Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Rap-artisti DaddyShow inspiroitui taidetta täynnä olevasta parkkihallista

Kuva: Petri Vilen

Teknologiakiinteistöjen parkkihallien elävöittämisprojektissa viihtyisämmäksi muuttuneet pysäköintilaitokset ovat innostaneet tuomaan myös muita taiteen muotoja urbaaniin ympäristöön. BioCityn parkkihalli valikoitui lietolaisen rap-artisti DaddyShown kappaleen ”Vaa yks levy” musiikkivideon kuvauspaikaksi.

Lietolainen Esa Arokki on räppäri DaddyShow, jonka uusimman kappaleen ”Vaa yks levy” musiikkivideo julkaistiin tänään. Päivätyötään video- ja tv-tuotantojen parissa tekevä Arokki valitsi musiikkivideon tanssikohtausten kuvauspaikaksi BioCityn parkkihallin, jonka seiniä koristaa elävöittämisprojektissa toteutetut taideteokset.

– ”Vaa yks levy" kertoo itsetunnosta, huijarisyndroomasta ja äänistä pään sisällä, jotka sanovat "et ole riittävän hyvä", Arokki kertoo uusimmasta kappaleestaan.

Tummasta aiheestaan huolimatta biisi pitää energisen ja leikkisänkin pohjavireen ja pyrkii antamaan kuulijalleen voimavaroja kamppailuun itseensä uskomisen puolesta. DaddyShown kappaleissa käsitellään unelmien toteuttamista ja omien pelkojen voittamista.

– Teemat kappaleisiin ovat syntyneet omista kokemuksista. Syntyy mielenkiintoinen kontrasti, kun vaikeaa asiaa käsitellään leikkimielisesti. Kun itseään ei tarvitse ottaa niin vakavasti, huomaa, että suhtautuminen hankaliinkin asioihin muuttuu.

Halusimme tuoda tanssiryhmän kauniiseen mutta särmikkääseen, urbaanin ympäristöön.

Arokki oli aina halunnut tehdä musiikkia, ja palaute perheenisän musiikkiuraan on ollut positiivista. Artisti kannustaakin kaikkia tavoittelemaan unelmiaan.

– Valtaosa ihmisistä haluaa, että muut onnistuvat ja toivovat toisille parasta. On myös voimaannuttavaa nähdä, kun joku toinen onnistuu unelmiensa toteuttamisessa, Arokki kertoo.

Urbaani parkkihalli inspiroi

Musiikkivideon tanssikohtaukset on kuvattu BioCityn parkkihallissa Turkulaisen graffitimaalari Osmon ”Osmo RawDeal” -teoksen edessä. Parkkihalli on klassinen rap-videon kuvauspaikka, mutta Tiedepuistossa parkkihallin karuuteen yhdistyi urbaani graffititaide.

– Siisteintä oli saada kuvattua videon näyttävät tanssikohtaukset BioCityn parkkihallissa, joka on kuvitettu videon tematiikkaan täydellisesti istuvilla taideteoksilla. Halusimme tuoda tanssiryhmän kauniiseen mutta särmikkääseen, urbaanin ympäristöön. Yhteistyö Turun Teknologiakiinteistöjen kanssa toimi uskomattoman hienosti ja kuvaaminen BioCityssa oli miellyttävä kokemus! Videosta tuli todella hyvä!

Haluatko mennä katsomaan teoksia?

Parkkihallin elävöittämisprojekti toteutettiin, jotta alueen parkkihalleista tulisi viihtyisiä ja kutsuvia kokonaisuuksia. Avoimella haulla haettiin taiteilijoita ympäri Suomea toteuttamaan teoksiaan parkkihallin seiniin. Nyt BioCityn ja DataCityn parkkihallien seiniä koristaa yhteensä 56 teosta.

Parkkihallit ovat avoinna arkisin klo 7-17 ja kulku niihin tapahtuu hissillä BioCityn ja DataCityn auloista. Mukaan kannattaa napata auloista löytyvä teosluettelo, josta näkee, missä mikäkin teos sijaitsee.

Tutustu teoksiin

Lue myös

Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen kontille Shiftiin

Tervetuloa Teknologiakiinteistöjen kontille Shiftiin

Teknologiakiinteistöt on jälleen tänä vuonna mukana Shiftissä.

Lue artikkeli
Tapahtuma
KampusART-taideohjelma toi Tiedepuistoon 21 taideteosta – katso kuvat ja video

KampusART-taideohjelma toi Tiedepuistoon 21 taideteosta – katso kuvat ja video

Elokuun lopussa päättyvä KampusART-taideohjelma toi taiteen osaksi Turun Tiedepuistossa liikkuvien ihmisten arkea. Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun yhteisen hankkeen myötä taiteeseen voi nyt törmätä niin pihalla, käytävillä kuin portaikossa.  

Lue artikkeli
Uutinen
Kesä Tiedepuistossa

Kesä Tiedepuistossa

Lomakausi on alkanut, ja vilkas Tiedepuistokin hiljenee hetkeksi. Aulapalvelut palvelevat koko kesän, osin puhelinpäivystyksellä. Myös ravintolat siirtyvät kesäaikatauluihin, mutta onneksi lounasta on tarjolla alueella läpi kesän.

Lue artikkeli
Uutinen