Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Pekka Kanto tarttui tilaisuuteen

Monien tiedepuistolaisten tuntema Pekka Kanto aloitti marraskuun alussa työt Teknologiakiinteistöjen uutena ylläpitoasiantuntijana.

Kanto siirtyi Teknologiakiinteistöihin Arelta, joka vastaa Teknologiakiinteistöjen kiinteistönhuollosta. Uusi työpaikka oli näin ollen Kannolle varsin tuttu, etenkin kun hän työskenteli pääosan ajasta Teknologiakiinteistöjen toimistolla. Mikä sai pitkän linjan kiinteistöalan ammattilaisen vaihtamaan työnantajaa?

– Olen seurannut jo pitkään Teknologiakiinteistöjen toimintaa ja tunnen kiinteistöjen lisäksi ihmiset, joten päätin tarttua tilaisuuteen, kun mahdollisuus vaihtoon tuli. Lisäksi minua kiinnosti uralla eteneminen, summaa Kanto vaihdon syitä.

Uudessa työssään Kanto vastaa BioCityn, Joen, DataCityn ja InfraCityn hoidosta. Lisäksi hänen tehtäviinsä kuuluvat kiinteistöjen ylläpitosopimukset ja alihankkijoiden toiminnan koordinointi.

–Olen työskennellyt kiinteistöalalla reilut 20 vuotta, mutta nyt olen ensimmäistä kertaa tilaajan puolella pöytää. Monet asiat ovat minulle tuttuja entuudestaan ja suurin muutos liittyykin uuden roolini omaksumiseen. Kokemuksesta palveluntuottajan puolella on kuitenkin paljon hyötyä, sillä sen ansiosta tiedän, miten palveluita käytännössä alalla tuotetaan.

"Täällä on samanhenkistä porukkaa, joiden kanssa työasiatkin sujuvat usein huumorin siivittämänä."

Teknologiakiinteistöissä Kanto arvostaa erityisesti työkavereita ja joustavaa työkulttuuria. Positiivista on myös se, että töitä ei Teknologiakiinteistöissä paiskita kellon ympäri, jonka vuoksi aikaa ja energiaa jää muuhunkin.

– Täällä on samanhenkistä porukkaa, joiden kanssa työasiatkin sujuvat usein huumorin siivittämänä. Hyvä yhteishenki on se, millä täällä hommia saadaan eteenpäin. Ja vaikka käyttäjien huolet Teknologiakiinteistöissä otetaan erittäin vakavasti, tehdään työt työajan puitteissa, mikä ei välttämättä ole kaikissa kiinteistöalan tehtävissä itsestään selvää.

Kanto asuu perheineen Paattisilla ja harrastaa vapaa-ajalla kalastusta, eräilyä ja – hieman yllättäen – maanviljelyä.

– Muutimme neljä vuotta sitten maalle ja iso tontti peltojen keskellä innosti aloittamaan kotitarveviljelyn, joka on hyvää vastapainoa työlle. Juuri isänpäivälounaalla söimme oman maan perunoita, sipuleita, maissia ja sieniä, Kanto päättää.

Lue lisää uratarinoita:

Annika Pakula vaihtoi painotuotteet toimitiloihin
Kalamies astui remmiin
Juoksuradoilta Tiedepuiston aitiopaikalle

Lue myös

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.!

Tervetuloa joulupuurolle ja glögille 14.12.!

Tervetuloa virittäytymään jouluun ja tapaamaan tuttuja Teknologiakiinteistöjen tarjoamalle joulupuurolle ja glögille Vierailukeskus Jokeen keskiviikkona 14.12. klo 8.30–10.00.

Lue artikkeli
Tapahtuma
CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti

CivilCitylle LEED Gold -ympäristösertifikaatti

Turun Tiedepuistoon huhtikuussa valmistuneelle CivilCitylle myönnettiin LEED Gold -ympäristösertifikaatti. Sertifikaatti kertoo erinomaisesta ympäristöasioiden huomioimisesta rakennuksessa.

Lue artikkeli
Uutinen
IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

IndustryCityssä vietettiin harjannostajaisia

Itäharjulla sijaitsevan IndustryCityn rakentaminen on edennyt hyvää vauhtia ja tiistaina 15.11. vietettiin rakennuksen harjannostajaisia.

Lue artikkeli
Uutinen