Ukkeli palasi juurilleen

Ukkeli palasi juurilleen

Tämänkertaisessa taiteilijaesittelyssä haastatellaan taiteen moniottelijaa Teemu Keisteriä, joka on toisille tutumpi Windows 95 Man -hahmostaan, toisille ukkelimaalauksistaan. Lue, miten vuonna 2008 alkunsa saaneet ukkelit palaavat alkuaikojensa tunnelmaan DataCityn autohallissa.

DataCityn parkkihallin seinille on elokuun aikana ilmestynyt loikkivia, värikkäitä ukkeleita, jotka nostattavat hymyn huulille kuin huomaamatta. Veikeät hahmot ovat Teknologiakiinteistöjen pysäköintilaitoksen elävöittämisprojektiin valitun Teemu Keisterin pensselistä. Keisteri tunnetaan omintakeisesta tyylistään, joka näkyy ja kuuluu tämän musiikissa, dj-keikoilla, videotaiteessa ja maalauksissa.

– Kaikkiin taideskeneihin liittyy omia sääntöjään, joilla tykkään leikitellä ja tuoda niihin iloa ja huumoria. Kun Windows 95 Manin dj-keikat ovat korona-aikana jääneet vähemmälle, ovat Instagramin kautta tilatut ukkelitaulut ja muut tilaustyöt pitäneet minut kiireisenä. Tilaustöitä on mukava tehdä, mutta niiden tekemiseen liittyy myös paljon toistoa. Nyt on ollut vapauttavaa luonnostella ukkeleita seinälle fiilistellen ja ilman tarkkoja suunnitelmia, leikitellen, Keisteri kuvailee työskentelyprosessiaan.

DataCityn autohallin muraali on ensimmäinen pysyvä, julkinen ukkelimaalaus.

Ukkeli-hahmo sai alkunsa Keisterin opiskellessa Lahden muotoiluinstituutissa, jossa hän piirteli taidehistorian tunneilla luonnosvihkot täyteen huumorikuvia. Kuvien pohjalta muotoiluopiskelija alkoi maalata Helsingin Ruttopuistossa kangaskasseja, joita hän myi ohikulkijoille. Nyt taiteilija kertoo ukkeleiden palaavan alkuaikojensa tyyliin.

– Tässä maalauksessa lähdin hakemaan rouheampaa ja lapsenomaisempaa jälkeä kuin muissa viimeaikaisissa töissäni. Kaikki on tehty old school -henkisesti pelkkää pensseliä käyttäen. Tyyli on kuin jonkun 90-luvun nuorisotalon seinältä, Keisteri naurahtaa. Ollessani Hollannissa vuonna 2010, kun ukkeli oli vasta pari vuotta vanha, maalasin hyppiviä ja tanssivia ukkeleita, jotka loikkivat kuumasta saunasta avantoon. Tähän maalaukseen halusin samaa tyyliä, ikään kuin palata ukkelin juurille.

Hyväntuuliset ukkelit ovat seikkailleet vuodesta 2008 lähtien vaikka missä, mutta DataCityn autohallin muraali on ensimmäinen pysyvä, julkinen ukkelimaalaus. Keisteri kertoo tekevänsä taidetta mieluiten niin, että se pääsee ihmisten nähtäville. Julkista ukkelitaidetta onkin luvassa lisää, seuraavaksi Tampereelle.

– Ensi vuodeksi minulta on tilattu ulkotiloihin sijoitettavia ukkeliveistoksia uudelle Hervantajärven asuinalueelle Tampereella, Keisteri paljastaa. Pitää vielä vähän opiskella miten se tulee tapahtumaan!

DataCityn ukkelimaalaus löytyy pysäköintihallin B-portaikon lähistöltä.

Lue myös:

Pariisista parkkihalliin
Sisustusarkkitehti seinää maalaamassa
Tutustu elävöittämisprojektin tuloksiin

Lue myös

Näin rakennettiin EduCity – katso huikea time lapse -video

Näin rakennettiin EduCity – katso huikea time lapse -video

Miltä näyttää 18 000 neliömetrin rakentaminen reiluun minuuttiin tiivistettynä?

Lue artikkeli
Uutinen
Toimistot, verkostot ja coworking – työelämän uudet suunnat

Toimistot, verkostot ja coworking – työelämän uudet suunnat

Tietotyö on ollut jo pitkään ajasta ja paikasta riippumatonta. Työskentelemme toimistolla, asiakkaan luona, etätöissä ja esimerkiksi kahviloissa. Tähän on suuresti vaikuttanut se, että työvälineet ovat kehittyneet räjähdysmäisesti. Voisikin kysyä, onko toimisto tulevaisuudessa yksi kiinteä paikka vai verkosto joustavia tiloja?

Lue artikkeli
Blogi
Tiedepuiston treenit starttaavat ulkona

Tiedepuiston treenit starttaavat ulkona

Turun Teknologiakiinteistöt jatkaa viime syksynä aloitettuja Tiedepuiston yhteistreenejä. Treenit ovat kaikille asiakkaillemme suunnattuja viikoittaisia jumppatuokioita, jossa voi oppia uusia taitoja ja kohottaa kuntoa hyvässä seurassa.

Lue artikkeli
Tapahtuma