Lounaalla Turku Science Parkissa: Opetusravintola Taito

Lounaalla Turku Science Parkissa: Opetusravintola Taito

DataCityssä on neljä ravintolaa, joista saa lounasta: China Jade, Subway sekä Turun ammatti-instituutin ravintolat Snack-City ja Taito. Lounastestaajat Julia, Henri ja Noora suuntasivat Taitoon, joka löytyy DataCityn B-portaasta, rakennuksen keskiaulasta. Taidon ravintolatila saneerattiin pari vuotta sitten: uuden ilmeen ravintolalle suunnittelivat arkkitehtitoimisto Siggen Anniina Savisalo ja Leena Arola.

Taito on opetusravintola, jossa ammatti-instituutin kokki- ja tarjoilijaopiskelijat harjoittelevat opinnoissaan niin salin puolella kuin keittiössäkin. Taidon lounas tarjoillaan lautastarjoiluna. Ravintolaan tullessa kohtelias tarjoilijaopiskelija ottaa ryhmän vastaan ja ohjaa pöytään.

Lounaaseen sisältyy alku- ja pääruoka sekä kahvi ja tee. Jälkiruoka on tilattavissa erikseen. Pöytään istuuduttua tarjoilija esitteli päivän menun ja tiedusteli ruokajuomia. Pöytiin tarjoiltavan pääruoan lisäksi tarjolla on toinenkin pääruokavaihtoehto, joka noudetaan itse.

Tarjoilija toi alkusalaatin ripeästi pöytään. Salaatti sisälsi katkarapua, tonnikalaa sekä kauden vihreitä vihanneksia tuoreen leipäpalan kera.

– Salaatti oli aika runsas, ehkä hieman vähempikin määrä riittäisi. Simppelin raikas salaatti ja tuoreet vihannekset, tämä oli sitä mitä odotinkin, kommentoi Julia. Ulkonäöltään alkusalaatti oli melko perinteinen, koristeena sitruunasiivu ja tillinoksa. Palvelu oli ripeää, ja henkilökunta oli tilanteen tasalla. 

Pääruoaksi Julia ja Noora ottivat pöytiin tarjoiltavan teriyakilohen, kun taas Henri päätti testata currymaustettua possua riisin kera, joka oli itse noudettava buffet-ruoka. Sen esillepano oli melko vaatimaton, sillä ravintolamiljöö antoi odottaa hieman enemmän.

– Possukastikkeessa oli muun muassa porkkanaa, sieniä ja suolakurkkua. Hyvä lounasruoka, ei suuria yllätyksiä mutta maut olivat kohdallaan, arvioi Henri.

Pöytiin tarjoiltava lohi lisukkeineen oli täynnä erilaisia makuja. Annos näytti hyvältä ja lautanenkin oli tyylikäs. Seesaminsiemenet antoivat makua kalaan, ja annos oli ruokaisa. Väriä lautaselle toi syksyn pirteä juures raitajuuri. Sekä Julia että Noora kehuivat lohiannosta: sopivan kevyt mutta silti täyttävä. 

Päivän jälkiruoka oli omena-toscapiirakkaa, joka oli hauskasti koristeltu raikkaan makuisella ananaskirsikalla. Kahvi sisältyi lounaan hintaan, ja jälkiruoka kustansi 2,50€. Omenapiirakka sai kehuja mehevyydestä ja koristelusta, ja syyssesonki oli huomioitu myös jälkiruoassa.

Testaajat pohtivat, että Taito on hieno mahdollisuus opiskelijoiden harjoitella aidossa ympäristössä työelämää varten ja työskennellä oikeiden asiakkaiden parissa. Meitä palvellut tarjoilijaopiskelija oli aloittanut opinnot tänä syksynä, ja hoiti työnsä mallikelpoisesti. Opettajat ovat taustalla tukena, jos tarvitaan lisäopastusta tai -tietoja. Taidon ilmapiiri oli huomattavan rauhallinen, josta testaajat antavat myös kiitosta. Monessa muussa alueen lounaspaikassa ympäristö saattaa olla hyvinkin hälyinen ainakin keskellä kiireisimpää lounasaikaa. Taito myös tarjoaa mahdollisuuden varata erikseen kabinetteja vaikka lounaan ja kokouksen yhdistämiseen.DataCityn katutason käytävä yhdistää A- ja B-portaan, ammatti-instituutin ravintola Taidon ja kahvila Wision.

Opetusravintola Taito
Lemminkäisenkatu 14-18 B
ma-pe klo 11-14
lounas 9€ (sis. alku- ja pääruoan)

Lue lisää:
Kotiruokaa Snack-Cityssä
China Jade - DataCityn kiinalainen ravintola
Pikaruokaa Subwayssä

Turku Science Park on täynnä mielenkiintoisia lounasravintoloita Unicoista Maunoon, Turun ammatti-instituutin oppilaskeittiöstä kiinalaisiin ja italialaisiin makuihin. Lounaalla Turku Science Parkissa -sarjassa Turun Teknologiakiinteistöjen kokeneet ”melkein ravintolakriitikot” käyvät syömässä alueen ravintoloissa ja kertovat kokemuksiaan niistä.

Lue myös

Triviumissa toimiva Rolls-Royce muuttaa meriteollisuutta

Triviumissa toimiva Rolls-Royce muuttaa meriteollisuutta

Globaali teknologiayritys Rolls-Royce laajenee huimaa vauhtia Turku Science Parkissa. Elokuusta 2015 Triviumissa toiminut Rolls-Royce päätti aiemmin tämä vuonna perustaa etäohjattujen ja autonomisten alusten tutkimuskeskuksen. Tutkimuskeskus päädyttiin sijoittamaan Turkuun huolellisen harkinnan jälkeen.

Lue artikkeli
Uutinen
Viikon vastaantulija Anssi tietää, miten parhaat verkkosivut tehdään

Viikon vastaantulija Anssi tietää, miten parhaat verkkosivut tehdään

Hei! Kuka olet ja mitä teet täällä ElectroCityssä? – Olen Anssi Koskinen ja olen töissä Aucorilla. Toimistomme on täällä ElectroCityn toisessa kerroksessa.

Lue artikkeli
Blogi
Susanna valmentaa työyhteisöjä ja yksilöitä

Susanna valmentaa työyhteisöjä ja yksilöitä

Tämän viikon vastaantulija tavattiin DataCitystä.

Lue artikkeli
Blogi