Kiinteistömarkkinoiden kuvernööri

Kiinteistömarkkinoiden kuvernööri

Viikon vastaantulija bongattiin Teknologiakiinteistöjen toimistolta, jonne hän oli tullut palaveriin.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Markus Steinby ja tulin Turun Teknologiakiinteistöjen toimistolle esittelemään edustamani yrityksen, KTI Kiinteistötieto Oy:n, tekemää tutkimusta asiakastyytyväisyydestä.

Mikä KTI on?
KTI tuottaa markkinatietoja ja vertailupalveluita kiinteistömarkkinoista sekä edistää markkinoiden läpinäkyvyyttä ja kilpailukykyä. Asiakastyytyväisyystutkimusten lisäksi tuotamme erilaisia indeksejä ja tilastoja esimerkiksi kiinteistösijoitusten tuotoista, vuokrista ja ylläpitokustannuksista sekä muista taloudellisista kiinteistösijoitusmarkkinoihin liittyvistä asioista.

Mitä teet KTI:ssä?
Vastaan KTI:n asiakkuuksista ja palvelukonsepteista. Asiakkaiden luona käyminen sekä palveluidemme esittely ja niiden kehittäminen kuuluvat olennaisena osana toimenkuvaani, josta tämänpäiväinen tapaaminen on hyvä esimerkki.

Miten päädyit työskentelemään kiinteistöjen pariin?
Olen koulutukseltani KTM Hankenilta Helsingistä. Työskentelin pitkään osakeanalyytikkona eri investointipankeissa, kunnes päädyin muutaman mutkan ja Tukholman kautta kiinteistöalalle, ensin sijoittajaksi ja sen jälkeen markkina- ja vertailupalveluiden pariin. Kansainvälinen sijoittajan näkökulmani antaa mielenkiintoisella tavalla hieman erilaisen perspektiivin Suomen kiinteistösijoitusmarkkinaan.

Onko kiinteistömarkkinoilla trendejä ja jos on, niin mitkä asiat ovat nyt pinnalla?
Vaikka kiinteistöt ovat yleensä hyvin stabiileja ja pysyviä, ovat ne myös syklisiä sijoituskohteita, jotka ovat herkkiä trendeille. Tällä hetkellä ajankohtainen teema kiinteistöalallakin on vastuullisuus, varsinkin ilmastoasiat ja energiatehokkuus ovat vahvasti pinnalla. Trendi on ehkä kuitenkin liian varovainen ilmaisu tästä aiheesta, jota pitäisi tarkastella ja käsitellä paljon isompana muutoksena koko yhteiskunnassamme.

Uskon, että kiinteistösijoitusmarkkina tulee pysymään mielenkiintoisena ja kilpailukykyisenä verrattuna muihin omaisuusluokkiin vielä kohtalaisen pitkään.

Miltä näyttävät kiinteistömarkkinoiden lähitulevaisuuden näkymät?
Merkkejä kiinteistösijoitusmarkkinoiden hidastumisesta on ollut näkyvissä jo jonkin aikaa, mutta itse uskon, että kiinteistösijoitusmarkkina tulee pysymään mielenkiintoisena ja kilpailukykyisenä verrattuna muihin omaisuusluokkiin vielä kohtalaisen pitkään, ainakin niin kauan kun isossa taloudellisessa kuvassa ei tapahdu suuria muutoksia.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Olen sujuva sekakäyttäjä riippuen siitä, mihin olen menossa. Työmatkoillani Turun ja Helsingin välillä suosin junaa, joka tuokin minut Kupittaalle ja Turun tiedepuiston kulmille useita kertoja viikossa.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…tunnin junayhteys Turun ja Helsingin välillä olisi jo tosiasia.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Teknologiskiinteistöjen toimistolle on aina mukava tulla ja mielenkiinnolla odotan, miltä koko alue tulee näyttämään, kun isot rakennusprojektit rupeavat valmistumaan.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
On todella hienoa nähdä ja kokea aktiivinen ja dynaaminen ympäristö, jossa yliopistojen ympärille on muodostunut keskittymä kasvavia yrityksiä.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Suuntaamme perheen kanssa Turun saaristoon viettämään viikonloppua ja hakemaan joulumieltä!

Kiitos haastattelusta Markus ja hyvää joulun odotusta!

Lue myös:

Tavallisten ihmisten juristi
Mitä kuvataiteilija tekee tiedepuistossa
Onnellinen mies

Lue myös

Joulunajan aukioloajat

Joulunajan aukioloajat

Teknologiakiinteistöjen toimisto sekä kiinteistöjen aulapalvelut ovat suljettuina jouluviikolla 23.-29.12.2019.

Lue artikkeli
Uutinen
Turun vanhin sushiravintola viihtyy tiedepuistossa

Turun vanhin sushiravintola viihtyy tiedepuistossa

Syksyllä tiedepuistoon laajentununeella Kado Sushi barilla on ollut vauhdikas alku. Turkulaisille kauppahallista tuttu sushiravintola on ollut tiedepuistolaisten mieleen ja uusi lounasvaihtoehto on saanut suuresti kiitosta.

Lue artikkeli
Uutinen
Julia Skovbjerg aloitti työt asiakkuusjohtajana

Julia Skovbjerg aloitti työt asiakkuusjohtajana

Äitiysvapaalta lokakuussa töihin palannut Julia Skovbjerg aloitti työt Teknologiakiinteistöjen asiakkuusjohtajana.

Lue artikkeli
Uutinen