Monta työelämää viikossa – TET-harjoittelu Teknologiakiinteistöillä avasi opiskelijan silmät mahdollisuuksille

Monta työelämää viikossa – TET-harjoittelu Teknologiakiinteistöillä avasi opiskelijan silmät mahdollisuuksille

Teknologiakiinteistöjen toimintaan on tällä viikolla osallistunut yhdeksäsluokkalainen Olivia. Viikon aikana Olivia pääsi tutustuman työelämään monen eri työtehtävän kautta. Lue miten harjoitteluviikko sujui ja mikä toiminnassa yllätti eniten.

Minä olen Olivia ja olen yhdeksännellä luokalla Liedon Keskuskoulussa. Olen viettänyt nyt viikon Turun Teknologiakiinteistöillä tutustumassa työelämään.

Päätin hakea TET- paikkaa täältä Teknologiakiinteistöltä, koska halusin oppia lisää siitä, mitä kaikkea tässä työssä tehdään ja minkälainen työpaikka Teknologiakiinteistöt on. Olen kiinnostunut insinöörin ja arkkitehdin hommista, joten tämä oli hyvä paikka tutustua niihin molempiin.

Heti viikon aluksi Teknologiakiinteistöjen HR-asiantuntija Sari esitteli minulle yrityksen toimintaa ja työntekijöiden eri tehtäviä. Sen jälkeen pääsin mukaan keskustelufoorumiin, johon kaikki työntekijät kokoontuvat kaksi kertaa kuussa. Viikon aikana sain tutustua moniin eri ammatteihin ja oppia lukuisista erilaisista työnkuvista.

Pääsin myös todistamaan porukan ryhmähenkeä erilaisten vastaan tulleiden ongelmien yhteydessä.

Yllätyin siitä, että miten monta ammattia kiinteistösijoitusyhtiön toiminnassa tarvitaan. Tutustuessani monen eri työntekijän tehtäviin, sain laajemman kuvan siitä, millaista Teknologiakiinteistöllä on ja ymmärsin paremmin, mitä kaikkea toimintaan kuuluu. Viikon aikana osallistuin esimerkiksi talous- ja viestintätiimin kokouksiin, kiersin eri kiinteistöissä ja tein inventaariota Vierailukeskus Joen kaupassa.

Olin myös sisustusarkkitehdin mukana esittelemässä Teknologiakiinteistöjen sisustuskonsepteja yhteistyökumppaneille. Viikon aikana kiinnitin huomiota, että täällä kiinnitetään huomiota tilojen viihtyisyyteen. Työtilat olivat rentoja ja monipuolisia, minkä lisäksi myös alakerran parkkihalli oli koristeltu monilla erilaisilla taideteoksilla.

Harjoittelun aikana sain laajemman kuvan siitä, millaista Teknologiakiinteistöllä on ja ymmärsin paremmin mitä kaikkea toimenkuvaan kuuluu. Tänne oli hyvä tulla TET-harjoitteluun, sillä pystyin tutustumaan moneen eri ammattiin viikon aikana. 

Työntekijät olivat mukavia ja he ottivat minut hyvin vastaan. Pääsin myös todistamaan porukan ryhmähenkeä erilaisten vastaan tulleiden ongelmien yhteydessä. Vaikka kaikki tekevät eri asioita ja ovat kouluttautuneet eri ammatteihin, he tulevat hyvin toimeen toistensa kanssa ja pitävät hauskaa.

Lue lisää:

Toimistot, verkostot ja coworking – työelämän uudet suunnat
Vierivä lakimies ei sammaloidu

Lue myös

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.

Tervetuloa virittäytymään jouluun ja tapaamaan tuttuja Teknologiakiinteistöjen tarjoamalle joulupuurolle ja glögille Vierailukeskus Joen aulaan tiistaina 14.12. klo 8.30–10.00.

Lue artikkeli
Tapahtuma
Pöhinä vetää Turun Tiedepuistoon

Pöhinä vetää Turun Tiedepuistoon

Syksy on ollut Teknologiakiinteistöjen asiakkuustiimissä kiireistä aikaa, sillä toimitiloja on kyselty syys- ja lokakuun aikana yhtiöstä yhteensä 36 kertaa kun viime vuonna vastaavana ajanjaksona kyselyitä tuli 25 kappaletta.

Lue artikkeli
Uutinen
Rekry: Haemme osa-aikaisia palveluasiantuntijoita

Rekry: Haemme osa-aikaisia palveluasiantuntijoita

Haluaisitko tehdä töitä opintojen ohessa keskellä Turun yrityselämää ja korkeakouluja? Tule töihin Turun Teknologiakiinteistöjen aulapalveluihin!

Lue artikkeli
Uutinen