Aulapalveluiden Eveliina on tuhansien tuntema blogitähti

Aulapalveluiden Eveliina on tuhansien tuntema blogitähti

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Eveliina Huttunen. Olen Arkealla töissä, eli työskentelen Teknologiakiinteistöjen omistamien TriviumCityn ja BioCityn aulapalveluissa aulapalveluhenkilönä. Aloitin työskentelyn täällä Turku Science Parkissa vajaa kuukausi sitten. Arkealla aloitin kesällä ja ehdin ennen Science Parkiin siirtymistäni työskennellä kahdessa muussa kohteessa.

Miltä työskentely auloissa on vaikuttanut ja kuinka päädyit Arkealle töihin?
Olen viihtynyt todella hyvin, päivät ovat erilaisia ja opin koko ajan uutta. Olen opiskellut turvallisuusalan kolmevuotisen ammattitutkinnon, jonka jälkeen jäin kahden pienen lapsen kanssa kotiin. Olen muutaman vuoden kirjoittanut työkseni blogia nimeltä Eveliina Matilda. Kirjoittaminen on lähellä sydäntäni ja nautin siitä, mutta se on aika yksinäistä työtä. Aloin kaivata työyhteisöä ja ihmisten pariin pääsyä ja sitten pääsin töihin Arkealle.

Oliko päätös aloittaa normaali päivätyö vaikea?
Muutos oli tietenkin todella iso, koska lapset menivät päiväkotiin. Punnitsin asiaa pitkään ja päätös oli vaikea, koska minulla olisi myös ollut mahdollisuus olla kotona. Aiemmin haaveeni oli olla kotona lasten kanssa siihen asti, että he menevät kouluun. Nyt olen kuitenkin todella tyytyväinen. Tuntuu, että elämä menee eteenpäin ja minulla on tavoitteita kun aloitin työt.

Kuinka sinusta tuli ammattibloggaaja?
Minulla kävi todella hyvä tuuri kun sain tehtyä harrastuksesta itselleni ammatin. Sain kerättyä blogilleni valtavan suuren lukijakunnan, jonka seurauksena sain blogini Otavamedian Kaksplus -nettisivuille.

Mistä bloggaajan ansiot koostuvat?
Bloggaajan tulot perustuvat mainontaan, eli esimerkiksi Kaksplus myy mainostilaa blogini yhteydestä. Lisäksi bloggaajat saavat tuloja erilaisten tuotteiden testaamisesta ja mainostamisesta. Blogeissa tapahtuva mainostaminen on kuitenkin hyvin erilaista kuin tavallinen mainostaminen. Tavallinen mainos on aina vain mainos, mutta kun sinulle tuttu bloggaaja suosittelee jotakin tuotetta, tulee mainoksesta paljon purevampi ja henkilökohtaisempi. Minun blogissani tulot koostuvat tuotteiden testaamisesta ja mainostamisesta sekä Otavamedian minulle maksamasta palkasta. 

Minkälaista on kohdata vieraita ihmisiä, jotka saattavat tietää paljon elämästäsi?
Yleensä minua lähinnä naurattaa jos tapaan ihmisiä, jotka ovat seuranneet minua blogini kautta vuosia ja tietävät minusta paljon vaikka en itse edes tiedä tapaamieni ihmisten nimiä. Kun kirjoitan, en ajattele sitä ketkä blogiani lukevat, vaan lukijat ovat minulle harmaata massaa. Mietin kuitenkin aina ennen kuin julkaisen tekstini, haluanko esimerkiksi työnantajani saavan minusta selville tällaisia asioita ja harkitsen tarkkaan ennen kuin julkaisen tekstin. Kaikki mitä blogissani on, on mennyt läpi suodattimestani ja olen tehnyt päätöksen, ettei minua haittaa, että nämä asiat ovat kaikkien nähtävillä.

Onko bloggaaminen muuttanut sinua ihmisenä?
Kirjoittaminen on auttanut minua psykologisesti todella paljon pääsemään kokemieni vaikeiden asioiden yli. Olen oppinut viimeisen kahden vuoden aikana, että on paljon helpompaa antaa ihmisille asiat anteeksi kuin kantaa itse kaunaa. Se, että elämä koettelee tuo perspektiiviä asioihin. Bloggaamisessa on parasta kun saa kirjoittamiinsa ajatuksiin vastakaikua tuhansilta ja tuhansilta tuntemattomilta ihmisiltä.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…kaikki saisivat yhtä hyvät lähtökohdat elämään.

Mikä on kuluneen viikon paras asia?
Tyttäreni täytti juuri neljä vuotta. Viikon paras asia oli ehdottomasti hänen ilmeensä kun hän avasi lahjapakettejaan.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Ehdottomasti auto. Tykkään liikkua autolla. Minulla ei ole töissä omaa parkkipaikkaa, vaan etsin joka aamu ilmaisen parkkipaikan Turku Science Parkin ympäristöstä. Olen joka kerta löytänyt paikan enkä ole kertaakaan ollut myöhässä. Minulla on käynyt hyvä tuuri tai olen vain oppinut kärkkymään maksuttomia parkkipaikkoja.

Mikä on lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
BioCityn Maunon salaattibaari. Pidän siitä, että ruoka punnitaan. Yleensä tulee myös otettua ruokaa juuri sen verran kuin jaksaa syödä.  

Onko sinulla terveisiä täällä liikkuville ihmisille?
Aulaan ovat kaikki aina tervetulleita! Neuvon mielelläni parhaani mukaan tai jos en vielä osaa, niin etsin jonkun joka osaa.

Onko sinulla suunnitelmia viikonlopuksi?
Nyt on pitkään pitkään aikaan ensimmäinen viikonloppu kun minulla ei ole mitään suunnitelmia, mikä on ihanaa!

Kiitos haastattelusta ja rentouttavaa viikonloppua Eveliina!

Lue myös:
Viikon vastaantulija Anna-Maija luotsaa opiskelijoita yrittäjyyteen
Viikon vastaantulija Martti järjestää Tekniikan päiviä
Aki vaihtoi päivätyöt yrittäjän vapauteen

Lue myös

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen

Tervetuloa opastetulle kierrokselle Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen

Haluatko tutustua Turun uusimpaan nähtävyyteen, Vierailu- ja innovaatiokeskus Jokeen? Tervetuloa opastetulle kierrokselle!

Lue artikkeli
Tapahtuma
Rakennuttajatoimisto HTJ muutti PharmaCityyn

Rakennuttajatoimisto HTJ muutti PharmaCityyn

Rakennuttajatoimisto HTJ Oy muutti elokuussa PharmaCityyn Turku Science Parkiin. Yrityksen uudet, täysin saneeratut 258 neliömetrin toimitilat sijaitsevat kiinteistön 7. kerroksessa, josta on upeat näkymät yli Turun itäisen keskustan.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija Anna-Maija luotsaa opiskelijoita yrittäjyyteen

Viikon vastaantulija Anna-Maija luotsaa opiskelijoita yrittäjyyteen

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä DataCityssä? Olen Anna-Maija Lassila ja toimin yrittäjyysvalmentajana Turun ammatti-instituutissa. Järjestän eri koulutusalojemme opiskelijoille yrittäjyyden valmennusta. Toimintaamme kuuluvat yrittäjyyden valmennusleirit, joista nousee myös pop-up -toimintaa. Tarkoituksena on mahdollistaa kaikille opiskelijoille kokeilla...

Lue artikkeli
Blogi