Viikon vastaantulija Susanna on ammattivalmentaja, joka oli asiakaskäynnillä DataCityssä.

13.10.2017

Susanna valmentaa työyhteisöjä ja yksilöitä

Tämän viikon vastaantulija tavattiin DataCitystä.

Kuka olet ja mitä teet täällä?
Olen Susanna Mustajärvi ja olen ammattivalmentaja. Minulla on kaksi yritystä, joista toinen on toiminimi ja toinen on Family First Oy, joka toimii Werstaalla. Meitä on Family Firstissä kaksi osakasta ja yksi harjoittelija. Teemme työhyvinvointivalmennuksia työyhteisöille sekä annamme henkilökohtaista valmennusta. Family First keskittyy itsensä johtamiseen ja stressin hallintaan kun taas toiminimellä teen pääasiassa personal trainerin töitä. Täällä DataCityssä olen asiakaskäynnillä. Tapaan asiakasyritykseni työntekijöitä ja keskustelemme heidän tavoitteistaan ja edistymisestään niiden saavuttamisessa.

Miten olet päätynyt ammattivalmentajaksi?
Olen koulutukseltani sosionomi, lastentarhanopettaja ja personal trainer. Olen työskennellyt päihde- ja mielenterveystyössä sekä lastensuojelussa. Kilpaurheilu on ollut suuri osa elämääni, sillä olen kilpailut aktiivisesti ensin joukkuevoimistelussa ja sitten fitnesissä. Teen tällä hetkelläkin paljon yhteistyötä joukkuevoimistelijoiden kanssa ja toimin mentaalivalmentajana Turun Pyrkivässä.

Olet tuttu myös Miss Suomi -kilpailuista, kerrotko hieman lisää?
Olin 10 vuotta sitten ensimmäinen perintöprinsessa, kun Satu Tuomisto valittiin Miss Suomeksi. Misseys on ollut minulle ponnahduslauta, josta olen oppinut, kuinka olla esillä sekä myydä ja markkinoida itseäni. Lapsena ihailin missejä, heitä arvostettiin ja he näyttelivät elokuvissa. Nykyisin suhtautuminen misseihin on hiukan muuttunut eikä sillä ole enää yhtä suurta näkyvyyttä ja painoarvoa. Lapsenlapsille on joka tapauksessa hauska sitten jonakin päivänä kertoa, että mummo on ollut aikoinaan missi!

Parasta juuri nyt?
Olen tällä viikolla ruvennut löytämään sisäistä rauhaa. Olen nyt kolmekymmentä, mutta olen vieläkin hiukan kaivannut kaikkea vanhaa ja miettinyt, mikseivät asiat voi olla kuten silloin ennen. Tapasin viime viikonloppuna suurimman osan vanhoista lapsuudenystävistäni ja tajusin viikonlopun aikana, että asiathan ovat todella hyvin eikä minun kannata haikailla menneisyyteen.

Pyörä, bussi, auto vai omat jalat?
Omat jalat. Pyöräni varastettiin viime viikolla ja sen vuoksi joudun nyt joko kävelemään tai käyttämään mieheni pyörää, jonka lukitseminen on niin hankalaa, että olen koko ajan myöhässä joka paikasta.

Täydennä lausetta: Jos minä saisin päättää…
…niin kukaan lapsi ei tulisi kaltoin kohdelluksi.

Lempipaikkasi Turku Science Parkissa?
Käyn usein VG Wokissa, se on ihan paras. Tykkään muutenkin tästä alueesta. Pienenä voimistelijatyttönä tulimme aina Kupittaalle kisaamaan ja muuttaessani puolitoista vuotta sitten Tampereelta Turkuun se olikin ainut alue, jonka täältä tiesin.

Onko sinulle ollut hyötyä työskentelystä Turku Science Parkissa?
Kyllä. Kun muutin Turkuun, en tuntenut täältä ketään. Tulin ensimmäiseksi SparkUpiin, jossa aloin kerätä kontakteja ja aika nopeasti saimme huoneen Werstaalta. Oikeastaan kaikki kontaktit, joita minulla on työhön liittyen, ovat tältä alueelta.

Onpa kiva kuulla! Olisiko sinulla terveisiä muille täällä liikkuville ihmisille?
Käykää katsomassa nettisivujamme familyfirst.fi ja ottakaa yhteyttä mikäli kiinnostutte! Järjestämme muun muassa projekteja, joilla voidaan parantaa työyhteisön yhteishenkeä ja voimme tulla tapahtumiin puhumaan esimerkiksi ravitsemuksesta, liikunnasta, levosta tai ylipäätään asenteesta ja tavoitteiden saavuttamisesta. Järjestämme myös erilaisia workshoppeja ja kehityspajoja. Ja tietysti kannattaa ottaa yhteyttä jos on kiinnostunut henkilökohtaisesta valmennuksesta.

Mitä aiot tehdä viikonloppuna?
Lähden Vaasaan tapaamaan perhetuttujamme ja katsomaan kuukauden ikäistä vauvaa.

Kiitos haastattelusta Susanna ja mukavaa Vaasan reissua!

Lue myös:
Hennaa innostaa voimaannuttava valokuvaus
Maailmanmatkaajasta palvelumuotoilijaksi
Tova muuntuu sairaanhoitajasta farmaseutiksi

Ota yhteyttä