Kauppakamarin uutisankkuri

Kauppakamarin uutisankkuri

Tämän viikon vastaantulija tavattiin Vierailukeskus Joessa, jossa hän oli järjestämässä Turun kauppakamarin Vientikaupan rahoitus -tilaisuutta.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Katri Kurkela ja työskentelen Turun kauppamarissa viestintäpäällikkönä. Meidän oma toimistomme sijaitsee keskustassa Puolalankadulla. Liikun Turun tiedepuistossa paljon niin työasioissa kuin myös työn ulkopuolella, sillä asun kivenheiton päässä Kupittaankadulla. Tänään olen täällä Vierailukeskus Joessa kauppakamarin järjestämässä Vientikaupan rahoitus -tilaisuudessa.

Mitä työhösi kuuluu?
Vastaan Turun kauppakamarin viestinnästä ja markkinoinnista. Kauppakamarin toiminta on hyvin monipuolista ja siten on myös oma työni! Toimitan Kauppakamari-lehteä, tiedotan toiminnastamme jäsenillemme ja medialle, markkinoin tapahtumiamme ja kehitän toimintaamme. Olen myös toimistomme epävirallinen IT-tuki.

Minkälainen tausta sinulla on?
Oma taustani on vahvasti monimediassa, ja olen opiskellut journalismia Turun ammattikorkeakoulussa. Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa painoalalla asiakaspalvelutehtävissä, Auran Aalloilla juontajana sekä vapaana toimittajana. Vietin vielä nuorempana myös monta kesää Pikku Myynä Naantalin Muumimaailmassa.

Mikä sai sinut aikoinaan kiinnostumaan journalismista?  
Tiesin jo hyvin varhain, että haluan isona toimittajaksi. Kuvasin lapsena omia uutislähetyksiä ja esitin uutisankkuria tai meteorologia. Tuotin dokumentteja perheestäni, koirastamme, lomamatkoista ja kaikesta mahdollisesta. Innostuin sittemmin myös videoiden editoinnista. Olen aina ollut myös kova kirjoittamaan ja lukemaan.

Sinut voi myös bongata juontamasta erilaisia tapahtumia. Miten olet päätynyt juontajaksi?
Olen jo vuosia tehnyt erilaisia juontokeikkoja. Ensin opiskeluiden ohessa taskurahan toivossa ja sittemmin oikeastaan harrastusmielessä muuten vain. Juontokeikat ovat vaihdelleet kauppakeskusten iloisista kampajoista tunnelmallisiin joulunavauksiin. Olen nuorempana harrastanut teatteria, ja sitä kautta kiinnostunut erityisesti puheviestinnästä. Haluaisin oppia lisää esimerkiksi vaikuttavien puheiden kirjoittamisesta.

Mitkä ovat vinkkisi yritysten viestintään?
1. Keskity sisältöön. Tarinankerronta on jo pitkään ollut suosiossa, mutta tylsät tarinatkaan eivät pärjää. Keskity sisältöön: kerro onnistumisia tai epäonnistumisia, herätä tunteita tai anna tärkeitä neuvoja. Sinun täytyy usein ansaita yleisösi, sillä viestiä maailmassa kyllä riittää.
2. Mittaa. Mikä onnistui ja mikä ei? Miksei? Omaa toimintaa kannattaa säännöllisesti tarkastella erilaisten mittareiden avulla. Digiviestinnässä mittaaminen on äärettömän helppoa ja tehokasta.
3. Anna arvoa. Yritysjohtaja, viestintä tai markkinointi ei ole vain menoerä, vaan valtava mahdollisuus menestymiseen. Markkinointiviestintään panostaminen on investointi.

Parasta juuri nyt?
Turun seudulla on käynnissä aivan mahtava tekemisen meininki! Uusia upeita asioita rakennetaan ja suunnitellaan kuten elämyskeskus, funikulaari, Telakkarannan kylpylä ja Kakolan alue.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Kaikki käy. Kivalla säällä erityisesti kävely. Liikun paljon myös autolla, mutta silloin kaunis kaupunki vain suhahtaa ohi. Kaupungissa kävellessä löytää nimittäin joka kerta uusia maisemia, hienoja hetkiä ja mielenkiintoisia yksityiskohtia.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Kupittaanpuisto kokonaisuudessaan on voittamaton. Olen myös ihastunut Vierailukeskus Jokeen. Sen arkkitehtuuri ja sisustus inspiroivat joka visiitillä.

Minkälaisia viikonloppusuunnitelmia sinulla on?
Lähden testaamaan juuri avautunutta Turku–Kaunas-lentoyhteyttä. En ole koskaan käynyt Liettuassa, mutta varasin lennot heti, kun yhteydestä elokuussa tiedotettiin. Olen Turun lentoaseman hardcore-käyttäjä, koska sieltä on niin helppoa ja rentouttavaa lähteä lentoon.

Kiitos haastattelusta Katri ja hyvää matkaa Kaunasiin!

Lue myös:
Juuso luovii kiinteistöalan verkostoissa
Idealisti markkinoijan vaatteissa
Talouden tarinankertoja

Lue myös

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: työyhteisöt murroksessa

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: työyhteisöt murroksessa

Hyvinvointi on listattu uunituoreessa Deloitten tekemässä Human Capital Trend 2018 -tutkimuksessa jaetulle toiselle sijalle tärkeimpien työelämätrendien joukossa. Tutkimuksessa peräti 80% suomalaisista piti hyvinvoinnin ja tuottavuuden yhteyttä merkittävänä. Strategisesti kyvykäs ja tuloksellinen työkulttuuri muodostuu, kun johtaminen fokusoituu sekä...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Paavo Väyrysen fanista vihreäksi vaikuttajaksi

Paavo Väyrysen fanista vihreäksi vaikuttajaksi

Tämän viikon vastaantulija bongattiin BioCityn aulasta, jossa hän odotti seminaarilounaan alkua.

Lue artikkeli
Blogi
Hanna on Teknologiakiinteistöjen uusi talousasiantuntija

Hanna on Teknologiakiinteistöjen uusi talousasiantuntija

Teknologiakiinteistöjen porukkaan saatiin marraskuun alussa uusi ihminen, kun Hanna Nikula aloitti työt yhtiön talousasiantuntijana. Teknologiakiinteistöjen pääkirjanpitäjän Maija Nurmion jäädessä äitiysvapaalle, tarvittiin taloustiimiin uusi vahvistus. Maijan sijaiseksi siirtyy yhtiön nykyinen talousasiantuntija Katja Liesilinna, jolta vapautuvia tehtäviä...

Lue artikkeli
Uutinen