Lounaalla Turku Science Parkissa: mausteista kasvisruokaa Kuoressa

Lounaalla Turku Science Parkissa: mausteista kasvisruokaa Kuoressa

Lounastarjonta lisääntyi Hämeenkadulla, kun ravintola Kuori avasi ovensa viime vuoden lopulla. Outi, Hele ja Noora päättivät lähteä testaamaan Kuoren lounasta, joka painottuu kasviksiin ja mausteisiin raaka-aineisiin. Kasvisravintolan kaikki ruoat ovat muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta myös täysin vegaanisia. 

Sisällä ravintolassa odotti vilkas puheensorina, ja kaikki pöydät olivat täynnä nälkäisiä lounastajia. Kuoren henkilökunta oli hyvin tilanteen tasalla, sillä he tulivat tervehtimään odottelijoita ja pahoittelemaan ruuhkaa.

– Ensivaikutelma on hieman meluisa, toki tila on melko pieni ja tiivis. Sisustuksesta tykkään, kommentoi Hele.

Lounas tilataan ja maksetaan kassalla, jossa kysytään tilaajan nimi. Lounasvaihtoehtoja on päivittäin kome: falafelbaarin lisäksi tarjolla on päivän salaatti ja keitto. Oman annoksen saa noutaa avokeittiöstä, kun kokki kutsuu asiakkaan nimeltä. Omaa nimeä oli hieman vaikea kuulla täynnä olevan ravintolan puheensorinan keskeltä. Keittiö oli hyvin tilanteen tasalla, sillä ruokaa ei ruuhkasta huolimatta tarvinnut odotella kauaa.

Päivän keittoa, bataatti-inkivääriä, tilattiin pieni alkukeittoannos jaettavaksi kolmen kesken. Keitto oli täyteläinen ja omiaan inkiväärin ystävälle. Päälle oli lisätty kikherneitä ja korianteria ruokaisuutta antamaan.


Keitossa lämmittivät bataatti ja inkivääri.

Noora ja Hele ottivat falafelit, jotka sai valita leivällä tai riisillä. Outi valitsi päivän salaatin, jossa oli kvinoaa, kikherneitä, linssejä, puoliaurinkokuivattuja tomaatteja ja kastikkeena vihreää hernepestoa. Falafelit tulivat leipäpohjalla, johon itse lisättiin salaattibaarista täytteet. Valikoimassa oli muun muassa kurkku-tomaatti-yrtti-salaattia, bulgurpohjaista paprika-fetasalaattia ja vihreää salaattia. Erilaisia tahnoja ja kastikkeita oli monenlaisia: hummusta, tahinia, hernepestoa ja vegaanista chilimajoneesia. Kaikki lisukkeet olivat maukkaita ja sopivat mainiosti falafelien kera.


Falafelbaarin lisukkeet otettiin itse lautaselle.


Annoksissa oli kokoa ja näköä.

– Falafelannos oli maukas ja täyttävä! Tänne kannattaa tulla sillä mielellä, ettei haittaa jos joutuisikin vähän odottamaan, mietti Noora.

– Salaatti on täyttävä ja maut pääsevät hyvin esiin. Annos on sen verran iso, että erilaisia makuja olisi voinut olla enemmänkin, Outi arvioi.

Lounas sisältää myös kahvin, ja kahvimaidoksi voi valita kaura-, soija- tai luomumaidon. Kahvi on paikallista Turun kahvipaahtimon kahvia, joka jauhetaan paikan päällä.

Kasvisruokavalioon sopivat proteiininlähteet oli löydetty erilaisista palkokasveista ja siemenistä. Makujakaan ruoasta puuttunut: mausteita oli käytetty monipuolisesti. Lounas oli myös silmäruokaa: täynnä värejä ja kekseliäitä yhdistelmiä. Testiryhmä suosittelee!


Kuoressa huomiota kiinnittää myös kekseliäs sisustus.

Kuori
Hämeenkatu 8
Lounas 11–15
Hinta 7–10€

Katso myös:
Tyylikäs Kupittaan Paviljonki
Street Foodia Mauno ElectroCityssä
Aitoa meksikolaista Mex-Mexissä

Lue myös

Viikon vastaantulija Jennifer saa energiaa lapsista

Viikon vastaantulija Jennifer saa energiaa lapsista

Hei, kuka olet ja mitä teet?

Lue artikkeli
Blogi
Vierailu- ja innovaatiokeskuksen peruskivi muurattiin:  World Trade Center Turku muuttaa Turku Science Parkin alueelle

Vierailu- ja innovaatiokeskuksen peruskivi muurattiin: World Trade Center Turku muuttaa Turku Science Parkin alueelle

Vierailukeskuksen peruskivi muurattiin 11.1. perinteikkäin menoin. Samalla julkistettiin uusi, kansainvälisesti merkittävä yhteistyökumppani. World Trade Center Turku ja sen toiminta siirtyy Turku Science Parkin alueelle vuoden 2018 alusta siten, että rakenteilla oleva vierailu- ja innovaatiokeskus on sen kiintopisteenä. Vierailukeskus ja sen välittömässä...

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija uskoo pelihallien paluuseen

Viikon vastaantulija uskoo pelihallien paluuseen

Viikon vastaantulija löytyy PharmaCityn kolmoskerroksesta, vielä varsin keskeneräisestä tilasta, johon ollaan rakentamassa paikallisten peliyritysten kehtoa, The Hive - Turku Game Hubia.

Lue artikkeli
Blogi