KampusART-luonnoskilpailun taiteilijat on valittu

KampusART-luonnoskilpailun taiteilijat on valittu

KampusART-taideohjelman taidehankinnat ovat edenneet toiseen vaiheeseen. Marraskuun alussa käynnistyvän luonnoskilpailun tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksista Turun ammattikorkeakoulun Kupittaan uuden kampusrakennuksen sisätiloihin.

Portfoliohaun taso huikea
Luonnoskilpailun taiteilijat valittiin avoimen portfoliohaun pohjalta. Määräaikaan mennessä saapui 119 portfoliota, joiden joukosta Turun AMK ja Turun Teknologiakiinteistöt ovat kutsuneet Stig Baumgartnerin, Hannu Karjalaisen, Shoji Katon, Laura Könösen, Jani Ruscican, Panu Rytkösen, Noora Schroderuksen ja Timo Vaittisen ottamaan osaa luonnoskilpailuun. Taiteelliseen juryyn kuuluvat Turun AMK:n kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara ja Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäjohtaja Terhi Marin sekä kuvataiteilijat Heini Aho, Veli Granö ja Jaakko Niemelä.

– KampusART-taideohjelma kiinnostaa selkeästi ammattikenttää. Portfolioita saatiin runsas määrä ja hakijoiden taso oli erittäin kova. Uuden mallin kokeilu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa tuo niin ikään uuden mielenkiintoisen näkökulman julkisen teoksen hankintaan, kertoo juryn puheenjohtaja Taina Erävaara.

KampusART-taideohjelma kiinnostaa selkeästi ammattikenttää. Portfolioita saatiin runsas määrä ja hakijoiden taso oli erittäin kova. 

Luonnoskilpailun yhteydessä kokeillaan uutta julkisen taiteen hankintamuotoa yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Kilpailun aikana taiteilijoilla on mahdollisuus keskustella teosideoistaan ja kilpailuehdotuksistaan Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö, arkkitehti (SAFA) Anniina Savisalon kanssa. Tarkoituksena on tukea taiteilijoita kilpailuehdotuksen laatimisessa.

Inhimillisyys ja ekologisuus toiveena
Sisätiloihin toteutettavien pysyväluonteisten teosten toivotaan lisäävän työskentely- ja opiskeluympäristön viihtyisyyttä sekä rakentavan uudisrakennuksen identiteettiä. Toivomuksena on, että teoksissa on huomioitu inhimillisyyden ja ekologisuuden aspektit. Kilpailu ratkeaa helmikuun 2020 aikana.

Luonnoskilpailun järjestämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Taideohjelma etenee
Ensimmäinen KampusART-taiteilijahaku avattiin kesällä. Kutsukilpailu pihakannelle toteutettavasta taideteoksesta tai teoskokonaisuudesta on parhaillaan käynnissä ja ratkeaa vuoden loppuun mennessä.

KampusART-taideohjelma tuo Kupittaan kampukselle korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta. Kampukselle toteutuva taideohjelma toimii esimerkkinä alueen kehittämiselle taiteen keinoin. Taideohjelmaa koordinoi Turun AMK:n Taideakatemia, ja se toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.

Lue myös

Anne Laitinen Teknologiakiinteistöjen pääkirjanpitäjäksi

Anne Laitinen Teknologiakiinteistöjen pääkirjanpitäjäksi

Turkulainen kauppatieteilijä ja taloushallinnon moniosaaja Anne Laitinen on aloittanut Turun Teknologiakiinteistöillä pääkirjanpitäjänä lokakuussa 2019.

Lue artikkeli
Uutinen
Sporttia parhaalla paikalla: Korisilta 13.11.

Sporttia parhaalla paikalla: Korisilta 13.11.

Haluatko lähteä katsomaan koripalloa, tavata tuttuja ja tuntemattomia rennosti urheilun parissa sekä syödä Ravintola Maunon legendaarisen hampurilaisen? Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen, Maunon, Ura Basket eGameStarsin ja TPS Salibandyn järjestämään korisiltaan 13.11.!

Lue artikkeli
Tapahtuma
TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

Nimeni on Ada ja olen 15-vuotias. Käyn Luostarivuoren koulun yhdeksännettä luokkaa. Tutustun työelämään viikon ajan Turun Teknologiakiinteistöillä.

Lue artikkeli
Blogi