Taidetta Turun Tiedepuistossa

Turun Tiedepuiston kehittyminen taidepuistoksi sai alkunsa vuonna 1995, kun Stiftelsen för Åbo Akademi ja Turun yliopistosäätiö lahjoittivat yliopistoille Carl-Gustaf Liliuksen The World Dance -veistoksen. Tanssivaa paria esittävä häkkiverkkoveistos ripustettiin tuolloin BioCityn aulaan, jossa se leijailee edelleen ihmisten yläpuolella.

Sittemmin Tiedepuistoon on hankittu lisää taideteoksia erilaisten hankkeiden ja kilpailujen myötä. EduCityssä taide on integroitu osaksi kiinteistöä alusta lähtien: rakennushankkeen aikana toteutettiin Turun ammattikorkeakoulun ja Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä KampusART-taideohjelma, jossa uuteen rakennukseen hankittiin taidetta lähes miljoonalla eurolla.

Tälle sivulle on koottu lyhyt esittely Tiedepuistossa sijaitsevista taideteoksista. Osa teoksista sijaitsee kaikkien nähtävillä, kun taas osa on Teknologiakiinteistöjen omassa käytössä olevissa tiloissa. Jos haluat tulla opastetulle kierrokselle katsomaan Tiedepuiston taidetta, varaa kierros täältä.