Tavoitteena on, että portfoliohaulla ja sitä seuraavalla kutsukilpailulla Turun tiedepuistoon saadaan taidetta, joka tuo kontrastia ympäristöönsä, sanoo KampusART -hankkeen taidekoordinaattori Riina Kotilainen.

03.06.2019

Taiteilijahaku Turun tiedepuistoon tulevalle taideteokselle avautui

Turun tiedepuiston alueelle lähes miljoonalla eurolla taidetta tuovan KampusART-taideohjelman ensimmäinen taiteilijahaku avautui 3.6. Nyt avautuneella portfoliohaulla ja sitä seuraavalla kutsukilpailulla etsitään kiinnostavaa ja rohkeaa teosideaa, joka toteutetaan Turun tiedepuistoon rakentuvan Turun ammattikorkeakoulun uuden kampusrakennuksen sekä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen väliselle pihakannelle.

Haun ja kutsukilpailun toteuttaa KampusART-taideohjelma, mikä on Turun Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun yhdessä rahoittama hanke. Hankeen tarkoituksena on tuoda Turun tiedepuistoon korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta.

– Lähes miljoonan euron taideohjelma on yksi Suomen merkittävimmistä julkisen taiteen hankkeista. Sen aikana kehitetään julkisen taiteen prosesseja ja kuratointimalleja sekä tapoja toteuttaa prosenttiperiaatetta, kertoo KampusART-hankkeen taidekoordinaattori Riina Kotilainen.


Nyt avautuneessa KampusART-taideohjelman ensimmäisessä portfoliohassa etsitään rohkeaa teosideaa Vierailukeskus Joen ja Turun ammattikorkeakoululle rakennettavan kampusrakennuksen väliin sijoittuvalle kansialueelle.

Hankkeelle suuret odotukset

Taideohjelman ulkokohteen taiteilijavalinta toteutetaan kaksivaiheisena. Suomessa työskenteleville taiteilijoille ja taiteellisille työryhmille avoin portfoliohaku on käynnissä 3.6.−31.7.2019. Määräaikaan mennessä portfolionsa lähettäneistä valitaan kutsukilpailuvaiheeseen 3−5 taiteilijaa ja/tai taiteellista työryhmää, joilta tilataan luonnokset teoksesta tai teoskokonaisuudesta.

– Taide lisää Turun tiedepuiston viihtyisyyttä ja luo paikalle identiteettiä. Tavoitteena on, että teos tuo kontrastia ympäristöönsä. Taide voi paitsi yllättää, myös toimia maamerkkinä ja auttaa suunnistamaan alueella, Kotilainen sanoo.

Myös Teknologiakiinteistöillä on hankkeelle suuret odotukset – eivätkä ne rajoitu ainoastaan teosten taiteellisiin ansioihin.

– Ympäristön ja taiteen pitää aiheuttaa tunteita. Toivomme taideohjelman tuovan tiedepuistoon teoksia, jotka todella huomataan ja jotka aiheuttavat keskustelua ja jakavat mielipiteitä. Kaikkia ei voida miellyttää vaan ennemminkin päinvastoin. Jos kaikki pitävät teoksesta, vaarana on, että se on keskikertainen, arvioi Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen.

Sisätilojen taiteilijahaku alkaa kesän jälkeen

Seuraava KampusART-taideohjelman taiteilijahaku avautuu kesän jälkeen. Silloin haetaan kampusrakennuksen sisätiloihin tulevien taideteosten tekijöitä, ja myös nämä taiteilijat valitaan avoimen portfoliohaun kautta.

Lisätietoja portfoliohausta ja kilpailukohteesta sekä aikataulusta löytyy täältä.

Lisätiedot:
Taidekoordinaattori Riina Kotilainen
Puh. 050 598 5218
etunimi.sukunimi@turkuamk.fi
www.kampusart.turkuamk.fi

Lue myös:
Turun tiedepuistoon taidetta lähes miljoonalla eurolla

Ota yhteyttä