InfraCitylle arvostettu LEED Platina -ympäristösertifikaatti

InfraCitylle arvostettu LEED Platina -ympäristösertifikaatti

Teknologiakiinteistöjen rakennuttamalle InfraCitylle on myönnetty LEED Platina -ympäristösertifikaatti. LEED on arvotettu kansainvälinen rakennusten sertifiointijärjestelmä, joka kertoo erinomaisesta ympäristöasioiden huomioimisesta rakennuksessa.

Teknologiakiinteistöjen Turku Energialle osoitteeseen Teollisuuskatu 40 toteuttama toimistorakennus InfraCity sai LEED Platina -ympäristösertifikaatin. Sertifioinnissa käytettiin luokitusjärjestelmää LEED v4 New Construction, ja Platina on sertifiointijärjestelmän korkein taso.

– LEED-sertifikaatti todentaa, että rakennus on suunniteltu ja rakennettu tiukkojen ympäristötavoitteiden mukaisesti. Sertifiointijärjestelmän avulla kohteen vastuulliselle ja ympäristöystävälliselle suunnittelulle saatiin luotua selkeät raamit ja tehtävät toimenpiteet, jotta toivottu luokitustaso voitiin saavuttaa, kertoo hankkeen rakennuttamisesta vastannut Teknologiakiinteistöjen projektipäällikkö Miika Tuominen.

InfraCityn rakentaminen alkoi alkuvuodesta 2020 ja se valmistui loppuvuonna 2021. Rakennuksen kerrosala on 7000 neliömetriä, josta toimistotilaa on 4000 neliömetriä.

– Tavoitteena oli luoda monipuolisia, moderneja ja energiatehokkaita työtiloja, jotka tukevat sisäistä yhteistyötä ja kannustavat vuorovaikutukseen. InfraCity on ensimmäinen Teknologiakiinteistöjen Itäharjun puolelle toteuttama uudisrakennus, josta teollisuusalueen muutos Tiedepuistoksi alkoi, Tuominen sanoo.

Säästöä älykkäillä ratkaisuilla

InfraCityssä on panostettu erityisesti energiatehokkuuteen; rakennuksesta löytyy muun muassa suurikokoinen aurinkopaneelijärjestelmä ja energiankulutusta seurataan jatkuvasti kattavan mittaroinnin avulla. Älykkäät energiaratkaisut sisältävät myös esimerkiksi läsnäolotunnistimet ja automaattisen valaistuksen ohjauksen.

InfraCity on ensimmäinen LEED-kohde Suomessa, jossa on hyödynnetty täysimääräisesti sähkön kysyntäjoustoa, mikä tarkoittaa sitä, että kiinteistö osaa vähentää omaa energiankulutustaan kulutuspiikin aikana.

Vedenkulutusta InfraCityssä pienennettiin valitsemalla pienivirtaamaisia vesikalusteita. Rakennus sai myös korkeat pisteet sisäolosuhteiden osalta, sillä käytössä on kattavat lämpötilan, valaistuksen ja ilmanvaihdon säätömahdollisuudet. Myös InfraCityn poikkeuksellisen korkea S1-sisäilmaluokka sekä akustiset ratkaisut toivat pisteitä sertifioinnissa.

Suomessa vasta muutamalla rakennuksella vastaava sertifikaatti

Ympäristösertifikaatti on kolmannen osapuolen varmentama laatuleima hankkeen ympäristötehokkuudesta. LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) on yhdysvaltalaisen U.S. Green Building Councilin ylläpitämä ja maailman käytetyin ympäristösertifiointijärjestelmä. InfraCityn saama sertifikaatti on harvinainen, sillä Platinatason LEED v4 -luokituksia on Suomessa vasta muutama.

– Projekti oli erittäin mielenkiintoinen, sillä alusta asti lähdettiin hakemaan parasta mahdollista luokitustasoa, joka myös saavutettiin laadukkaalla työllä. Kohteen kattava kysyntäjouston käyttö ja siitä poikkeuksellisesti saadut täydet pisteet toivat myös meille loistavan oppimiskokemuksen, sanoo hankkeessa konsulttina toimineen Rakystems GBS:n asiantuntija Reko Nissinen.

Lue myös:

Turku Energian uudet toimitilat valmistuivat Itäharjulle
EduCitylle LEED Platinum -ympäristösertifikaatti
Teknologiakiinteistöjen liikevaihto kasvoi lähes 12 prosenttia

Lue myös

Toimistorakennus CivilCity valmistui

Toimistorakennus CivilCity valmistui

Teknologiakiinteistöjen rakennuttama toimistorakennus CivilCity valmistui aikataulun mukaisesti huhtikuun lopulla. Kiinteistöön muuttavat Kela, Wärtsilä ja Nordea.

Lue artikkeli
Uutinen
Tervetuloa Jätehuolto Tiedepuistossa -infotilaisuuteen perjantaina 29.4.

Tervetuloa Jätehuolto Tiedepuistossa -infotilaisuuteen perjantaina 29.4.

Tiedätkö, mitä jakeita Turun Tiedepuistossa kerätään? Minne toimistoista lähtevät jätteet päätyvät ja minkälaisen prosessin ne käyvät läpi? Tule mukaan kuulemaan Ekopartnerit Oy:n esitys Tiedepuiston alueen jätteiden elinkaaresta!

Lue artikkeli
Tapahtuma
Rekry: Asiakkuuspäällikkö

Rekry: Asiakkuuspäällikkö

Haluatko työskennellä kasvavassa yrityksessä keskellä kehittyvää Turkua? Haemme nyt vakituiseen työsuhteeseen aktiivista ja ulospäinsuuntautunutta asiakkuuspäällikköä.

Lue artikkeli
Uutinen