capoeiran avulla on tutustunut uusiin ihmisiin, ja voin mennä myös treenaamaan ulkomaille.

Parasta juuri nyt?
Kevät tulee! Päivät pitenevät ja aurinko paistaa. Valoisuus on parasta!

Miten kuljet?
Bussilla eniten. Usein myös kävelen, mutta näin kovilla pakkasilla bussi vie voiton.

Onko sinulla suunnitelmia viikonlopuksi?
Silloin on yksi tämän kevään harvoista vapaista viikonlopuista, jolloin ei ole mitään suunnitelmia. Olen opetellut olemaan tekemättä mitään, ja se on välillä oikein mukavaa!!

Terveisesi lukijoille?
Muistakaa lomailla! Se tekee hyvää ihan jokaiselle, loman jälkeen on tasapainoisempi ja iloisempi olo töissäkin.

Kiitos Erika ja hyvää kevään odotusta!

Lue myös:
Marjo valmentaa tulevaisuuden yrittäjiä
Turkulaisten rakastama Tomi
Bill vaihtaa kiinteistöt it-maailmaan

Lue myös

Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Turun Teknologiakiinteistöt investoi viime vuonna 24 miljoonalla

Varsinais-Suomen talouskasvu siivitti Turun Teknologiakiinteistöjen menestystä viime vuonna, selviää Teknologiakiinteistöjen vuoden 2017 tilinpäätöksestä. Yhtiön omistamat tilat olivat käytännössä täynnä, liikevaihto jatkoi kasvuaan ja yhtiö investoi merkittävästi.

Lue artikkeli
Uutinen
Haluatko malliksi valokuvauksiin?

Haluatko malliksi valokuvauksiin?

Haluatko saada itsestäsi ammattilaisen ottamia valokuvia? Tule malliksi Teknologiakiinteistöjen mainoskuviin!

Lue artikkeli
Tapahtuma
Turun Teknologiakiinteistöt osakkaaksi Monttu Ventures -sijoitusyhtiöön

Turun Teknologiakiinteistöt osakkaaksi Monttu Ventures -sijoitusyhtiöön

Turun Teknologiakiinteistöt osallistui Monttu Ventures Oy:n perustamisosakeantiin vuoden 2018 alussa. Teknologiakiinteistöistä tuli näin yksi yhtiön yritys- ja yhteisökumppaneista, jotka tarjoavat Monttu Venturesille tai se kohdeyritykselle palveluitaan.

Lue artikkeli
Uutinen