Hemsö sijoittaa 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin

Hemsö sijoittaa 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin

Ruotsalainen kiinteistösijoitusyhtiö Hemsö ostaa Turun kaupungin sosiaali- ja terveyskiinteistöt sekä sijoittaa 50 miljoonaa euroa Turun Teknologiakiinteistöihin. Sijoituksen myötä Hemsöstä tulee Turun Teknologiakiinteistöjen toiseksi suurin omistaja 34,8 prosentin osuudellaan. Suurimpana omistajana säilyy Turun kaupunki 35,4 prosentin omistusosuudellaan. Yhtiön muina omistajina jatkavat Turun Seudun Osuuspankki, Eläkevakuutusyhtiö Veritas, Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet ja Åbo Akademin säätiö. 

Teknologiakiinteistöt aloitti tammikuussa 2018 osakeannin, jonka tarkoituksena oli vahvistaa yhtiön tasetta ja kykyä investoida Turun tiedepuistoon. Osakeannilla etsittiin yhtiön omistajiksi uusia institutionaalisia sijoittajia, jotka jakavat nykyisten omistajien näkemyksen pitkäjänteisestä omistajapolitiikasta ja haluavat olla mukana kehittämässä laajenevaa Turun tiedepuistoa. 

– Hemsön sijoitus Turkuun on lottovoitto niin Teknologiakiinteistöille kuin koko kaupungillekin. Hemsö on erittäin vakavarainen yritys, jolla on pitkäjänteinen omistajapolitiikka. Sijoitus mahdollistaa Teknologiakiinteistöille jopa 200 miljoonan euron investoinnit Turun tiedepuiston kehittämiseen. Hemsön satojen miljoonien sijoitukset Turkuun luovat myös merkittäviä kerrannaisvaikutuksia koko seudun talouteen, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Hemsölle sijoitus Turkuun on osa valittua strategiaa, jonka myötä yhteistyö Turun kaupungin kanssa vahvistuu tulevaisuudessa.

– Kasvava ja kehittyvä Turku on meille kiinnostava alue, minkä vuoksi lisäämme läsnäoloamme Turussa. Turun kaupungin saaminen strategiseksi kumppaniksi antaa meille mahdollisuuden edistää koko alueen positiivista kehitystä, sanoo Hemsön Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen.
Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen yhteiskuntakiinteistöjen omistaja. Yhtiö toimii Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa ja sen omistamien kiinteistöjen yhteenlaskettu markkina-arvo noin 4,6 miljardia euroa. Yhtiön toiminnalle ovat tunnusomaisia pitkät vuokrasopimukset ja vakaat asiakkaat. Hemsön suurin omistaja on Ruotsin valtion eläkerahasto AP3, joka omistaa yhtiöstä 85 prosenttia.

Lisätietoja:
Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt, puh. 040 685 0948
Jarkko Leinonen, Suomen maajohtaja, Hemsö, puh. 040 015 0841

Lue myös:
Mitä Hemsön mahdollinen sijoitus tarkoittaa Teknologiakiinteistöille?
Turun Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Lue myös

Nordea investoi vahvasti Varsinais-Suomeen – uusi osaamiskeskus Turun tiedepuistoon

Nordea investoi vahvasti Varsinais-Suomeen – uusi osaamiskeskus Turun tiedepuistoon

Nordea perustaa Turun tiedepuistoon uuden, pohjoismaisestikin merkittävän finanssialan osaamiskeskuksen. Tavoitteena on keskittää sinne henkilöasiakasliiketoiminnan etäpalveluja. Uusi yksikkö on tarkoitus avata syksyllä 2020.

Lue artikkeli
Uutinen
Tervetuloa laskiaistapahtumaan 5.3.

Tervetuloa laskiaistapahtumaan 5.3.

Tervetuloa Turun Teknologiakiinteistöjen järjestämään ulkoilutapahtumaan laskiaistiistaina 5.3. klo 11.00–13.00 Kupittaan luistelumadolle! Vietä raikas lounastauko luistellen ja ulkoillen hyvässä seurassa Kupittaanpuistossa. Luistelumadon lähettyvillä tarjolla on ravintola Maunon hernekeittoa sekä laskiaispullia, joita on saatavilla koko tapahtuman ajan....

Lue artikkeli
Tapahtuma
Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: hyöty irti elokuvista 27.2.

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: hyöty irti elokuvista 27.2.

Miten yritys voi hyötyä elokuvasta? Millaista on yhteistyö elokuvatuotannon ja liike-elämän välillä? Mikä on Elokuvapäivä?

Lue artikkeli
Tapahtuma