InfraCity B valmistui aikataulussa ja budjetissa

InfraCity B valmistui aikataulussa ja budjetissa

Vasemmalla näkyvä InfraCity A valmistui vuonna 2021. B-osan valmistuttua joulukuussa 2023 muodostuu rakennuksista yksi kokonaisuus.

Teknologiakiinteistöjen rakennuttama toimistorakennus InfraCity B valmistui aikataulun mukaisesti joulukuun lopulla. Kiinteistöön muuttavat Rejlers ja Nordic Semiconductor.

Itäharjulle osoitteeseen Teollisuuskatu 40 valmistunut InfraCity B on vastinpari vuonna 2021 valmistuneelle InfraCity A:lle, jossa toimii Turku Energia. Noin 4000 neliömetrin InfraCity B:n myötä rakennuksista muodostuu Itäharjulle laajenevan Turun Tiedepuiston uusi maamerkki. Kokonaisuuden on suunnitellut Sigge Arkkitehdit. InfraCityn A- ja B-osilla on yhteinen piha, aula, pysäköintihalli ja lounasravintola.

– On todella hienoa saada InfraCity nyt kokonaisuudessaan valmiiksi. Nyt hanke on sellainen, jollaiseksi Sigge Arkkitehdit on sen suunnitellut, taloparin muodostama eheä kokonaisuus, sanoo Teknologiakiinteistöjen rakennuttamisjohtaja Miika Tuominen.

InfraCityn rakentaminen alkoi kesällä 2022. Hankkeen pääurakoitsija oli Rakennustoimisto Lundén ja projektin valvonnasta vastasivat Rakennuttajatoimisto HTJ ja Granlund. Rakenteet on suunnitellut Sweco Finland Oy. Rakennuksen vaativan talotekniikan on suunnittellut Rejlers Finland Oy ja toteutuksesta on vastannut Calto Oy, AM-Sähkö Oy ja Proautomaatio Oy.

– Hanke luovutettiin meille etuajassa ja vielä nollavirheluovutuksena. Olen todella tyytyväinen Lundénin toimittamaan laatuun. Hanke on aivan viimeistä piirtoa myöten onnistunut ja uskon myös rakennuksen tulevien käyttäjien olevan tyytyväisiä uusiin tiloihin.

"Hanke luovutettiin meille etuajassa ja vielä nollavirheluovutuksena."

InfraCity toteutettiin ympäristösertifikaatti LEEDin neljännen version Platinum-tason mukaisesti. Platinum on yhdysvaltalaisen LEED-ympäristösertifiointijärjestelmän korkein taso. Sertifikaatin vaatimukset huomioitiin muun muassa energiaratkaisuissa ja käyttämällä kestävän kehityksen mukaisia rakennusmateriaaleja. InfraCityssä on myös panostettu läsnäolotunnistimiin ja automaattiseen valaistuksen ohjaukseen. Lisäksi käytössä on sähkön kysynnän jousto eli kiinteistö osaa vähentää omaa energiankulutustaan kulutuspiikin aikana.

Itäharjun alue kehittyy kovaa vauhtia. Teknologiakiinteistöt rakennuttaa parhaillaan InfraCityn viereen GeneCity-lääketehdasta Biovianille ja keväällä alkaa Turun Vesihuollolle toteutettavan AkvaCityn rakentaminen osoitteeseen Teollisuuskatu 46. Lisäksi alueella on käynnissä suuria kaavakehityshankkeita.

– InfraCity toimii keihäänkärkenä, joka konkreettisesti näyttää, miten vanha teollisuusalue muuntautuu tulevaisuuden kaupunginosaksi, jossa asuminen, palvelut ja työpaikat nivoutuvat uudella tavalla toisiinsa, Tuominen päättää.

Lisätietoja:

Miika Tuominen, rakennuttamisjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt Oy
Puh. 050 339 3439

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka on olemassa tehdäkseen työelämästä entistä parempaa. Yhtiö tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tiloja, palveluita ja osaamista, jotka lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja edesauttavat innovaatioiden syntymistä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Hemsö TTP, Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu. Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 160 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 97 %.

Lue myös

Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Itäharjun helmi Mood Energeia

Lounaalla Turun Tiedepuistossa: Itäharjun helmi Mood Energeia

Miltä maistuu lounas ”tois pual Helsinginkatua” eli InfraCityssä toimivassa Energeiassa? Testiporukkamme suuntasi pitkästä aikaa lounaskriitikon tehtäviin ja ilahtui vaihtoehtojen monipuolisuudesta ja erityisruokavalioiden hyvästä huomioimisesta Turku Energian kotipesänä tunnetussa InfraCityssä.

Lue artikkeli
Uutinen
Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024!

Hyvää joulua ja onnea vuodelle 2024!

Vuosi 2023 oli Teknologiakiinteistöissä kuin parkkihallissa järjestetyt juhlat – yhdistelmä kontrasteja, erikoista ympäristöä ja glitteriä. Vuotta värittivät niin meillä kuin koko Euroopassa kohonneiden kustannusten luomat haasteet, mutta kaiken keskellä Turun Tiedepuiston kehitys otti harppauksia eteenpäin.

Lue artikkeli
Uutinen
Aimo Parkin infopiste BioCityssä 12.12.2023

Aimo Parkin infopiste BioCityssä 12.12.2023

Kysyttävää pysäköinnistä? Tule tapaamaan Aimo Parkin edustajia BioCityyn tiistaina 12.12. klo 10–14.

Lue artikkeli
Uutinen