Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Mitä kuuluu vuokrauksille, Julia?

Onko ollut kiireinen alkusyksy?
Todellakin. Elokuun aikana tilakyselyitä tuli ennätyksellisen paljon, 34 kappaletta, kun yleensä kyselyitä tulee noin 20 kuukaudessa. Yhteensä tiloja tiedusteltiin elokuussa reilun 1400 neliömetrin edestä. Syyskuun loppuun mennessä odotamme saavamme yksittäisiä tilatarpeita ratkaistua, jonka jälkeen tiedämme tarkemmin missä meillä on tilaa vapaana ja kuinka saamme muut palapelin palat loksahtamaan paikoilleen.

Mikä mahtaa selittää näin suurta kysyntää?
Vaikuttaa siltä, että Werstas on levinnyt hyvin ihmisten tietoisuuteen ja tiloja sieltä osataan nyt kysyä. Werstas onkin tällä hetkellä ennätyksellisen täynnä. Toinen merkittävä ryhmä tilakyselyiden takana ovat nykyiset asiakkaamme, jotka etsivät muuttuneisiin tarpeisiinsa uusia tiloja. Korostamme aina asiakkaillemme niin sanottua elinkaariajattelua, joka mahdollistaa niin kasvamisen, supistumisen kuin toiminnan muuttumisenkin tiloissamme.

Onko kaikille kyselijöille pystytty tarjoamaan jotakin?
Pääasiassa kyllä. Vaikka meillä on tällä hetkellä valmista kysyntää vastaavaa tilaa valitettavan vähän tarjolla, olemme yleensä pystyneet vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin tarjoamalla mahdollisten muutostöiden tai varsinaisen tilan vapautumisen odotuksen ajaksi väliaikaisia tiloja, joihin on mahdollista päästä sisään nopealla aikataululla.

Kuinka toimitilaneuvotteluissa yleensä edetään?
Tapaamme niin uudet kuin vanhatkin asiakkaat yleensä aluksi neuvottelupöydän äärellä ja keskustelemme tarpeista, henkilöstömääristä ja kustannuksista. Tämän jälkeen ryhdymme selvittämään sopivia vapaita tai vapautumassa olevia tiloja sekä suunnittelemaan mahdollisia saneerauksia yhdessä asiakkaan ja arkkitehtimme Anniina Savisalon kanssa.

Minkälaisia tiloja tällä hetkellä kysytään?
Eniten etsitään monitilatoimistoja, eli tilaa, jossa on yhtenäisen avotoimiston lisäksi erilaisia työskentelyä tukevia pienempiä tiloja. Lisääntyvässä määrin asiakkaat haluavat meidän järjestävän tilaan myös palveluita kuten siivouksen, internetyhteydet, kalustuksen ja tietoturvaroskikset.

Mihin rakennukseen on eniten tulijoita? Miksi?
Suosituin kiinteistöistämme on tällä hetkellä iloisen värinen ElectroCity, jossa ihmisiä viehättää sen fiilis ja tietenkin saneeratut tilat. Vastaavaa tilaa löytyy kuitenkin myös muista kiinteistöistämme ja kohennamme jatkuvasti kaikkia rakennuksiamme, joten hyviä vaihtoehtoja löytyy myös muualta.

Olisiko sinulla joitakin vinkkejä toimitila-asioita pohtiville yrityksille?
Kannattaa tulla mieli avoinna toimitilakeskusteluihin. Usein valmiiden tilojen kiertely auttaa hahmottamaan vaihtoehtoja ja saattaa avata silmiä erilaisille ratkaisuille.

Lue myös:
Yhteisöllisyydestä eteenpäin
Anniina Savisalo arkkitehdiksi Teknologiakiinteistöille
Vastuullista toimintaa

Lue myös

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Rahoitus ratkaisee

Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma: Rahoitus ratkaisee

Millaisia rahoitusmuotoja on tarjolla yrityksille ja miten varautua mahdollisiin riskeihin? Entä miten pankit vastaavat digitalisaation tuomiin haasteisiin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan pankki- ja rahoitusalan ajankohtaisista aiheista asiantuntijoiden kanssa. Paikalla ovat Jan-Peter Hautaniemi ja Marko Nieminen GOS Consultingilta sekä Juho Koli...

Lue artikkeli
Tapahtuma
Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi

Tämän viikon vastaantulija kohdattiin ElectroCityn rappukäytävässä.

Lue artikkeli
Blogi
Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi

Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi

Tämän viikon vastaantulija bongattiin BioCityn aulasta opiskelemasta kemiaa.

Lue artikkeli
Blogi