Sateenkaaren väreissä Tiedepuistossa - miten arvot ohjaavat toimintaa ympäri vuoden

Sateenkaaren väreissä Tiedepuistossa - miten arvot ohjaavat toimintaa ympäri vuoden

 

Tullessani Teknologiakiinteistöille noin vuosi sitten, en osannut odottaa uudelta työpaikaltani vielä mitään. Vuoden aikana olen oppinut, yllättynyt ja innostunut uudesta. Löydettyäni paikkani työyhteisöstä, on aika tarkastella kulunutta vuotta ja pohtia, ovatko arvoni todella edustettuina.

Ensinnäkään ei ole itsestäänselvyys, että miesvaltaisella kiinteistöalalla suurin osa työntekijöistämme on naisia. Toiseksi opin, että kaikille avoimet tapahtumat, hyvänä esimerkkinä viime syksyn suosittu lasten elokuvapäivä, eivät olekaan ”peruskauraa” kiinteistömaailmassa. Kaikkialla ei järjestetäkään yhteistä joulupuuroa tai liikuta työporukalla viikoittain. Kun sateenkaarenväriset portaat herättävät närää, niiden puolella seistään entistä vahvemmin. Tasa-arvosta ei tehdä kompromisseja.

Vuoden aikana olen myös nähnyt, miten taide sulautuu osaksi Tiedepuistoa KampusART-projektissa ja taidehankinnoissa. Taiteen ja kulttuurin arvostuksesta kertoo myös se, että uusimpana Teknologiakiinteistöille palkattiin työntekijä taidekartoituksen tekemiseen. Ei ihan peruskauraa sekään.

Kun sateenkaarenväriset portaat herättävät närää, niiden puolella seistään entistä vahvemmin. Tasa-arvosta ei tehdä kompromisseja.

365 päivää arvojen äärellä
Näin prideviikolla jokaisen yrityksen on helppo julkaista muutama kuva sateenkaarilipusta ja taputtaa itseään olkapäälle. Hyvä työ tehty, palataan asiaan vuoden kuluttua. Valitettavasti tämä ei ole tarpeeksi.

Pride ei ole mainos. Pride ei ole oman kuvan kiillottamista varten, jotta voi loppuajan olla välittämättä. Meille pride on kannanotto siitä, että Tiedepuistoa kehitetään saavutettavuus ja alueen inklusiivisuus mielessä pitäen. Sateenkaaren väreissä liputtaminen on tästä vain jäävuoren huippu.

Käytännön työ yhdenvertaisen ympäristön luomiseksi Teknologiakiinteistöillä ei lopu. Uskon, että meillä työntekijä tulee kuulluksi ja uusia näkemyksiä arvostetaan työntekijän asemasta riippumatta. Tämä näkyy konkreettisesti etenkin työkavereiden kanssa käytävissä keskusteluissa ja ideoiden vastaanotossa, mutta myös johdon toiminnassa. Vastuullisuusraportissa kerromme enemmän ympärivuotisesta toiminnastamme. Täällä arvot todella ovat muutakin kuin sanahelinää vuosikertomuksessa.

Mirka Mäkiö
Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäasinatuntija

Lue lisää:

Viisi tiukkaa kysymystä Julialle ja Helelle – haittaako ketään, vaikka työpaikka näyttäisi murjulta?
Vieläkö te teette vuosikatsausta?
Aina ei ole mennyt putkeen

Lue myös

Rekry: Palveluasiantuntija

Rekry: Palveluasiantuntija

Haemme vakituiseen työsuhteeseen positiivisia ja motivoituneita palveluasiantuntijoita.

Lue artikkeli
Uutinen
Joko sinä olet kokenut tämän? Stig Baumgartnerin Säähavaintoja vie kasvotusten sään ja maailman kanssa

Joko sinä olet kokenut tämän? Stig Baumgartnerin Säähavaintoja vie kasvotusten sään ja maailman kanssa

Taiteilija Stig Baumgartnerin teos "Säähavaintoja" asennettiin viime viikolla EduCityyn. Maalauskokonaisuus on ensimmäinen Teknologiakiinteistöjen ja Turun ammattikorkeakoulun rahoittaman KampusART-taideohjelman myötä Turun Tiedepuistoon tulevista taideteoksista.

Lue artikkeli
Uutinen
Tiedepuiston treenit liikuttavat

Tiedepuiston treenit liikuttavat

Kuukausi tiedepuiston treenejä pian takana! Monipuolisten toiminnallisten treenien ja rauhallisemman kehonhuollon jälkeen vuorossa on liikkuvuutta parantava harjoitus.

Lue artikkeli
Tapahtuma