Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Biovianille lääketehtaan

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Biovianille lääketehtaan

GeneCityn julkisuvut ovat lasia ja kolmiulotteista keraamista laattaa, joka luo varsinkin iltavalaistuksessa rakennukseen kiinnostavan valon ja varjon rytmin. Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy.

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa lääketehtaan biologisten lääkkeiden sopimuskehitykseen ja -valmistukseen erikoistuneelle Biovian Oy:lle. Noin 6300 neliömetrin GeneCity-niminen rakennus toteutetaan Itäharjulle osoitteeseen Teollisuuskatu 42.

Hanke käsittää yksikerroksisen tuotantolaitoksen, kolmeen kerrokseen sijoittuvia aula- ja toimistotiloja sekä rakennuksen kellarikerrokseen tulevia sosiaali-, varasto- ja aputiloja. Tontilla on myös huomioitu Biovianin mahdollinen tarve laajentaa tiloja tulevaisuudessa, jolloin GeneCityn yhteyteen voidaan toteuttaa noin 2400 neliömetrin lisäosa.

Biovian on yksi Turun alueen merkittävimmistä bioalan toimijoista. Vuonna 2003 perustettu yritys on kasvanut viime vuodet kovaa vauhtia ja se työllistää lähes 200 ihmistä. Tällä hetkellä Biovian toimii BioCityssä, PharmaCityssä ja ElectroCityssä, joissa sillä on noin 5100 neliömetriä tuotanto- ja toimistotiloja.

– GeneCity-laajennushankkeen avulla Biovian pyrkii vastaamaan kasvavaan kysyntään biologisten lääkkeiden sopimuskehityksessä ja -valmistuksessa. Lisäkapasiteetti mahdollistaa useampien projektien samanaikaisen etenemisen ja vahvistaa asemaamme ”täyden palvelun” biologisten lääkkeiden sopimusvalmistajana, kertoo Biovianin toimitusjohtaja Antti Nieminen.

Hanke on tärkeä paitsi Biovianille ja Teknologiakiinteistöille, myös koko Turulle.

Hanke on tärkeä paitsi Biovianille ja Teknologiakiinteistöille, myös koko Turulle.

– Biovian on Teknologiakiinteistöjen suurimpia ja pitkäaikaisimpia asiakkaita. Hankkeeseen lähdettiin, koska Biovianin laajentumistarve on niin suuri, ettemme nykyisillä kiinteistöillämme pysty siihen vastaamaan. Uusi tehdas on jättipotti koko Turulle, etenkin tässä taloustilanteessa, sanoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Sigge Arkkitehdit. Suunnittelun lähtökohtana oli luoda Tiedepuistoksi muuttuvalle Itäharjulle uusi maamerkki, joka on helposti havaittavissa Helsingin valtatieltä. GeneCityn julkisuvut ovat lasia ja kolmiulotteista keraamista laattaa, joka luo varsinkin iltavalaistuksessa rakennukseen kiinnostavan valon ja varjon rytmin.

GeneCityn rakentamisesta vastaa Rakennustoimisto Lundén. Kyseessä on rakennusteknisesti vaativa projekti, sillä lääketieteellinen tuotantorakennus sen sisälle toteutettavine puhdastiloineen tekevät rakentamisesta haastavaa. GeneCityn puhdastilan on suunnitellut Elomatic Engineering, joka myös vastaa tilan toteutuksesta.

Rakennus toteutetaan Leed-sertifikaatin v4-version Platina-tason mukaisesti, mikä tarkoittaa, että kiinteistön aiheuttama ympäristökuormitus ja energiankulutus pyritään minimoimaan koko sen elinkaaren ajan. Rakentaminen aloitetaan elokuussa ja hanke valmistuu vuoden 2024 lopussa.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka on olemassa tehdäkseen työelämästä entistä parempaa. Yhtiö tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tiloja, palveluita ja osaamista, jotka lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja edesauttavat innovaatioiden syntymistä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Hemsö TTP, Turun kaupunki ja Turun ammattikorkeakoulu. Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 160 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 97 %.

Lue myös

Rekry: Junior controller tai controller

Rekry: Junior controller tai controller

Haluaisitko työskennellä kasvavassa yrityksessä keskellä kehittyvää Turkua? Haemme vakituiseen työsuhteeseen innostunutta ja analyyttista taloushallinnon osaajaa.

Lue artikkeli
Uutinen
Futisilta oli täynnä mustavalkoista tunnelmaa

Futisilta oli täynnä mustavalkoista tunnelmaa

Perinteinen Sporttia parhaalla paikalla -tapahtuma pääsi avaamaan Teknologiakiinteistöjen kesän jälkeisen tapahtumakauden.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Sporttia parhaalla paikalla: Futisilta 10.8.

Sporttia parhaalla paikalla: Futisilta 10.8.

Suositut Sporttia parhaalla paikalla -tapahtumat saavat jälleen jatkoa, kun päästään seuraamaan FC TPS:n otteita jalkapallon Ykkösessä.

Lue artikkeli
Tapahtuma