Turun Tiedepuistoon lisää modernia toimistotilaa

Turun Tiedepuistoon lisää modernia toimistotilaa

Turun Teknologiakiinteistöt ja rakennusliike NCC ovat solmineet hankekehitysvaiheen sopimuksen koskien uuden toimistorakennuksen toteuttamista Turun Tiedepuistoon osoitteeseen Lemminkäisenkatu 20-22.

Teknologiakiinteistöt ja NCC valmistelevat uuden toimistorakennuksen toteuttamista samaan kortteliin kesällä valmistuneen EduCityn kanssa. Uudesta 16 500 neliömetrin kiinteistöstä tulee EduCityn peilikuva ja rakennuksille tulee yhteinen pääsisäänkäynti ja aula. Hanke täydentää korttelia, sillä kokonaisuutta on suunniteltu jo pitkään.

– Korttelin toteuttaminen lähti aikoinaan liikkeelle tarpeesta rakentaa Turun ammattikorkeakoululle uusi kampusrakennus eli kesällä valmistunut EduCity. Alkuperäisessä Arkkitehtitoimisto Siggen suunnitelmassa kortteliin ideoitiin neljää vastaavaa rakennusta. Uusi toimistokiinteistö täydentää suunnitelmaa ja sen toteutumisen jälkeen kortteli avautuu entistä paremmin myös Lemminkäisenkadulle, kertoo Turun Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Neuvotteluja mahdollisten tilojen käyttäjien kanssa käydään parhaillaan. Rakennuksen katutasoon on suunniteltu tiloja Campus Sportille, joka tarjoaa liikuntapalveluita turkulaisten korkeakoulujen opiskelijoille ja henkilöstölle. Rakennuksen ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen taas on kaavailtu tiloja Werstaalle, joka on Teknologiakiinteistöjen omistama yhteisöllisiä työtiloja tarjoava konsepti.

– Tarjoamme Werstaan kautta pienille ja keskisuurille toimijoille joustavaa ja vaivatonta tilaa, jossa asiakas saa keskittyä omaan liiketoimintaansa eikä pääomaa tarvitse sitoa kalusteisiin. Joustaville vuokrasopimuksille ja täyden palvelun tiloille on selvästi tarvetta, sillä Werstaan tilat ovat olleet käytännössä täynnä siitä lähtien, kun ensimmäinen Werstas avautui Turun Tiedepuistoon vuonna 2015. Nyt suunnitelmissamme on päivittää Werstaan konseptia ja tarjota erilaisia, entistäkin joustavampia ratkaisuja työntekoon, Lehtinen sanoo.

Uudesta rakennuksesta on tulossa Turun seudun modernein toimistotalo. Rakennuksen energiaratkaisuissa katsotaan pitkälle tulevaisuuteen ja muun muassa aurinkoenergiaa suunnitellaan käytettävän laajalti. Uudelle rakennukselle tavoitellaan LEED-ympäristösertifoinnin korkeinta Platinium-tasoa, jonka mukaisesti Teknologiakiinteistöt toteuttaa muutkin uudishankkeensa. Tekniikaltaan ja tilaratkaisuiltaan rakennuksesta tulee samantapainen kuin EduCity, kiitosta niittäneitä laajoja kattoterasseja myöten.

– Nyt solmittu kehityssopimus mahdollistaa hankkeen kehittämisen kiinteässä yhteistyössä Teknologiakiinteistöjen ja NCC:n kesken. Yhteisenä tavoitteenamme on kehittää suunnitelmia vastaamaan entistä paremmin tulevien käyttäjien tilatarpeita, samalla kustannusvaikutukset huomioiden. Tämän jälkeen on sujuvaa edetä rakennuslupavaiheeseen ja investointipäätökseen. Yhdessä tekemisen malli luo myös erinomaiset edellytykset uuden innovoinnille, sanoo NCC:n toimialajohtaja Esa Lehmusvuori.

Tavoitteena on aloittaa rakentaminen syksyllä 2021. Luvassa on myös nimikilpailu, jolla etsitään erottuvaa ja kuvaavaa nimeä uudelle rakennukselle.

Lisätietoja:

Mikko Lehtinen, toimitusjohtaja, Turun Teknologiakiinteistöt, puh. 040 096 0626.
Esa Lehmusvuori, toimialajohtaja, NCC, puh. 050 590 8583.

Turun Teknologiakiinteistöt Oy on Turun Tiedepuiston alueella toimiva kiinteistösijoitusyhtiö, joka on olemassa tehdäkseen työelämästä entistä parempaa. Yhtiö tarjoaa yrityksille ja organisaatioille tiloja, palveluita ja osaamista, jotka lisäävät työntekijöiden viihtyvyyttä ja edesauttavat innovaatioiden syntymistä. Turun Teknologiakiinteistöt Oy:n omistavat Turun kaupunki, Hemsö, Turun ammattikorkeakoulu, Turun Seudun Osuuspankki ja Stiftelsen Eschnerska Frilasarettet. Yhtiön omistamien kiinteistöjen vuokrattava pinta-ala on noin 150 000 m2 ja tilojen keskimääräinen käyttöaste 98 %.

Havainnekuva uudesta toimistorakennuksesta.
Uusi toimistorakennus jatkaa BioCityn ja DataCityn arkadilinjaa ja yhdistää EduCityn Lemminkäisenkadulle. Kuva: Sigge Arkkitehdit Oy. 

Lue myös:

Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistokiinteistön, pääkäyttäjäksi tulee Kela
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa Turku Energialle uuden pääkonttorin

Lue myös

Aulapalvelut mukana kiinteistön arjessa

Aulapalvelut mukana kiinteistön arjessa

Aulapalvelut ovat monelle asiakkaalle ainoa kohtaaminen Teknologiakiinteistöjen työntekijöiden kanssa. Aulapalveluiden arkeen kuuluu asiakkaiden opastaminen kaikkialla Tiedepuiston alueella. ICT-Cityn aulapalvelupisteellä aloitti joulukuussa Katri Pyöli. Miten uuden työn arki on lähtenyt sujumaan, Katri?

Lue artikkeli
Uutinen
Karu, karumpi, parkkihalli?

Karu, karumpi, parkkihalli?

1970-luvun poliittisessa trillerissä All the President’s Men on painostava kohtaus, jossa Robert Redfordin näyttelemä toimittaja jututtaa salaista tietolähdettään parkkihallin hämärässä. Kelmeä valaistus jättää betonipilarin varjossa seisovan hahmon kasvot hämärän peittoon, ja hallissa kaikuva viheltely saa miehet vilkuilemaan hermostuneesti olkansa...

Lue artikkeli
Blogi
Parasta joulua!

Parasta joulua!

Vaikka vuosi 2020 oli monessa mielessä sellainen, että useimmat meistä toivoisivat sen olleen vain pahaa unta, ei niin huonoa, etteikö aina jotain hyvääkin.

Lue artikkeli
Uutinen