Tavallisten ihmisten juristi

Tavallisten ihmisten juristi

Viikon vastaantulija tavattiin Joen laajennusosan avajaisissa, joihin hän oli saapunut tutustumaan tiloihin ja tapaamaan uusia ihmisiä.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Raisiossa asuva lakimies Pasi Koskinen. Avasin lakitoimiston elokuun alussa Turkuun ja työtilani on PharmaCityn Werstaassa. Turun tiedepuisto on oiva tukikohta lakitoimistolle. Potentiaalisia asiakkaita liikkuu paljon ja täältä on hyvät yhteydet joka puolelle.

Mikä on ANKO Lakiasiaintoimisto Turku?
ANKO Turku on minun näköiseni, tavallisten ihmisten oikeusturvasta huolehtiva lakitoimisto. Elämä ei tunnetusti aina mene kuin Strömsössä - kenelle tahansa voi tulla ero tai kuka tahansa voi joutua rikoksen uhriksi. On myös järkevää ennakoida, koska jonakin päivänä meitä ei enää ole ja silloin on helpompaa, jos asiat on suunniteltu etukäteen.

Mikä on parasta työssäsi?
Saan voimaa heikompien auttamisesta. Yritykseni ansaintalogiikka on rakennettu sen ympärille, mitä oikeasti haluan tehdä ja mitä itse pidän tärkeänä. Lakimiehen työ on minulle käytännöllinen palveluammatti. Olen aina pitänyt kirjoittamisesta ja se on iso osa lakimiehen työtä - lukemisen lisäksi. Haasteena on sanoittaa monimutkaisia asioita helposti luettavaan ja ymmärrettävään muotoon.

Saan voimaa heikompien auttamisesta. Yritykseni ansaintalogiikka on rakennettu sen ympärille, mitä oikeasti haluan tehdä ja mitä itse pidän tärkeänä.

Mikä on tärkein oikeudellinen asiakirja, jonka olemassaolosta jokaisen ihmisen tulisi huolehtia?
Liian monelta ihmiseltä puuttuu edunvalvontavaltuutus. Olemme taipuvaisia ajattelemaan, ettei minulle ikinä satu mitään ja että kaikki jatkuu ikuisesti ennallaan. Näin ei tietenkään ole ja me kaikki tiedämme sen. Laatimalla edunvalvontavaltakirjan ihminen voi varautua tilanteeseen, jossa hän on kykenemätön itse huolehtimaan asioistaan. Tilanne voi aiheutua sairauden, henkisen toiminnan häiriintymisen, heikentyneen terveydentilan tai muun vastaavan syyn vuoksi. Perusmuotoisen edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen lakimiehen luona kuluu vain noin tunnin verran.

Minkälainen tausta sinulla on?
Olen työskennellyt ennen juristin ammattia muun muassa terveydenhuollossa ja lastensuojelussa. Juristina olen työskennellyt ennen omaa toimistoa sisäministeriön ja oikeusministeriön hallinnon alalla ylitarkastajana sekä lakiasiaintoimistossa lakimiehenä. Näen, että työelämässä on erilaisia vaiheita - nyt on oman yrityksen aika, mikä tuntuu hyvältä.

Miten olet viihtynyt Werstaassa?
Olen viihtynyt täällä hyvin. Puitteet ovat kunnossa ja asiakkaat ovat löytäneet toimistoni koko ajan yhä paremmin. Olen myös tutustunut muihin Werstaassa toimiviin yrityksiin, mikä on ollut kiinnostavaa. Täällä toimii niin erilaisia yrityksiä, että mukaan mahtuu hyvin.

Parasta juuri nyt?
Parasta juuri nyt on Suomen mahtava menestys jalkapallon EM-karsinnoissa. Seuraavaksi kaatuu Armenia Kupittaalla 15.10.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Koko elämä on eräänlaista hybridinä olemista. Aina pitää sopeutua ja taipua uuteen tilanteeseen tai käy köpelösti. Vastaankin, että kaikki mainitut tarpeen mukaan.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää
… kaikki tekisivät sen, mitä ikinä ovatkaan tekemässä, sitoutuen, luovuudella ja rakkaudella, jättäen pienen palan itsestään siihen mitä tekee.

Täällä on monia viihtyisiä ja hienoja paikkoja. Pidän kovasti alueesta ja ihmisistä huokuvasta elävästä ja eteenpäin suuntaavasta fiiliksestä.

Lempipaikkasi Turun tiedepuistossa?
Täällä on monia viihtyisiä ja hienoja paikkoja. Pidän kovasti alueesta ja ihmisistä huokuvasta elävästä ja eteenpäin suuntaavasta fiiliksestä.

Terveisesi muille täällä liikkuville ihmisille?
Kaikille menestystä koitoksissaan ja aurinkoista syksyä!

Kiitos haastattelusta Pasi ja hyvää syksyä!

Lue myös:

Mitä kuvataiteilija tekee tiedepuistossa?
Onnellinen mies
Vedenpuhdistuksen pioneeri

Viikon vastaantulija -sarjassa kohdataan Turun tiedepuistossa työskenteleviä tai liikkuvia ihmisiä.

Lue myös

TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

TET-harjoittelussa Teknologiakiinteistöissä

Nimeni on Ada ja olen 15-vuotias. Käyn Luostarivuoren koulun yhdeksännettä luokkaa. Tutustun työelämään viikon ajan Turun Teknologiakiinteistöillä.

Lue artikkeli
Blogi
Teknologiakiinteistöjen tarina yksiin kansiin

Teknologiakiinteistöjen tarina yksiin kansiin

Turun Teknologiakiinteistöjen tähänastinen tarina on nyt koottu yksiin kansiin. Kuinka kaikki oikein sai alkunsa ja miten vuoteen 2019 on tultu?

Lue artikkeli
Uutinen
Teknologiakiinteistöihin kahdeksan uutta työntekijää

Teknologiakiinteistöihin kahdeksan uutta työntekijää

Teknologiakiinteistöihin saatiin lokakuun alussa kahdeksan uutta työntekijää, kun Maunon myyntipalveluiden henkilökunta sekä Arkean palveluksessa Teknologiakiinteistöjen aulapalveluissa työskennelleet ihmiset siirtyivät Teknologiakiinteistöihin. Lisäksi aulapalveluihin haetaan osa-aikaisia työntekijöitä.

Lue artikkeli
Uutinen