Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Teknologiakiinteistöt aloittaa osakeannin

Lisäpääoma mahdollistaa uudet investoinnit Turun Tiedepuistoon. 

Teknologiakiinteistöt aloittaa omistajilleen suunnatun osakeannin, jonka tarkoituksena on hankkia 75 miljoonaa euroa lisää pääomaa Turun Tiedepuiston kehittämiseen.  

– Osakeannin toteutuminen mahdollistaa Teknologiakiinteistöjen uudet investoinnit Turun Tiedepuistoon. Suunnitelmissamme on lähteä rakentamaan useita uusia toimistorakennuksia jo julkaistun Lemminkäisenkadun varteen sijoittuvan LinkCityn lisäksi. Olemme myös kiinnostuneita Tiedepuiston kannen toteuttamisesta Helsinginkadun yli, kertoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.  

Edellisen kerran Teknologiakiinteistöt toteutti osakeannin vuonna 2019, jolloin ruotsalaisesta Hemsöstä tuli yhtiön suurin omistaja 50 miljoonan euron sijoituksellaan. Lisäpääoma on mahdollistanut muun muassa parhaillaan Turku Energialle rakennettavan kiinteistön toteuttamisen Itäharjulle sekä toukokuussa 2022 valmistuvan CivilCityn rakentamisen, jonka pääkäyttäjäksi tulee Kela. Lisää tilaa kuitenkin tarvitaan yhä, uskoo Lehtinen. 

Tiedepuistossa riittää investointikohteita, joista Tiedepuiston kansi nousee prioriteettilistalla ensimmäiseksi.

– Tiedepuistossa riittää investointikohteita, joista Tiedepuiston kansi nousee prioriteettilistalla ensimmäiseksi. Sen toteutuminen on avainasemassa Itäharjun teollisuusalueen muuttamisessa toimisto- ja asuinkäyttöön.  

Edes koronaviruspandemia tai etätyöskentelyn yleistyminen eivät horjuta uusia hankkeita, uskoo Lehtinen. Etätyöskentelyyn tarkoitettuihin tiloihin liittyy nimittäin myös kustannuksia, jota sen paremmin työntekijät kuin työnantajatkaan eivät tavallisesti huomioi.  

– On varmasti totta, että etätyöt ovat tulleet jäädäkseen, mikä tulee vaikuttamaan toimistojen käyttöön. Toimitilojen tarve ei kuitenkaan poistu, koska myös kohtaamisille on oltava paikkansa. Tilojen kustannuksia pohdittaessa on myös huomionarvoista ymmärtää, ettei mikään tila ole ilmaista – omassa kodissa sijaitseva työskentelytila kun sitoo työntekijän pääomaa tai korottaa asunnon vuokraa ja myös maksaa neliötä kohden enemmän kuin monen työntekijän jakama työtila, Lehtinen päättää. 

Lue myös:

Turun Tiedepuistoon lisää modernia toimistotilaa
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistokiinteistön, pääkäyttäjäksi tulee Kela
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin

Lue myös

Nämä kolme asiaa muuttuivat koronan myötä toimitilamarkkinoilla

Nämä kolme asiaa muuttuivat koronan myötä toimitilamarkkinoilla

”Hyvät toimitilat oikealla paikalla ja oikealla tavalla operoituna, tulevat tuottamaan enemmän kuin koskaan ennen”, twiittasi kiinteistöalan vaikuttaja Antony Slumbers pari viikkoa sitten. Slumbers, kuten moni muukin, uskoo, että toimitiloja tarvitaan jatkossakin, vaikka etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Kysyimme, miten Teknologiakiinteistöjen asiakkuus- ja...

Lue artikkeli
Uutinen
DataCityn pysäköintihalliin ajetaan Joukahaisenkadulta 8.3. alkaen

DataCityn pysäköintihalliin ajetaan Joukahaisenkadulta 8.3. alkaen

DataCityn pysäköintihalliin ajetaan Joukahaisenkadulta maanantaista 8.3.2021 alkaen. DataCityn ja BioCityn pysäköintihalliin ajetaan jatkossa samasta osoitteesta Joukahaisenkatu 3–5. DataCityn pysäköintihallin ulosajo säilyy ennallaan Lemminkäisenkadulle.

Lue artikkeli
Uutinen
Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset paljastavat – tässä onnistuimme viime vuonna

Asiakastyytyväisyyskyselyn tulokset paljastavat – tässä onnistuimme viime vuonna

Teknologiakiinteistöt osallistui vuonna 2020 kahdeksatta kertaa KTI:n vuosittaiseen asiakastyytyväisyyskyselyyn, jossa kartoitettiin 19:n kiinteistösijoitusyhtiön toimitila-asiakkaiden tyytyväisyyttä vuokranantajaansa. Tyytyväisyys nousi useimmilla osa-alueilla, ja tutkimus osoittaa toimitilamarkkinoiden elävän murroskautta.

Lue artikkeli
Uutinen