Sini eteni vapaaehtoisesta myyntipäälliköksi

Sini eteni vapaaehtoisesta myyntipäälliköksi

Tämä viikon vastaantulijaan törmättiin ElectroCityn aulassa.

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Sini Toivonen ja työskentelen Shiftissä myynti -ja asiakkuuspäällikkönä. Vastaan Shiftin myynnistä täällä Suomessa sekä muissa kohdemaissamme Baltic ja Nordic alueella.

Mikä on Shift on?
Shift on yhteisö, joka auttaa yrityksiä viemään luonnon, ihmisen ja koneen yhdistymistä ja kehitystä seuraavalle tasolle. Vuosittain Shift huipentuu kahden päivän business festivaaliin, joka järjestetään nyt kolmatta vuotta. Tapahtuma sai alkunsa neljän Turun alueen nuorkauppakamarin ja muiden taustaorganisaatioidemme halusta tehdä asioita yhdessä ja isommin. Shift business festivaalin kohderyhmään kuuluvat yrityspäättäjät eri toimialoilta. Suosittelen tapahtumaa erityisesti tulevaisuuden teknologioista ja yleisesti ympärillä tapahtuvasta kehityksestä kiinnostuneille ihmiselle. Ja tietysti myös ihmisille, jotka haluavat päästä mukaan Suomen makeimpiin after partyihin entiseen lääninvankilaan.

Minkälainen koulutustausta sinulla on?
Valmistuin vuonna 2013 Salon BisnesAkatemian pioneeriryhmästä ja aloitin sen jälkeen KTM-maisteriopinnot Porin yksikön uudessa Asiantuntijaorganisaatioiden markkinoinnin johtaminen -koulutusohjelmassa. Aloitin ennen valmistumista työt KPMG:llä ja siirryin pian vastaamaan läntisen alueen uusasiakashankinnasta. Asiantuntijaorganisaatioissa ei ole aikaisemmin nähty myynnin asiantuntijoita ja oli hienoa olla mukana rikkomassa vanhoja tapoja ja luomassa uutta.

Kuinka päädyit työskentelemään Shiftille?
Aloitin koulun ja työn ohella vapaaehtoistyön Shiftissä. Toimitusjohtajamme Alexander ehti kysyä minua muutaman kerran mukaan ja kauniisti kieltäydyin. En tiedä mitä tapahtui, mutta seuraavaksi huomasin, että olen Shiftin myyntipäällikkö ja vedän omaa tiimiä. Minulle tarjottiin niin upeaa mahdollisuutta kehittyä urallani, etten voinut olla ottamatta haastetta vastaan. Shiftin tekemisen meininki tempaisi minut täysin mukanaan. Olen todella onnekas, että olen saanut olla mukana Shiftissä alusta asti. Olen ollut mukana perustamassa ja luomassa Shift ry:tä ja tapahtumaa Turkuun muiden perustajien ja taustaorganisaatioidemme kanssa.

Voitko jo kertoa jotain tämän vuoden tapahtumasta?
Tämän vuoden tapahtuma järjestetään 22.-23.5. Kakolan lääninvankilassa ja sinne odotetaan jopa 4000 osallistujaa. Shiftin kasvuvauhti on ollut hurja. Tapahtuman parissa työskentelee vuosittain yli 200 vapaaehtoista ja työllistämme jo kuusi työntekijää. Shift tuo yhteen tulevaisuuden teknologian visionäärejä, avaa keskustelun ja tarjoaa foorumin eri kokoisten yritysten yhteistyölle ja törmäämiselle. Esimerkiksi tämän vuoden ohjelmassa on oma osio meriteollisuudelle ja siitä kiinnostuneille yrityksille. Tapahtumassamme meriteollisuuden varttuneet yritykset kohtaavat tekoälyn ja koneoppimisen startup-yrityksiä ja keskustelevat tekoälyn vaikutuksesta, etiikasta ja tulevaisuuden kehityksestä.

Mitä tapahtuu 23.5. jälkeen, kun tapahtuma on ohi?
Kieltämättä kevään jälkeen muutama Shift-vapaa viikko on yleensä tullut tarpeeseen! Uuden tapahtuman valmistelut aloitetaan jo taas alkusyksystä. Tämän lisäksi vaikutamme aktiivisesti meille tärkeisiin arvoihin, kuten yrittäjyyden edistämiseen ja yhteisöllisyyteen esimerkiksi täällä Turun tiedepuiston alueella järjestämällä after workkejä muiden alueen yritysten kanssa.

Mitä kaikkea sinun päivääsi kuuluu?
Päiväni ovat usein hektisiä, liikun toimiston, tiimipalavereiden ja asiakkaiden välillä melko ahkeraan. Iltaisin pyrin saamaan tunnin liikuntaa joko kuntosalilla tai ystävien kanssa lenkkeillen. Loppuilta kuluu aviomiehen kanssa kotona, joko Netflixin parissa tai keskustellen siitä kumpi on parempi myyjä [naurua].

Mikä työssäsi on parasta?
Työkaverit ja asiakkaat, eli ihana Shift-tiimi ja tapahtuman mahdollistajat.

Onko sinulle muodostunut jotain lempipaikkaa Turun tiedepuiston alueelta?
Uusi Vierailu- ja innovaatiokeskus Joki on mahtava paikka tuoda valtakunnallisia ja kansainvälisiä yritysvieraita tutustumaan Turkuun ja sen yrityksiin.

Vuosi on vielä aluillaan, mitä toiveita sinulla on tälle vuodelle?
Odotan tältä vuodelta paljon matkustelua sekä uuden oppimista.

Kiitos haastattelusta Sini ja hyvää uutta vuotta!

Lue myös:
Rohkeiden Ritarien manageri
Onnellisuuden lähettiläs
Tarjoilijasta ravintolakeisariksi

Lue myös

Sporttia parhaalla paikalla: salibandyilta 13.2.

Sporttia parhaalla paikalla: salibandyilta 13.2.

Seuraatko turkulaista salibandyä tai koripalloa? Etsitkö uusia yhteistyökumppaneita? Tervetuloa Turun Teknologiakiinteistöjen, TPS Salibandyn ja Kristikan järjestämään Sporttia parhaalla paikalla -salibandyiltaan 13.2.! Ilta alkaa seurustelulla sekä joukkueiden kuulumisilla ja huipentuu salibandyotteluun uudessa Kupittaan palloiluhallissa.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Yritystä kehiin -tapahtumassa innostuttiin akustiikasta

Yritystä kehiin -tapahtumassa innostuttiin akustiikasta

Teknologiakiinteistöjen Yritystä kehiin -aamiaistapahtuma pidettiin Vierailukeskus Joen Cave-teatterissa keskiviikkoaamuna 10.1.2018. Tapahtuma sai huippuesiintyjän Belgiasta, kun kalustevalmistaja Buzzispacen akustiikkalähettiläs Daniel Verlooven vieraili kertomassa toimistotilojen akustiikasta ja akustiikan huomioimisesta tilasuunnittelussa.

Lue artikkeli
Uutinen
Rohkeiden Ritarien manageri

Rohkeiden Ritarien manageri

Viikon vastaantulija tavattiin Kupittaan palloiluhallilla, jossa hän oli tutustumassa uuteen peliareenaan.

Lue artikkeli
Blogi