Voiko väriä olla liikaa? BioCityn katutaso sai uuden ilmeen värikkäillä ikkunateippauksilla

Voiko väriä olla liikaa? BioCityn katutaso sai uuden ilmeen värikkäillä ikkunateippauksilla

BioCityn katutasoon, tyhjän liiketilan ikkunoihin ilmestyi viime viikolla värikkäät ikkunateippaukset, jotka ovat herättäneet Tiedepuistossa liikkuvien huomion. Mistä oikein on kysymys?

– Tyhjänä olevan liiketilan ikkunat olivat ankeaa katsottavaa ja värikkäät ikkunat luovat hyvää kontrastia tummanpuhuvan BioCityn julkisivun kanssa. Miksi jättää ikkunat tyhjiksi, kun voimme tuoda niiden avulla alueelle lisää väriä, pohtii Teknologiakiinteistöjen viestintäasiantuntija Mirka Mäkiö.

Värikäs ikkunateippaus ei syntynyt sattumalta. Tiedepuistoon on haluttu luoda omaleimaisia ulkotiloja ja sateenkaaren värejä voi nähdä myös Vierailukeskus Joen pääsisäänkäynnin vieressä sijaitsevilla sateenkaariportailla, jotka toimivat hyvänä maamerkkinä Jokeen saavuttaessa.

BioCityn ikkunateippaukset näkyvät hyvin Tykistökadulta ja Itäharjun puolelta tultaessa. Lisäksi ne tuovat eloa Tiedepuiston yhteiselle sisäpihalle, Jussinaukiolle. Värikkäät ikkunat eivät siis ainoastaan peitä näkymää tyhjään liiketilaan, vaan luovat myös huomionarvoisen maamerkin.

– Tiedepuistossa on haluttu tuoda mielenkiintoista katsottavaa sinne, missä ihmiset liikkuvat. Värien käyttö on tehokas tapa herättää huomiota ja erottua massasta. BioCityn värikkäät ikkunateippaukset ovat mainio esimerkki siitä, miten värit voivat tehdä tyhjästä tilasta kiinnostavan, Mirka kertoo.

Miksi jättää ikkunat tyhjiksi, kun voimme tuoda niiden avulla alueelle lisää väriä?

Turun Tiedepuisto on tunnettu erottuvista tiloistaan ja taiteesta, joka on haluttu tuoda kaikkien alueella liikkuvien nähtäville. Taidetta löytyy rakennusten yhteisistä tiloista, minkä lisäksi myös alueen parkkihalleja koristaa yli 50 taideteosta.

Katutason uusi väritys on saanut kiitosta Tiedepuistolaisilta ja uusi väritys herätti mielenkiintoa myös Tiedepuiston parhaissa bileissä. Pysyvä ratkaisu teippaus ei silti ole, sillä katutason tila halutaan käyttöön.

– Vaikka värit voivat olla visuaalisesti houkuttelevia, on kuitenkin tärkeää, että tila saadaan hyötykäyttöön. Värikkäät teippaukset saavat olla paikallaan, kunnes tilaan löydetään uusi toimija.

Lue myös

Tule mukaan Tiedepuiston treeneistä kertovaan videoon – saat palkkioksi kuukauden treenit tai ravintolalahjakortin

Tule mukaan Tiedepuiston treeneistä kertovaan videoon – saat palkkioksi kuukauden treenit tai ravintolalahjakortin

Hyödynnätkö mahdollisuutta liikkua ammattilaisten ohjauksessa Tiedepuiston treeneissä? Tule mukaan treeneistä tehtävään videoon – kerrotaan yhdessä yhä useammalle ihmiselle, mitä hyötyä liikkumisesta työpäivän aikana on.

Lue artikkeli
Uutinen
Toimistorakennus InfraCity B valmistuu kovaa vauhtia

Toimistorakennus InfraCity B valmistuu kovaa vauhtia

Turun Tiedepuistokoksi muuttuvalle Itäharjulle rakennettavan InfraCityn työmaalla on käynnissä viimeiset asennustyöt ja paikoin tilat ovat jo siivousta vaille valmiit. Rakennus valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä ja asiakkaat pääsevät muuttamaan tiloihin alkuvuonna 2024.  

Lue artikkeli
Uutinen
Rekry: Junior controller tai controller

Rekry: Junior controller tai controller

Haluaisitko työskennellä kasvavassa yrityksessä keskellä kehittyvää Turkua? Haemme vakituiseen työsuhteeseen innostunutta ja analyyttista taloushallinnon osaajaa.

Lue artikkeli
Uutinen