Tiedepuistoon muuttanut Accountor: ”Haluamme toimia dynaamisella alueella”

Tiedepuistoon muuttanut Accountor: ”Haluamme toimia dynaamisella alueella”

Accountor vaihtoi työhuoneet upouuteen monitilatoimistoon keskellä koronakriisiä.

Talous- ja henkilöstöhallinnon ulkoistuspalveluja ja ohjelmistoratkaisuja tarjoava Accountor muutti huhtikuun alussa TriviumCityyn Turun Tiedepuistoon. Accountorille saneerattiin TriviumCityn toiseen kerrokseen lähes 800 neliömetrin tilat, joihin mahtuvat koronan helpotettua työskentelemään kaikki Accountorin Turun toimintojen lähes sata työntekijää.

– Toimimme aiemmin kahdessa eri paikassa, jotka kumpikin jakaantuivat vielä kahteen pienempään yksikköön, joten ero yhteen suureen monitilatoimistoon on suuri, kertoo Accountorin palvelujohtaja Jyrki Ruohola.


Accountorin uudet lähes 800 neliömetrin tilat sijaitsevat TriviumCityn toisessa kerroksessa.

Accountorille uudet tilat tulivat ajankohtaiseksi kun Yliopistonkadulla sijainnutta toimistoa alettiin muuttaa asuinnoiksi.

– Halusimme muuttaa monitilatoimistoon minimoidaksemme turhan tilan määrän. Uudessa toimistossa kokonaisneliöitä on paljon vähemmän kuin vanhoissa toimipisteissä oli, mikä tekee siitä järkevän niin vuokran kuin muidenkin kustannusten kannalta. Siirtymää entistä tehokkaampiin tiloihin vauhditti myös henkilöstöllämme teetetty tutkimus, jonka mukaan 60 prosenttia työntekijöistämme aikoo jatkaa etätöissä 2-3 päivää viikossa vielä koronan jälkeenkin.

Ennen Accountorin muuttoa TriviumCityyn tila saneerattiin täydellisesti Accountorin oman konseptin mukaisiksi.

– Prosessi sujui kokonaisuudessaan hienosti. Pääsimme muuttamaan aikataulun mukaisesti ja kaikki oli tilojen luovutuksessa kunnossa. Asiat oli hoidettu harvinaisen hyvin, Ruohola kiittelee.

Pääsimme muuttamaan aikataulun mukaisesti ja kaikki oli tilojen luovutuksessa kunnossa.

Tiedepuistoon Accountoria veti ympäristö ja hyvät yhteydet. Vaihtoehtoja uuden toimiston sijainnille oli useita, mutta lopulta Tiedepuisto vei voiton.

– Muutimme Tiedepuistoon, koska haluamme toimia dynaamisella alueella kaupungissa. Tiedepuisto sopii imagoomme ja alueen saavutettavuus on hyvä riippumatta siitä, mistä päin tänne tulee. Lisäksi pysäköinti on vaivatonta, sillä meillä on autopaikat TriviumCityn parkkitalossa.

– Myös alueen palvelut Kupittaanpuistosta lounasravintoloihin vaikuttivat päätökseemme. Meille on tärkeää, että lähellä on paljon ruokapaikkoja, ja TriviumCityn katutasossa toimiva Maunokin on yllättänyt meidät positiivisesti.


Tilat saneerattiin kauttaaltaan Accountorin oman konseptin mukaisiksi.

Koronan vuoksi Accountorin henkilökunnasta enintään 20 prosenttia työskentelee tällä hetkellä toimistolla, mutta kokemuksia uusista tiloista on kuitenkin ehtinyt jo karttua.

– Kaksi vuotta sitten ihmisten mielikuva avotoimistosta oli hyvin erilainen, mutta todellisuus monitilatoimistosta on saanut työntekijämme ihastumaan avariin ja valoisiin tiloihimme. Toimiston erilaiset vyöhykkeet mahdollistavat niin rauhallisen työskentelyn kuin kohtaamisetkin, Ruohola päättää.

Accountor on talous- ja henkilöstöhallinnon ohjelmistoratkaisuihin sekä ulkoistuspalveluihin erikoistunut konserni, jonka palveluksessa on noin 2200 ammattilaista seitsemässä maassa. Yhtiön toiminta-ajatuksena on auttaa asiakkaitaan hyödyntämään modernin teknologian ja digitalisoinnin tarjoamia mahdollisuuksia jokapäiväisessä tekemisessään. Yhtiön pääkonttori on Espoossa. Suomen lisäksi yhtiö toimii Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Hollannissa, Venäjällä ja Ukrainassa. Accountor-konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli 221 M€. 

Lue myös:

Video: Tätä mieltä asiakkaamme ovat meistä
Nordea avasi uuden osaamiskeskuksen Turun Tiedepuistoon
Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun suurhanke EduCity valmistui

Lue myös

Työntekijämme kertovat uudella videolla: näitä asioita teemme ihmisten ja ympäristön hyväksi

Työntekijämme kertovat uudella videolla: näitä asioita teemme ihmisten ja ympäristön hyväksi

Tänä vuonna Teknologiakiinteistöt päätti vastuullisuusraportin sijaan julkaista videon, jolla yhtiön työntekijät kertovat, minkälaisia asioita Teknologiakiinteistöt tekee vähentääkseen ympäristökuormitusta ja lisätäkseen ihmisten hyvinvointia.

Lue artikkeli
Uutinen
Tutustu elävöittämisprojektin tuloksiin

Tutustu elävöittämisprojektin tuloksiin

BioCityn ja DataCityn pysäköintilaitoksen elävöittämisprojektin valinnat on tehty. Tutustu alta värikkäisiin muraaleihin, uteliaisuutta herättäviin seinäveistoksiin ja muihin mieltä kutkuttaviin teoksiin, jotka pian täyttävät parkkihallimme seinät.

Lue artikkeli
Uutinen
Kuntavaalien ennakkoäänestys Vierailukeskus Joessa

Kuntavaalien ennakkoäänestys Vierailukeskus Joessa

Vierailukeskus Joki toimii kuntavaalien yleisenä ennakkoäänestyspaikkana. Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa keskiviikkona 26.5.2021.

Lue artikkeli
Uutinen