Teknologiakiinteistöt teki koronavuodesta huolimatta hyvän tuloksen

Teknologiakiinteistöt teki koronavuodesta huolimatta hyvän tuloksen

Vaikka koronapandemia ajoi vuonna 2020 maailmantalouden taantumaan ja hiljensi kiinteistökaupan, jäi sen vaikutus Teknologiakiinteistöjen toimintaan verrattain vähäiseksi. Yhtiö investoi vuoden aikana 34 miljoonaa euroa, ja sen liikevaihto kasvoi 28,9 miljoonaan euroon.  

Koronapandemia leimasi Teknologiakiinteistöjen vuotta, mutta suurilta toimitilojen irtisanomisilta vältyttiin, sillä yhtiön vuokrasopimusten keskimaturiteetti on pitkä ja yli 60 prosenttia vuokralaisista on julkisyhteisöjä.  

Vuokrattavaa pinta-alaa yhtiöllä oli vuoden lopussa 150 tuhatta neliötä ja tilojen taloudellinen käyttöaste oli 96 prosenttia. Eniten poikkeusolot vaikuttivat yhtiön kokoustilamyyntiin Vierailukeskus Joessa, jonka kävijämäärä tippui lähes 60 prosenttia. 

Uusia vuokrasopimuksia solmittiin 95 kappaletta 

Toimitilakyselyitä Teknologiakiinteistöille tuli vuoden 2020 aikana 148 kappaletta, mikä on noin 23 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2019. Vuokrasopimuksia solmittiin 95 kappaletta, joista kokonaan uusia oli 61 ja uudelleenjärjestelyjä 34.  

Uusia sopimuksia tehtiin muun muassa Turun ammattikorkeakoulun ja Accountorin kanssa.

– Uusia sopimuksia tehtiin muun muassa Turun ammattikorkeakoulun ja Accountorin kanssa. Uudelleenjärjestelyistä huomattavimpia olivat Nordean, Unican ja Cloettan kanssa tehdyt sopimukset, joista Nordea ja Unica kasvattivat sopimusten myötä merkittävästi vuokraamaansa pinta-alaa, kertoo Teknologiakiinteistöjen toimitusjohtaja Mikko Lehtinen

EduCityn valmistuminen siivitti käyttökatteen nousua  

Teknologiakiinteistöt investoi vuoden 2020 aikana 34 miljoonaa euroa uudishankkeisiin, vuokralaistilojen muutoksiin ja korjauksiin. 

– Helmikuussa aloitimme Turku Energian uuden pääkonttorin rakentamisen Itäharjulle, heinäkuussa puolestaan valmistui Turun ammattikorkeakoululle rakennuttamamme EduCity ja lokakuussa aloitettiin Joukahaisenkadulle toteutettavan CivilCityn rakentaminen. Lisäksi vuoden aikana ryhdyttiin suunnittelemaan paria EduCitylle ja tavoitteena on aloittaa sen rakentaminen syksyllä 2021, Lehtinen kertoo. 

EduCityn valmistumisen myötä yhtiön käyttökate nousi 17,2 miljoonaan euroon ja liikevaihto kasvoi 28,9 miljoonaan euroon. 

Vuoteen mahtui suuria korjausinvestointeja 

Myös korjausinvestointien osalta vuosi 2020 oli kiireinen. Keväällä valmistui BioCityn julkisivusaneeraus, jossa rakennuksen väri vaihtui valkoisesta mustaksi. Samalla uusittiin myös kaikki kiinteistön 650 nauhaikkunaa sekä 4000 neliömetriä lasiseinää, mikä paransi merkittävästi BioCityn energiatehokkuutta. Kesällä ElectroCityn katolla syttyneen tulipalon seurauksena ElectroCityssä jouduttiin aloittamaan suuret korjaustyöt, jotka valmistuivat vuoden lopulla.  

Investointien seurauksena Teknologiakiinteistöjen konsernitaseen loppusumma rikkoi ensimmäistä kertaa 400:n miljoonan rajan ollen 416 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 14 miljoonaa euroa. 

Lue myös:

Teknologiakiinteistöjen avainluvut
Tutustu EduCityyn uudella videolla
Turun Tiedepuistoon lisää modernia toimistotilaa

Pääset tutustumaan Teknologiakiinteistöjen vuoden 2020 tilinpäätökseen klikkaamalla alla olevaa kuvaketta.

Lue myös

Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

Kohti helppoa, intuitiivista ja kestävää jätehuoltoa

Minkälaista on hyvä jätehuolto ja kuinka sitä kehitetään, pohtii Aino Ukkola blogissaan.

Lue artikkeli
Blogi
Osallistu jätehuollon ideakilpailuun

Osallistu jätehuollon ideakilpailuun

Oletko keksinyt idean, kuinka oikean kierrätyslaatikon voisi löytää helpommin? Onko sinulla ajatuksia siitä, kuinka parantaa kierrätystä? Saatamme etsiä juuri sinun ideaasi. Tule mukaan kehittämään tulevaisuuden jätehuoltoa!

Lue artikkeli
Tapahtuma
Nämä kolme asiaa muuttuivat koronan myötä toimitilamarkkinoilla

Nämä kolme asiaa muuttuivat koronan myötä toimitilamarkkinoilla

”Hyvät toimitilat oikealla paikalla ja oikealla tavalla operoituna, tulevat tuottamaan enemmän kuin koskaan ennen”, twiittasi kiinteistöalan vaikuttaja Antony Slumbers pari viikkoa sitten. Slumbers, kuten moni muukin, uskoo, että toimitiloja tarvitaan jatkossakin, vaikka etätyöt ovat tulleet jäädäkseen. Kysyimme, miten Teknologiakiinteistöjen asiakkuus- ja...

Lue artikkeli
Uutinen