Teknologiakiinteistöjen sisustusarkkitehti Sofia Humalisto oppi Italiassa jotakin mitä Suomessa ei yleensä osata

Teknologiakiinteistöjen sisustusarkkitehti Sofia Humalisto oppi Italiassa jotakin mitä Suomessa ei yleensä osata

Teknologiakiinteistöihin saatiin viime vuoden loppupuolella sisustusarkkitehti, kun Sofia Humalisto aloitti työt yhtiön palveluksessa. Mitä sisustusarkkitehti Teknologiakiinteistöissä tekee ja minkälaisia ovat ammattilaisen vinkit, jotka toimivat niin toimiston kuin kodinkin sisustusta mietittäessä?  

Teknologiakiinteistöissä oli jo pitkään suunniteltu vuonna 2014 julkaistun Toimitilojen sisustuspaletin päivittämistä tähän päivään, mutta työläälle projektille ei tuntunut löytyvän aikaa sen paremmin yhtiön työntekijöiden omasta kuin alihankkijankaan kalenterista. Niinpä ratkaisuksi keksittiin palkata projektia varten sisustusarkkitehti, joka luo Teknologiakiinteistöjen toimitila-asiakkaita varten erilaisia tarkkaan mietittyjä sisustuskonsepteja, joista asiakkaiden on helppo valita omaan tyyliinsä parhaiten istuva kokonaisuus.  

Tehtävään löytyi Aalto-yliopistosta sisustusarkkitehdiksi valmistunut Sofia Humalisto, jota intohimo tilasuunnitteluun on kuljettanut ympäri Suomea ja maapalloa. 

– Tiesin jo lukiossa, että haluan sisustusarkkitehdiksi. Tein määrätietoisesti töitä unelmani eteen ja opiskelin alaa muun muassa Kankaanpään opistossa, kunnes vuonna 2014 pääsin sisään Aalto-yliopistoon. Vuonna 2016 vietin kevään vaihto-opiskelijana Australiassa, jonne palasin myös myöhemmin työskentelemään. Suomeen paluu ei kuitenkaan houkutellut, joten hain opiskelemaan Firenzeen, josta valmistuin sisustussuunnittelun maisteriksi vuonna 2018. Tämän jälkeen palasin Helsinkiin ja viime keväänä valmistuin Aallosta taiteen maisteriksi, Humalisto kertoo. 

Tiesin jo lukiossa, että haluan sisustusarkkitehdiksi.

Ennen Teknologiakiinteistöihin tuloa Humalisto työskenteli sisustusarkkitehtitoimistossa, jossa hän osana tiimiä suunnitteli julkisia tiloja kuten toimistoja, ravintoloita, myymälöitä, hotelleja sekä muutamia yksityiskoteja. 


Sofia Humaliston työpöydältä löytyy valtavat määrät erilaisia materiaalimalleja.

– Minua kiinnostavaa erityisesti julkisten tilojen sisustus, koska niitä suunnitellaan isompien ihmismäärien käyttöön kuin yksityiskoteja. Julkisissa tiloissa on myös mahdollista leikitellä ja toteuttaa enemmän itseään, mikä tekee niiden suunnittelusta koteja monipuolisempaa.  

Teknologiakiinteistöjen keväällä julkaistaviin sisustuskonsepteihin Humalisto on valinnut tyylejä, jotka ammentavat niin Italiasta, Karibialta kuin Japanistakin. Yhteistä tyyleihin valituille materiaaleille ovat ekologisuus ja vastuullinen tuotanto. Väreistä pinnalla ovat etenkin pastellisävyt ja vihreä.  

– Väreillä saa luotua tunnelmaa. Jos värit on hyvin valittu, ne myös kestävät aikaa ja toimivat yhdessä, mikä on minulle tärkeää, sillä painotan suunnitelmissani kestäviä ja ekologisia vaihtoehtoja. Pyrin myös aina miettimään, pystyykö olemassa olevia asioita hyödyntämään ja suosin laadukkaita tuotteita yrityksiltä, jotka huomioivat ympäristöasiat.  

Muodin sijaan Humalisto kehottaa miettimään ihan muita asioita sisustusta suunniteltaessa.  


Sofia Humalisto suosii laadukkaita ja ympäristöystävällisiä materiaaleja.

– Tilat on hyvä suunnitella kokonaisuutena erilaiset toiminnot huomioiden ja panostaa valaistukseen, laadukkaisiin pintamateriaaleihin sekä siihen, että kalusteet kestävät käyttöä. Ostohetkellä halvin tuote saattaa ajan kuluessa muuttua kalliiksi, jos sen joutuu korvaamaan pian uudella. Kannattaa myös tutkia, löytyykö tuotetta käytettynä, jolloin säästää paitsi rahaa myös luontoa.  

Ennen kuin opiskelin Italiassa, minulla oli suomalaisille tyypillinen väriskaalaltaan hillitty tyyli.

Minkälainen on sitten Humaliston oma suosikkityyli ja mitä hän ei omaan kotiinsa ainakaan haluaisi? 

– Pidän monista erilaista tyyleistä. Ennen kuin opiskelin Italiassa, minulla oli suomalaisille tyypillinen väriskaalaltaan hillitty tyyli, mutta Firenzessä opin runsaamman värinkäytön. Skandinaavisessa tyylissä minua viehättää kalusteiden yksinkertaisuus ja muotokieli, mikä tekee niistä aikaa kestäviä klassikoita. Omaan kotiini en haluaisi hirveää määrää tilpehööriä. ”More is more” on harvoin hyvä ratkaisu tilasuunnittelussa, Humalisto päättää.  

Lue myös:

Juoksuradoilta Tiedepuiston aitiopaikalle
Juhani aloitti työt Teknologiakiinteistöissä juuri ennen koronapandemiaa – yksi asia yllätti
Tutustu EduCityyn uudella videolla

Lue myös

Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Lisäpääoma mahdollistaa uudet investoinnit Turun Tiedepuistoon.

Lue artikkeli
Uutinen
Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset paljastavat – tässä onnistuimme viime vuonna

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset paljastavat – tässä onnistuimme viime vuonna

Teknologiakiinteistöt osallistui vuonna 2020 kahdeksatta kertaa KTI:n vuosittaiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn, jossa kartoitettiin 19:n kiinteistösijoitusyhtiön toimitila-asiakkaiden tyytyväisyyttä vuokranantajaansa. Tyytyväisyys nousi useimmilla osa-alueilla, ja tutkimus osoittaa toimitilamarkkinoiden elävän murroskautta.

Lue artikkeli
Uutinen
Asiaa parkkihallin elävöittämisprojektista

Asiaa parkkihallin elävöittämisprojektista

Teknologiakiinteistöjen pysäköintihallin elävöittämisprojekti on viime päivinä herättänyt paljon keskustelua. Jotkut ovat pitäneet taideteosten toteuttamisesta maksettavaa palkkiota vaatimattomana suhteessa tekijän työpanokseen. Taiteesta elantonsa saavien on kerrottu joutuneen tottumaan alipalkattuihin projekteihin, jollaisena jotkut nyt kokevat myös...

Lue artikkeli
Blogi