BioCityssä toimivat muun muassa Turun yliopisto, Åbo Akademi, Biovian ja K-market BioCity.

23.06.2020

Uudistunut BioCity hurmaa katukuvassa – katso kuvat

BioCity sai uuden ilmeen keväällä 2020, kun Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin suunnittelema julkisivusaneeraus valmistui.

Turun Tiedepuistossa sijaitsevan BioCityn julkisivu muuttui saneerauksessa valkoisesta mustaksi. Samalla uusittiin myös kaikki kiinteistön 650 nauhaikkunaa sekä 4000 neliömetriä lasiseinää, mikä paransi merkittävästi BioCityn energiatehokkuutta.


BioCityn muututtua mustaksi myös takana näkyvä valkoinen PharmaCity erottuu entistä paremmin naapureistaan.

Miksi julkisivun väriä päätettiin vaihtaa, Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö, arkkitehti Anniina Savisalo?

– Halusimme vaihtaa BioCityn väriä, jotta se erottuu paremmin naapureistaan. Aikaisemmin BioCity sekä sen naapurit ElectroCity ja PharmaCity olivat kaikki valkoisia. Nyt ElectroCityn tunnistaa helposti monivärisestä julkisivustaan, kun taas BioCityssä yhdistyvät mattamusta ja kiiltävä lasi.


Teknologiakiinteistöjen toimisto sijaitsee BioCityn katutasossa.

BioCity on valmistunut 1990-luvun alussa ja sen on suunnitellut turkulainen arkkitehti Benito Casagrande. Kiinteistöstä löytyy toimisto-, tuotanto- ja laboratoriotiloja, ja siinä on sen valmistumisesta alkaen toiminut useita Suomen johtavia biotekniikan yrityksiä.


Julkisivusaneerauksen yhteydessä uusittiin 4000 neliömetriä lasiseinää.

Seitsemänkerroksinen kiinteistö on pinta-alaltaan noin 22 000 neliömetriä ja siellä toimivat muun muassa Turun yliopisto, Åbo Akademi ja Biovian. Kiinteistön katutasossa sijaitsee myös Teknologiakiinteistöjen oma toimisto.


BioCityn vanhasta väristä muistuttaa valkoiseksi jätetty keskiarkadi.

Vuoden kestäneen julkisivusaneerauksen toteutti Rakennusliike Lundén.

– Yhteistyö Rakennusliike Lundénin kanssa sujui erinomaisesti. Olemme toteuttaneet heidän kanssaan myös Vierailukeskus Joen ja tällä hetkellä Lundén rakentaa meille Turku Energian käyttöön tulevaa toimistorakennusta Itäharjulle, Anniina Savisalo kertoo.


Kaikki kiinteistön 650 nauhaikkunaa vaihdettiin saneerauksen yhteydessä.

Kuvat: Wellu Hämäläinen

Lue myös:

BioCityn julkisivu uudistuu
Tältä näyttää pian valmistuva EduCity
Teknologiakiinteistöt rakennuttaa uuden toimistokiinteistön, pääkäyttäjäksi tulee Kela

Ota yhteyttä